Old Boys-exit i pokalen

Pokalsemifinalen mellem Lyngby og FCK Old Boys bød som lovet på tekniske lækkerier og spænding til det sidste, men ikke masser af mål takket være store præstationer af de to målmænd; Peter Madsen fra FCK Old Boys og Morten Hedegaard fra Lyngby.

FCK Old Boys startede kampen bedst med højt pres på Lyngbys banehalvdel, men formåede ikke at gøre arbejdet færdigt og straffe Lyngbys fejl i opspillet. I offensiven anvendte FCK Old Boys hele banens bredde og producerede flere gode indlæg fra kanterne, der kun lige akkurat blev clearet af Lyngbys forsvar. I denne fase leverede Morten Hedegaard en redning, hvor ordet verdensklasse synes berettiget, ved at parere et hårdt skud på tæt hold fra Michael Barfoed over trekantsammenføjningen.

I den anden ende af banen levede Lyngby mest på kontraangreb, og det blev som forventet farligt, når Brian Laudrup var arkitekten bag. En friløber til Brian Laudrup gav bange anelser hos udeholdet, men Peter Madsen fik generet Brian Laudrup tilstrækkeligt til, at det øvrige forsvar nåede tilbage og reddede kastanjerne ud af ilden.

FCK Old Boys' angrebsløsning til dagens kamp var med Peter Møller og Martin Johansen helt på toppen. De to gamle kendinge fandt hurtigt ind i et godt samarbejde, og midtvejs i første halvleg førte hurtigt pasningsspil til, at Peter Møller scorede efter en frispilning fra Martin Johansen, men målet blev annulleret med en højest tvivlsom offsidekendelse.

Ærgrelsen var dog hurtigt glemt, for kort tid efter kom forløsningen med et mål af Martin Johansen efter klumpspil i Lyngbys straffesparksfelt. Så var det bare med at fortsætte i samme spor, men i et kort øjeblik svigtede rutinen hos FCK Old Boys, så Lyngby fik udlignet ved Henrik Larsen minuttet senere. 1-1 efter en første halvleg, hvor FCK Old Boys dominerede, men ikke evnede at sikre en ellers fortjent føring.

Anden halvleg blev mere lige og de to målmænd var den primære årsag til, at det trak op til forlænget spilletid, men tre minutter før tid afgjorde Lyngby kampen til egen fordel, hvor Søren Fjorting scorede sejrsmålet til 2-1 tæt under mål, efter at Morten Wieghorst havde forlænget et frispark. I slutfasen satsede FCK Old Boys alt, men Lyngby forsvarede sig heroisk og kunne til sidst juble over en plads i pokalfinalen, hvor modstanderen bliver enten Esbjerg eller Silkeborg KFUM.

Efter kampen var der naturligvis skuffelse i omklædningsrummet hos FCK Old Boys over at tabe en semifinale med sejrsmålet kort før tid, men sådan er fodbold, og nu skal der fuld fokus på forsvaret af DM-titlen, hvor næste kamp i turneringen er på mandag mod B.1903.