Rasmus Falk

Oprykkerne fra Silkeborg kender turen

For fjerde gang siden 2014 er Silkeborg rykket op i Superligaen og er klar til sit møde nr. 70 med løverne.

Indtil 2003 var Silkeborg IF fast inventar i Superligaen og hentede guld, sølv og 2 x bronze, men siden begyndte de så småt at gøre sig fortjent til den klassiske fodboldfloskel om at være et elevatorhold.

De seneste ti sæsoner har de også vekslet meget mellem de to øverste rækker og højst været i Superligaen to sæsoner i træk:
11/12: Superliga
12/13: Superliga
13/14: 1. division
14/15: Superliga
15/16: 1. division
16/17: Superliga
17/18: Superliga
18/19: 1. division
19/20: Superliga
20/21: 1. division

I den periode har vi mødtes 15 gange, vundet 11 og spillet 3 uafgjort og tabt 1.

I Parken har vi en overbevisende statistik med ni hjemmesejre i træk, og siden 1992 har vi kun tabt tre gange til Silkeborg i København – senest i sæsonafslutningen den 14. maj 2006, hvor vi allerede var mestre og tabte 2-3 på et mål tre minutter før tid.

Martin Bergvold i aktion mod Silkeborg i sæsonafslutningen i 2006.


Trænerstatistik
For at blive ved statistikken har Silkeborgtræner Kent Nielsen gennem årene - som træner for Silkeborg, OB, AaB, Brøndby, AC Horsens og AGF - tabt 20 ud af 22 kampe mod os.

Den enlige sejr kom med AaB i pokalfinalen i 2014, og desuden fik han som Brøndby-træner et enkelt point, da vi spillede 1-1 i august 2009 i den famøse kamp, hvor Jesper Christiansen blev skadet i tillægstiden.

Jess Thorup har mødt Silkeborg otte gange i Superligaen. Med FC Midtjylland vandt han alle fire, og med Esbjerg vandt han to, spillede en uafgjort og tabte en.

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


Ubesejrede i 2021
Silkeborg har ikke tabt en turneringskamp i år. Foråret i 1. division gav 13 sejre og 3 uafgjorte, og i mandags spillede de 0-0 mod SønderjyskE i Superliga-sæsonpremieren.

Silkeborgs til- og afgange
Ind: Andreas Oggesen, FC Fredericia, Oliver Sonne, HB Køge, André Calisir, Apollon Smyrnis, Nicolai Larsen, Guingamp

Ud: Jeppe Gertsen, FC Fredericia, Valanca Nambishi, FC Fredericia, Anders Hagelskjær, AaB, Emil Holten, Esbjerg, Patrik Gunnarsson, Brentford, Magnus Mattsson, NEC Nijmegen, Anders Sønderby, ukendt klub.

Oliver Sonne har en fortid i vores Talentafdeling, ligesom Joel Felix og Nicklas Røjkjær, som i forvejen var i Silkeborg.

Oliver fik, ligesom de andre to, en del reserveligakampe for os, men nåede ikke op omkring førsteholdet. Joel sad på bænken en enkelt gang til en Superligakamp i Farum i marts 2016, og Røjkjær fik indhop i pokalkampe mod Jammerbugt og B.93 i 2016/17-sæsonen og scorede endda to gange i 6-1-sejren mod nordjyderne.

Røjkjær tiljubles mod Jammerbugt (fra venstre Høgli, Kristoffersen, Roerslev og Røjkjær). Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK)


Den svenskfødte armenske landsholdsspiller André Calisir, var anfører for IFK Göteborg, da vi slog dem i Europa League-kvalifikationen for et år siden, og var siden en tur på Cypern, inden Silkeborg hentede ham.

Magnus Mattsson var holdets topscorer sidste sæson med 19 mål, og Helenius lavede også mange mål i foråret, men er langtidsskadet. I stedet er Alexander Lind startet på toppen i de seneste kampe, indtil Nicolai Vallys er blevet rykket frem undervejs.

Gammel kending i målet
I målet har Nicolai Larsen erstattet Patrik Gunnarsson, der stod i sidste sæson, og Larsen er fortrøstningsfuld før mødet med løverne:

”Vi er godt klar over at uanset hvem vi møder bliver det en udfordring. Vores kamp mod SønderjyskE var også svær, men at det hedder FCK og er i Parken ændrer såden set ikke på vores udgangspunkt. Vi vil rigtig gerne prøve at dominere kampen igen – det kan selvfølge være der bliver flere perioder hvor vi ikke får lov – men vi prøver at gribe taktstokken så meget som vi nu kan og det er egentlig ligegyldigt hvem vi møder,” siger den tidligere AaB- og FC Nordsjælland-målmand til klubbens hjemmeside, efter at han er vendt hjem til Danmark efter en enkelt sæson i Guingamp.

I 24 Superligakampe mod os har Nicolai Larsen et enkelt clean sheet, da AaB hjemme slog os 1-0 i september 2014, og i kampene i Parken har han kun en enkelt Superligasejr med FC Nordsjælland i maj 2019.

Seneste kamp
I Superligapremieren mod SønderjyskE i mandags startede Silkeborg således i deres sædvanlige 4-3-2-1-formation:

9 Alexander Lind
7 Nicolai Vallys, 27 Sebastian Jørgensen
24 Andreas Oggesen, 14 Mark Brink, 21 Anders Klynge
15 Gustav Dahl, 28 André Calisir, 20 Tobias Salquist, 2 Rasmus Carstensen
30 Nicolai Larsen

Til den kamp var Nicklas Helenius, Wessam Abou Ali, Stefán Teitur Thórdarson, Oscar Hedvall og Milan Massop på skadeslisten. Desuden var Joel Felix ude efter en positiv corona-test, efter at han ellers var startet inde i deres seneste preseason-kampe.

TV
Søndagens opgør sendes på Canal 9 og discovery+, hvor du i øjeblikket kan få de første tre måneder for 99 kr. pr. måned - se mere her.