Opløftende start

En bundfrossen PARKEN lagde græs og tag til årets første styrkeprøve, da tyske Schalke 04 var på besøg. F.C. Københavns nye cheftræner, Ståle Solbakken, kunne notere sig mange gode københavnske indslag i kampen mod Schalke, der retfærdigt endte med remis - 0-0. Flotte 12.244 tilskuere havde trodset vintervejret.

79. Svendsen ind - Silberbauer ud

Ståle Solbakkens første kamp ved roret blev uden svenske Marcus Allbäck, der kort forinden måtte melde forfald grundet sygdom. Derudover savnedes nyindkøbene Atiba Hutchinson og Brede Hangeland, mens også Elrio van Heerden og Martin Bergvold var fraværende - alle grundet nationale opgaver. Til gengæld var der plads i startformation til Razak Pimpong og unge Morten Bertolt på henholdvis venstre-og central midt.

Hos gæsterne fra Schalke 04 talte startopstillingen velkendte navne som Christian Poulsen og Ebbe Sand, mens Rost, Bordon, Lincoln, Asamoah og Kuranyi bestemt også tilhørte denne kategori.

Årets første fodboldminutter i PARKEN blev en ganske opløftende oplevelse set med danske briller. Et par rappe angreb gav et par gode muligheder til Silber og Álvaro, men den absolutte drømmestart udeblev. Med til at indgyde den positive fornemmelse var især hjemmeholdets Linderoth, der med seks ugers kamp-pause tydeligt havde en del opsparet energi i bentøjet. Det gav sig udslag i hidsig -og effektiv - boldjagt med det resultat at værterne dominerede indledningen. I det hele taget spillede løvernes anfører med flot gejst og offervillighed kampen igennem.

I front startede Álvaro og Ijeh og det samarbejde virkede løfterigt med flere gode aktioner de to angribere i mellem. Den offensive københavnske pondus kunne i den grad også tilskrives Pimpong, der tydeligt opsat på vise sit værd, diskede op med flere gode raids langs venstrekanten. Med speed og gå-på-mod virkede ghaneseren som en forstærkning i de 45 minutter den tidligere FCM-spiller fik tildelt i dagens kamp.

Som halvlegen skred frem viste tyskerne mere af det forventede, men rigtig farlige blev mandskabet fra Ruhr-distriktet nu ikke. Det blev til en håndfuld afslutninger et stykke udenfor feltet, men det der havde saft og kraft til at nå ind mod mållinien, tog en solid Jesper Christiansen sig af.

Bolden var dog i denne fase af kampen mest på tyske fødder og med Christian Poulsen som et naturligt omdrejningspunkt, fik værterne lov at bruge løs af kræfterne i jagten på bolden. Glædeligt viste disse kræfter sig vedvarende og tempoet i kampen afslørede ikke at der var tale om en træningskamp i januar.

Der var således fart over feltet og dagens publikum fik serveret flere godbidder at varme sig på i kulden, som da Álvaro med finesse foran Nedre C fik driblet sig forbi et par tyske forsvarsspillere. En enkelt af disse dribleture kostede et gult kort til Rafinha i forsøget på at stoppe den finurlige brasilianer.

På chancefronten leverede begge mandskaber et par gode afslutninger, men både Ebbe Sand og en kæmpe dobbeltchance til Silberbauer og Ijeh efter en dødbold forblev uden scoring. Især Ijeh burde havde scoret tæt inde ved mål, men bolden tog himmelflugten efter en halv time afviklet.

Tempo og positiv fodbold betegnede bedst sidste del af første halvleg og en besnærende afslutning af Pimpong lidt udenfor feltet med små ti minutter igen kunne havde sat gang i scoringen. Afslutningen strøg dog lige udenom, hvilket en god mulighed til Asamoah kort før sidebyttet også gjorde.

I pausen foretog Ståle Solbakken hele fire indskiftninger idet Rooba, Kvist, Brandrup og Thomassen alle kom ind fra anden halvlegs start.

Denne udskiftning satte indledningsvist sit præg på begivenhederne, der ikke forekom så ophidsende som første halvleg fra hjemmeholdets side.

En stor chance tilfaldt Schalke efter fem minutters spil, men Lars Jacobsen kom til og reddede til hjørne. På dette brændte det endnu mere på, da Kevin Kuranyi headede på stolpen, hvorefter en giftig mulighed tilfaldt gæsterne tæt inde ved mål. Heldigvis var Jesper Christiansen på sin plads og stillingen forblev uændret.

Resolut svarede Ståles tropper imidlertid igen og et kvikt angreb endte med en stor chance til Álvaro på oplæg af Ijeh, men brasilianeren skød just ved siden af.

Herefter skiftede begge mandskaber igen ud, hvorved tre nye Schalke-spillere kom på banen mens Bernburg erstattede Ijeh.

De mange indskiftninger gav i denne fase af kampen et noget broget forløb og PARKEN virkede pludselig en hel del koldere end i første halvleg.

Et par helhjertede og gode aktioner af et par af de unge københavnske spillere ved Bernburg og Brandrup satte dog liv i kludene og med tidspunktet på sæsonen in mente, formåede løverne på fornem vis at stå distancen rent fysisk mod et bundesliga-hold, der om blot en uge genoptager den nationale liga.

På denne baggrund var det flot at Ståles tropper kom til flere gode muligheder mod kampens slutning og et hårdt skud fra Bernburg med godt ti minutter tilbage var ved at stryge i mål.

En indskiftning af Nicklas Svendsen frem for Silberbauer var også et friskt pust mod slutningen af kampen, der bød på et mindre festfyrværkeri af chancer til begge mandskaber. Først bragede Álvaro over i fri position, hvorefter indskiftede Søren Larsen i den anden ende kopierede brasilianeren med et skud til himmels. Til sidst lukkede og slukkede Álvaro med et hovedstød i akavet position igen tæt inde ved mål.

To minutter inde i Claus Bo Larsens tillægstid endte kampen, der samlet set var opløftende trods de udeblevne mål. Dermed kom Ståle Solbakken og Co. godt fra start i det nye år, hvor spillernes grundform imponerede.