Opgør nummer 91

F.C. KØBENHAVN VS BRØNDBY IF
90 gange har F.C. København mød Brøndby IF, og F.C. København har trukket det længste strå i 41 af kampene. 22 kampe er endt uafgjort og 27 gange har rivalerne fra vestegnen vundet. Målscoren i de 90 kampe er i F.C. Københavns favør, den lyder inden onsdagens kamp 119-102.

Ses der på F.C. Københavns hjemmekampe mod Brøndby IF, så lyder tallene på 43 kampe, 23 FCK-sejre, 10 uafgjorte og otte sejre til Brøndby IF. Målscoren på hjemmebane er 66-46.

Det er værd at bemærke, at seks af Brøndby IF’s sejre i Telia Parken er vundet frem til og med 1998, og siden 1998 har onsdagens gæster blot vundet to gange når F.C. København har været hjemmehold, i 2004 i Alka Superligaen og i 2007 i Royal League.

F.C. Københavns pokalhistorik mod Brøndby IF er desværre ikke helt så god som den generelle statistik. De to klubber er tørnet sammen ni gange tidligere i DBU Pokalen – fordelt på otte sæsoner – og blot i to af tilfældene er det F.C. København, der er vundet kampen eller er gået videre.

F.C. KØBENHAVN OG DBU POKALEN 2015/16
F.C. Københavns har spillet tre kampe i denne sæsons DBU Pokal. I 3. runde blev FC Vestsjælland slået relativt sikkert med 2-0, mens det voldte lidt mere besvær at besejre FC Fredericia i 4. runde. Det lykkedes dog at vinde 2-1, Kasper Kusk scorede det afgørende mål i den forlængede spilletid.

I kvartfinalen var modstanderen Randers FC, og igen måtte der forlænget spilletid til. F.C. København var kommet foran 1-0 i det 60. minut da Santander sendte bolden i nettet, men bedst som det lignede en sejr i den ordinære spilletid sendte Kasper Junker bolden i mål. I den forlængede spilletid blev Mathias ’Zanka’ Jørgensen matchvinder i det 116. minut. Randers FC fik bolden i mål i det døende minut, men dommer Lars Christoffersen valgte at underkende målet for offside. Dermed endte det 2-1, og F.C. København kan derfor fortsætte jagten på endnu en pokaltitel.

BRØNDBY IF OG DBU POKALEN 2015/16
Brøndby IF’s første modstander i denne sæsons DBU Pokal var Holbæk. De to hold mødte hinanden i 3. runde, og det endte med en sikker 7-0 sejr til Brøndby IF. I 4. runde var Brøndby IF oppe imod HB Køge, og det var ganske tæt på at kampen skulle i forlænget spilletid. Det skete dog ikke, for i det 90. minut sikrede Ronnie Schwartz Brøndby IF en 1-0 sejr.

I kvartfinalen havde Brøndby IF trukket Skive IK. Her var stillingen 0-0 ved pausen, men i 2. halvleg måtte Skive se Magnus Eriksson, Johan Elmander og Thomas Kahlenberg sikre Brøndby IF en 3-0 sejr.

Brøndby IF’s 11 mål i DBU Pokalen er fordelt på Christian Jakobsen (4), Ronnie Schwartz (3), Andrew Hjulsager, Magnus Eriksson, Johan Elmander og Thomas Kahlenberg

HUSK at checke app’en VoresKBH, hvor der vil være yderligere information inden dagens hjemmekamp.