Old Boys forbliver på toppen

Old Boys: Fjerde pokalfinale venter

FCK Old Boys har for fjerde gang i de seneste fem landspokalturneringer spillet sig frem til finalen, hvor OB denne gang er modstanderen. De to første pokalfinaler blev tabt på udebane mod hhv. Lyngby og AGF, hvorimod tredje gang var lykkens gang med en finalesejr over SønderjyskE på hjemmebane. I årets pokalfinale har FCK Old Boys ligeledes hjemmebane, så det er et godt tegn.

Finalepladsen blev sikret efter en semifinalesejr på 5-0 mod Jægersborg/GVI, som leverede en frisk start med et hårdt pres på hjemmeholdet på egen banehalvdel i håb om at slå til på kontra. Det gav tilløb til et par afslutningsmuligheder for Jægersborg/GVI, men første gang FCK Old Boys kom bag om udeholdets kompakte forsvarsmur, bragte Rasmus Wulff FCK Old Boys på 1-0 efter et præcist indlæg fra Jan Michaelsen.

Gæsterne bevarede troen på succes, og midtvejs i første halvleg lignede det en formsag for en gæstende angriber at sætte indersiden på til en udligning, men på ukuelig vis nåede Martin Birn tilbage og fik gledet bolden ud af farezonen.

Herefter trådte Peter Møller i karakter, og inden dommer Jan Hald kunne fløjte til pause havde Møller reelt afgjort kampen med et vaskeægte hattrick til en pauseføring på 4-0. Fortjent hyldest til nr. 32 (”Hansi” blandt holdkammeraterne - kært barn har mange navne), men hele holdet skal fremhæves efter sæsonens hidtil flotteste halvleg i et højt tempo baseret på førstegangsberøringer og stor kreativitet.

I anden halvleg blev spillet forståeligt nok lidt mindre effektivt, men ikke mindre underholdende, hvor hæl og tå blev flittigt benyttet. Ikke desto mindre var anden halvlegs eneste scoring et sandt energimål af – ja, hvem andre end Peter Møller, der holdt hovedet koldt og højrebenet varmt til trods for to begåede straffespark og en fremstormende målmand.

I finalen venter OB, som efter et klassisk pokaldrama i Århus vandt 6-4 (2-2) over AGF efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Finalen bliver spillet på KB's anlæg på Peter Bangs Vej lørdag den 19. juni kl. 13:00.