Daniel Rommedahl og Sune Smith-Nielsen

Podcast: Fodboldpolitik - med Daniel Rommedahl

Daniel Rommedahl er gæst i denne podcast om fodboldpolitik nationalt og internationalt.

Han fortæller kort om sine forskellige funktioner i F.C. København siden 2000, hvor han de seneste år har været Director of Football Operations and International Affairs.

Podcastens fokus er på Daniels fodboldpolitiske arbejde, både når han repræsenterer F.C. København i først og fremmest Divisionsforeningen og Superliga A/S, og når han på europæisk plan repræsenterer dansk klubfodbold i bestyrelsen for ECA (European Club Association) og repræsenterer en række ECA-klubber i UEFA’s Club Competitions Committee.

Som eksempler på opgaver i de nationale organer nævner Daniel f.eks. den seneste ændring af Superliga-strukturen samt det igangværende udbud om en ny TV-aftale fra 2024.

På europæisk niveau belyser han blandt andet de danske klubbers vej til de europæiske turneringer både i år og i 2024, hvor der sker betydelige ændringer i turneringsstrukturerne, når gruppespillene erstattes af et ligaformat efter den såkaldte Swiss Model.

Disse ændringer - og f.eks. tilblivelsen af Conference League - har Daniel har været med til at udarbejde forslag til via sit arbejde i ECA og UEFA, og han giver et indblik i hvordan dette foregår og hvorfor.

Til sidst i podcasten fortæller han, at ECA-arbejdet er blevet meget mere åbent og transparent - og at de mellemstore og mindre klubber har fået større indflydelse - efter at en række af storklubberne forlod ECA som følge af deres planer om en European SuperLeague.

>> Læs mere om ECA her

>> Se alle medlemmerne i ECA's bestyrelse

>> Læs mere om ændringerne i de europæiske klubturneringer fra 2024