PARKEN byder velkommen til Speedway Grand Prix 2003

Benfield Sports International (BSI), indehaveren af rettighederne til Speedway Grand Prix (SGP) Series annoncerer i dag en ny 3-årig aftale der sikrer dem afholdelse af Danish Speedway Grand Prix i PARKEN.


PARKEN med en kapacitet på 41.640 tilskuere vil være vært for det første af 3 Speedway Grand Prix, som løber af stablen lørdag den 28. juni 2003.

Chief Executive John Postlethwaite (BSI), som besluttede at flytte World Championship til Danmarks nationalstadion, siger:

"Det har været en vigtig del af vores strategi, siden vi købte rettighederne til SGP i 1999, at series bliver afholdt på internationale stadions i hele verden. PARKEN har været en arena, vi har været meget interesseret i at få i vores program i lang tid, og jeg er meget glad for at vi nu har en 3-årig kontrakt med PARKEN Sport og Entertainment om at afholde det Danske Speedway Grand Prix her.

Grand Prix vises p.t. i over 100 lande og vi er fast besluttet på at udvide interessen og opmærksomheden for SGP Series."

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard (PARKEN Sport og Entertainment) siger:

"Vores målsætning er fortsat at tiltrække verdensklasse begivenheder til PARKEN, og vi er utrolig glade for, at vi nu er vært for så stor en international sports begivenhed som SGP Series i København. Speedway Grand Prix er en spændende begivenhed, og Danmark har stolte traditioner i sporten. Jeg er overbevist om, at det vil blive endnu en stor aften i PARKEN".

Tidligere verdensmester og nuværende SGP Race Director Ole Olsen siger:

"Siden min tid som kører tilbage i 1970'erne har jeg altid haft ambitioner om et verdensmesterskab i speedway i en stor arena i mit hjemland, og PARKEN er perfekt.

Efter Danmarks sølvmedalje i Speedway World Cup, og Nicki Pedersens flotte sejr i den sidste runde i Polen, er vi ved at sætte endnu mere liv i speedway herhjemme. Der er mange spændende unge talenter som Bjarne Pedersen, som allerede har kvalificeret sig til 2003 Series, og som forstærker Danmark i fremtiden. Denne succes sammen med afholdelsen af Danish Speedway Grand Prix i PARKEN er med til at sikre fremtiden for verdensklasse speedway i Danmark.

Speedway Grand Prix Series (SGP)

De 24 bedste speedwaykørere i verden konkurrerer om det individuelle verdensmesterskab. 25 løb med to en halv times underholdning, med 500cc motorcykler uden bremser eller gear og med hastigheder op til 110 km/t.

Benfield Sports International (BSI)

London etablerede Motorsports marketing firma ejet og styret af tidligere Commercial Director af Benetton Formula 1, John Postlethwaite. BSI købte rettighederne til Speedway World Championship i 1999.


Danish Speedway Grand Prix kommer til PARKEN den 28.juni 2003. Det bliver dog ikke med Erik Gundersens motorcykel, som er afbilledet her, men til gengæld bliver løbet kørt af de 24 bedste speedwaykørere i verden på 500cc motocykler uden bremser eller gear og med hastigheder op til 110 km/t...