Overbevisende 4-0 over Randers FC

Kusk sparkede festen i gang
Nicolai var tilbage i startopstillingen efter et kampes fravær plus et indhop i torsdagens pokalkamp i Fredericia. Desuden var Verbic med i truppen for første gang siden den lyskeskade han fik i det seneste Derby, men han indledte i dag på bænken. Før kampen var der i øvrigt blomster og hyldest fra lægterne til Zanka for at have rundet kamp nr. 200 for to år siden. Traditionen tro markerer vi det jo altid først ved den efterfølgende hjemmekamp og ikke på selve dagen.

Efter en lidt rodet åbning på kampen fik vi alligevel en ønskestart i det 9. minut, da et langt Kvist-indkast blev headet ud af deres felt, hvor  Kusk tæmmede bolden og med et klokkerent vristspark bankede den ind fra små 25 meters afstand.

Minuttet efter kunne det let være blevet 1-1, da Viktor Lundberg blev spillet fri i feltet, men Zanka kastede sig stærkt ned og blokerede i sidste øjeblik.

Toutouh fordoblede føringen
I stedet var det flere gange tæt på 2-0 i den anden ende, hvor angrebskombinationerne flød fint og mange bød sig til. F.eks. da Kusk fikst spillede Ankersen fri i højre side af feltet, men Johnsson blokerede hans forsøg på at hamre den ind ved nærmeste stolpe. Og nogle minutter efter da Santander kom godt op til et Nicolai-indlæg og kraftfuldt pandede bolden lige forbi.

Men kort før den halve time blafrede netmaskerne igen! Toutouh driblede godt ind fra venstre og efter en 1-2 med Santander var han på skudhold i feltet og knaldede den resolut ind i det lange hjørne til endnu en smuk scoring.

Randers var dog ikke længere væk end, at de stadig prøvede ihærdigt at komme tilbage, og man kunne måske have ønsket sig, at vi havde holdt bolden lidt bedre oppe på deres halvdel. Men vi stod til gengæld godt nede bagved, og bortset fra et Stephan-udspark lige i nakken på Lundberg (som keeperen selv reddede sig ud af) var der ikke fare på færde før i halvlegens slutminut, hvor Stephan hev en flot refleksredning frem, da Masango trykkede af i feltet.

Ny offensiv sat ind efter pausen

Ståle sendte spiller ud til 2. halvleg med et ønske om at tage lidt flere offensive chancer end de sidste kvarter af 1. halvleg, og det blev i den grad efterkommet! Efter et par gode raids over kanten af Ankersen, var William tæt på at snitte et Ludwig-hjørne ind, inden Nicolai tog affære. På baglinien driblede han og sluttede af med en tunnel på Marxen til den helt fri Ludwig, men Youssef kom først på bolden, trak sig fri og bankede den ind til 3-0.

Lundberg bankede minuttet efter en bold på ydersiden af stolpen, inden begge hold foretog dobbeltudskiftninger. Delaney og Nicolai gik ud hos os, og Antonsson og Corner kom ind - Antonsson selvfølgelig i forsvaret, mens Amartey gik frem på midten.

Minuttet efter fandt Kasper Kusk igen vej til netmaskerne! Den formstærke aalborgenser stod igen og lurede det helt rigtige sted uden for feltet, og hans afslutning snittede lige Marxens fod inden den strøg forbi Kalle Johnsson.

Comeback til Verbic
Hvis ikke kampen var punkteret i forvejen, så var den det i hvert fald nu. Randrusianerne kæmpede dog videre og kom også til flere gode afslutninger, som kunne have pyntet på resultatet. Men dels var de meget uskarpe i dag, og dels stod Stephan godt placeret, når den sad inden for rammen.

Med godt et kvarter igen fik Verbic comeback, da han afløste Kusk, og det var dejligt at se sloveneren i kamp igen efter han har siddet ude siden Brøndby-kampen. Det var også dejligt at se 16.500 på stadion, og de fik en fornøjelig eftermiddag.

Der var i det hele taget meget at glæde sig over ud over selve den fine 4-0-sejr. F.eks. at vi for første gang i lang tid er alene på førstepladsen - blandt andet i kraft af ni sejre i de seneste ti liga- og pokalkampe. Og den der mangler i samlingen kan vi passende revanchere næste søndag ude på Vestegnen!