Pokalfinale på lørdag

Op, ned... og op igen for FCK Old Boys

Det går op og ned i fodbold . . . . . . . og op igen

12. april: 1-1 mod KFUM
Efter den overbevisende sejr på 7-2 i sæsonpremieren gik det ned af bakke i kampen efter mod KFUM. FCK Old Boys kom planmæssigt foran 1-0 i første halvleg på et mål af Kenny Larsen, men kort før pausefløjtet udlignede KFUM på straffespark. Med en halvleg tilbage af kampen, var der dog endnu tid til at hente alle 3 points, så det var et målrettet FCK Old Boys, der kom ud til 2. halvleg og straks pressede hjemmeholdet i bund og tilspillede sig chancer på samlebånd. Uheldigvis viste det sig at være én af de dage, hvor bolden bare ikke ville ind, hvilket de fleste læsere på denne hjemmeside desværre kender alt for godt.

Et straffespark omtales sædvanligvis som den største målchance i fodbold, og sådan et brændte FCK Old Boys 2 gange i 2. halvleg. Det sætter så dagen i relief, at de 2 straffespark alligevel ikke var kampens største målchancer, idet FCK Old Boys hele 3 gange ved bageste stolpe undgik at putte bolden i det tomme mål.

Så sker det ofte, at holdet med de store chancer straffes sidst i kampen, og kun en hurtig indgriben af Benny Gall i slutminutterne hindrede, at KFUM rendte med alle 3 points. 1-1 blev kampens resultat, men det var klart et spørgsmål om 2 points tabt for FCK Old Boys.

23. april: 5-1 over AB 70
I turneringskamp nr. 3 gik turen til Amager, hvor AB 70 tog i mod som regerende danmarksmestre for Old Boys. Med viden om, at AB 70 alene satte 7 points til i sidste års turnering, var FCK Old Boys' gulddrømme allerede under pres i kamp nr. 3, da AB 70 havde vundet deres 2 første kampe med i alt 12-2.

For de gamle stjerner på holdet, var det et pres, der motiverede og efter 15 sekunder opsnappede Piotr Haren en tværaflevering og afsluttede køligt til en 1-0 føring, hvor Piotr var den eneste spiller fra udeholdet, der havde rørt bolden.

Den start motiverede i endnu højere grad, og et godt pres på AB 70 sørgede for at de blev holdt fra målchancer i kampens indledning. Desværre begyndte kemien mellem FCK Old Boys og kampens dommer at halte lidt, og FCK Old Boys fik 2 advarsler, som medfører 10 minutters udvisninger, og 9 mod 11 måtte et heroisk kæmpende forsvar i hvidt give fortabt, og konstatere udligningen.

Kort efter blev det 10 mod 11 og så gik det stærkt. På en friløber fra Michael Johansen lobber Kaus bolden over deres målmand, 2 minutter senere erobres bolden foran AB 70' straffesparksfelt og Kaus tordner bolden op i nærmeste trekant og 3 minutter senere afslutter Kaus et perfekt gennemført kontraangreb ved at sætte indersiden på en flot tværpasning fra Kenny Larsen. Fra 1-1 til 4-1 på 5 minutter, og så blev FCK Old Boys fuldtallige.

AB 70 spillede deres chance i 2. halvleg, men et godt kæmpende forsvar med debuterende målmand Kai Larsen i spidsen klarede frisag, og sidst i kampen gjorde Michael Johansen det så til  slutresultatet 5-1 og placerede FCK Old Boys på førstepladsen i rækken.

Forventet og fortjent blev Kaus kåret til FCK Old Boys' MoM, med et hattrick i en topkamp, men der var også minus på kontoen efter brændt straffespark mod KFUM.

Alt i alt en sæsonstart der lover godt, men der er ikke råd til flere kampe, hvor bolden ikke vil ind  over stregen som mod KFUM.