Pointdeling i Telia Parken

Hele 17.294 tilskuere var mødt op denne forårsagtige Palmesøndag, hvor der Inden kick-off var blomster til Ludwig Augustinsson, der i torsdags rundede kamp nr. 100, og en hyldest til Ståle for titlen som Årets Træner, som han modtog tidligere på året.

Mestrene måtte for første gang undvære begge sine normale stoppere, da både Zanka og Erik Johansson afsonede en karantænedag. I stedet gik Antonsson og Boilesen ind og løste opgaven fint, og for Boilesens vedkommende til fansenes store tilfredshed, så de kårede ham til Man of the Match.

Nicolai Boilesen - dagens Man of the Match

Det var dog ikke fordi, de blev sat på de store prøver i de første 45 minutter. Efter vi havde domineret indledningen, tog gæsterne over med megen boldbesiddelse indtil der var spillet omkring 20 minutter, men uden at komme frem til noget særligt. Herefter vi fik fat igen og rykkede spillet længere frem på deres halvdel, og så begyndte der også at komme lidt man kunne notere på chanceblokken.

Ståle og 45-års fødselsaren Kasper Hjulmand i aktion på sidelinjen

Afslutningerne kunne dog tælles på én hånd. Midt i halvlegen skød Verbic forbi mål fra spids vinkel, og lidt efter den halve time stod han også for et godt langskud, der så ud til at overrumple Runarsson, der måtte vifte det til hjørne. Det headede Santander tæt forbi den fjerneste stolpe, men meget mere skete der egentlig ikke hvad angår chancer i de første 45 minutter.

2. halvleg var kun otte minutter gammel, da Michael Johansen pegede på 11 meter-pletten nede i Nordsjælland-feltet. Optakten var en fiks hjørnekombination, hvor Ludwig spillede kort til Boilesen, som herefter slog indlægget, og inde foran mål begik Ingvartsen straffe mod Corner. Efter hans afbrænder i Haderslev, var det Verbics tur til at forsøge sig, og han satte den hårdt og fladt ind til højre for Runarsson.

Benjamin Verbic scorer fra 11 meter-pletten

Glæden blev dog kort, for minuttet efter smuttede Ingvartsen for første og eneste gang fra Boilesen og Antonsson og scorede med et flot, fladt spark, som dog også nød godt af de berømte marginaler: bolden gik lige under Antonsson udstrakte ben, Robin fik lige akkurat handskerne på, men bolden tog indersiden af stolpen og gik på tværs og ind i det modsatte sidenet.

Midt i halvlegen fik Corner en kæmpe mulighed for at bringe løverne i front igen, da Matic opfangede en nordsjællandsk fejlaflevering og spillede Corner flot fri i feltet, men han kiksede med venstrefoden og bolden gik langt forbi mål.

Lidt efter begik Boilesen en sjælden fejl, da han tabte bolden til Ingvartsen i en dribling foran eget felt, men Robin kom heldigvis hurtigt ud i feltet og ryddede op efter ham. Meget tættere kom Nordsjælland ikke, hvorimod det flere gange brændte på nede foran den ikke alt for sikre Runarsson i FCN-målet.

Indskiftede Kusk trak sig fri til en god skudchance, men fik ikke kraft og højde i skuddet, så Runarsson kunne nå ned og parere. Corner var også lige ved at få hovedet på et Ludwig-hjørne tæt under mål, men kunne kun snitte den på tværs af mål.

Santander, der var ivrig efter at sætte rekord med at score i seks Superliga-kampe i træk, forsøgte en halvt liggende flugter, men måtte se kuglen stryge over mål, og da han kort før tid serverede en ellers ganske god mulighed til Pavlovic, var serberen ikke med på hvor bolden kom.

Det lykkedes ikke Santander at score for 6. Superliga-kamp i træk

Det blev ved de 1-1, og dermed er forspringet til Brøndby på 10 point inden ude-Derbyet 2. påskedag. Dagens præstation var måske ikke til UG med kryds og slange, men Ståle var efter kampen rimeligt tilfreds med præstationen, selv om vi manglede det sidste i at få lagt tryk på til sidst og fremtvinge en afgørelse. Mens vi nu har otte dage - efter at have spillet tre kampe på seks dage - skal Brøndby i pokalkvartfinale på torsdag i Randers, inden det går løs i Derbyet.