AaB venter i Aalborg

Ove P’s tropper på besøg

I 6. spillerunde spillede FC Vestsjælland for allerførste gang en Superligakampe i PARKEN. Kampen var Ståle Solbakkens første Superligakamp i efter tilbagekomsten, og der var stor opbakning på lægterne for at give Ståle den første sejr i denne omgang.

Og det startede godt, for der var blot spillet seks minutter da Fanendo Adi hovedstødte F.C. København foran 1-0. Stor glæde på bænken, på banen og på tribunerne – men desværre udlignede Rasmus Festersen blot otte minutter senere, og det på en scoring hvor Wiland ikke så helt uskyldig ud.

1-1 blev også slutresultatet, et resultat der i det store hele var fortjent, selvom F.C. København dominerede opgøret – men også tillod gæsterne at komme frem til en del chancer.

Flot første sæson i Superligaen, alligevel kommer stregen nærmere
Oprykkerne fra FC Vestsjælland startede sæsonen rigtig flot, og var tidligt på sæsonen det bedst placerede sjællandske (og københavnske) hold i Superligaen, og efter otte spillerunder var vestsjællænderne kravlet helt op på 3. pladsen.

Men siden placeringen tæt på toppen er FC Vestsjælland stille og roligt faldet røget nedad i tabellen, og er inden lørdagens opgør placeret som nummer ni, hvor de ligger henholdsvis et og to point foran Randers FC og Esbjerg fB. FC Vestsjælland kan dog ikke ryge under stregen, da Randers FC og Esbjerg fB mødes søndag klokken 14:00.

Ses der på den aktuelle form – over de seneste seks spillerunder – så ligger FC Vestsjælland på en 7. plads med to sejre, en uafgjort og tre nederlag. De to sejre var over Esbjerg fB (2-1) og OB (3-1), den uafgjorte mod AGF (2-2) og de tre nederlag mod Viborg FF (1-4), Brøndby IF (0-2) og senest FC Midtjylland (0-1).

FC Vestsjællands mål i Superligaen
FC Vestsjælland har scoret 20 Superligamål. De er fordelt på Dennis Sørensen (5 mål), Rasmus Festersen (3), Thiago Pinto Borges (3), Marc Dal Hende (2), Jean-Claude Bozga (2), Lasse Nielsen (2), Joël Tshibamba (1), Morten Bertolt (1) – samt et selvmål af Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland.

De 20 mål er fordelt på syv mål i 1. halvleg og 13 mål efter pausen. Der er scoret 25 mål mod FC Vestsjælland, 12 af dem er scoret før pausen, de sidste 13 er scoret i 2. halvleg.

Straffespark, kort og selvmål
FC Vestsjælland har blot fået et enkelt straffespark i deres tid i Superligaen – som vel og mærke blot er denne sæsons 17 kampe. Det ene straffespark faldt i 2-2 kampen mod AGF, og Rasmus Festersen udnyttede forsøger fra 11-meters pletten.

Der er uddelt 32 gule kort til FC Vestsjælland i sæsonens første 17 kampe, men de har stadig ”til gode” at få deres første røde kort i Superligaen.

Vestsjællænderne har lavet to selvmål i denne sæson. Oliver Lund lavede selvmål i deres 2-1 sejr over AaB, mens Jean-Claude Bozga i den forgangne weekend lavede selvmål, da FC Vestsjælland tabte 0-1 på hjemmebane til FC Midtjylland.