På tur i tårnet

Føljetonen fortsætter. I dag snakker vi sikkerhed med Jens Larsen, som er manden der sørger for at vi har Danmarks bedste kontrollørkorps.

Hvad bruger du vinterpausen til?

- Jeg har en del administrative opgaver som ikke har med kampafviklingen at gøre. Det drejer sig blandt andet om regnskabsopgaver som lønafvikling m.v. Udover dét ligger der et stort stykke arbejde indenfor vores uddannelsestur for vores kontrollører, som altid er placeret i enten uge 3 eller uge 4. Den proces der ligger forud for dette starter sådan set allerede i august, og den indeholder blandt andet en række forberedende møder med vores instruktører. Det største stykke arbejde ligger jo tættere vi kommer på kursusafholdelsen for der skal koordineres en del, når 81 personer af tre hold skal arbejde fem dage fra 9 til 17, starter Jens Larsen.

- Indholdet i kurserne er eksempelvis gennemgang af PARKEN's sikkerhedsberedskab, førstehjælp, konfliktløsning, teambuilding og jura for kontrollører. Vi har gennemført denne uddannelsesform nu i seks år med i alt ti kurser, og indholdet af den er i overensstemmelse med DBU's bestemmelser indenfor området. Herudover har vi også opdateringskurser i PARKEN, der foregår løbende under sæsonen.

- Udover det får jeg op til sæsonstart en masse mails og forslag fra FCK-fans. Forberedelserne til første hjemmekamp d. 21. marts starter også allerede nu, og her ligger der et stort stykke koordineringsarbejde med vores billetafdeling, fortsætter Jens Larsen.

Hvilke problemer støder I typisk på i forbindelse med jeres arbejde på kampdage?

- Jeg føler ikke der er de store problemer i PARKEN. De gange vores fans har markeret sig uheldigt har for det meste været på udebane, og det bekræfter min teori om at vi gør vores arbejde herinde i PARKEN som vi skal, således at der ikke gives mulighed for at lave ballade. Vi bliver dog ikke helt forskånet og her er ølkastningen på Nedre C et irriterende og tilbagevendende problem. Det er et svineri overfor dem det går ud over, og det er fuldstændig misforstået at give udtryk for sine frustrationer på denne måde. Vores linie omkring det er klar; hvis vi ser hvem der gør det, ryger de ud med en efterfølgende karantæne, men det kan være svært at se, hvem det er der kaster krusene, konstaterer Jens Larsen.

Er den yderste konsekven,s at folk ikke må medbringe mad- og drikkevarer på selve tribunen?

- Det er en ledelsesmæssig beslutning, men så vidt tror jeg nu ikke at det kommer. Vi fortsætter den politik vi hidtil har haft og gør vores bedste for at komme det til livs. Et andet problem vi også oplever er til internationale kampe, hvor selv den mindste genstand, der kastes mod banen kan give en klækkelig bøde. Det er svært at forhindre det fuldstændigt, men det er bestemt noget vi godt kunne være foruden. Husk dog på, at det er få personer der danner uro og generelt har vi et godt forhold til F.C. Københavns tilhængere. Vi er faktisk til for dem, både som en form for servicemedarbejdere og selvfølgelig skal vi hjælpe såfremt der opstår større eller mindre ulykker i PARKEN. Det er vores primære opgave - at sørge for publikums sikkerhed!

Bidrager vinterpausen også med nytænkning indenfor dit område?

- Ja, vi forsøger at være dynamiske ligesom resten af organisationen og jeg diskuterer meget med vores teamledere om, hvordan vi kan forbedre os og videreudvikle det koncept, vi har skabt for kontrollørkorpset herinde. Jeg deltager også i et par sikkerhedsseminarer, hvor andre sikkerhedschefer og repræsentanter for fanklubberne mødes. Der snakker man på tværs af klubberne om hvad der kan gøres bedre og hvordan vi optimerer sikkerhedssituationen omkring kampene. Et tilbagevendende diskussionsemne er røg og "ild" til kampene, men her er min holdning klar; Det hører ikke hjemme til kampene idet der altid vil være enkelte elementer for hvem det tager overhånd, og så kan de farlige situationer opstå. Konfetti-rør er der hvor vi sætter grænsen, slutter Jens Larsen.