Old Boys: Dramatik i pokalen

AB var trukket ud som FCK Old Boys’ modstander i kvartfinalen i landspokalturneringen og mødte op til kampen med status som ubesejret i 2007, til trods for at modstanderne blandt andet har været Lyngby to gange og Næstved på udebane, hvilke traditionelt er blandt landets stærkeste old boys hold.

Undervurdering af modstanderen var derfor ikke en potentiel faldgrube for FCK Old Boys, og tværtimod gav respekten for AB’s kvaliteter sig udtryk i en super koncentreret og tændt indsats fra første fløjt. AB fik ikke et roligt øjeblik i boldbesiddelse og blev flere gange presset til fejlafleveringer, og den gode start udmøntede sig fuldt fortjent i et føringsmål allerede efter 10 minutter. Martin Birn forlængede et langt indkast til Brian Kaus, der via AB’s målmand headede på overliggeren og selv var hurtigst på riposten med endnu et hovedstød og denne gang med netmaskerne som endestation.

AB virkede en smule rystet over FCK Old Boys gode start, men rutinen hos akademikerne fik hurtigt bragt ro på tropperne igen. På AB’s midtbane var det især René Henriksen, der med vanlig ro fordelte boldene, og Peter Knudsen der satte tempo og enkelte gange fik givet prøver på, at skudstyrken næsten er intakt fra storhedstiden, og med cirka 20 minutter spillet, fik AB bragt balance i regnskabet igen. AB straffede et ellers sjældent boldtab på FCK Old Boys’ banehalvdel med en scoring til følge på en næsten akrobatisk helflugter af Søren Lyng tæt under målet. Halvlegen ud var FCK Old Boys fortsat spilstyrende, men med AB konstant lurende på at straffe endnu en fejl af gæsterne, og spilovertaget udmøntede sig alene i et par kvalificerede men ufarlige afslutninger.

Begge hold havde spillet vigtige turneringskampe to dage før, og i 2. halvlegs første 20 minutter gav det sig udslag i, at begge hold lige manglede det sidste overskud til at afgøre kampen, og ingen af målmændene kom i denne periode for alvor på arbejde, men det gjorde markspillerne i høj grad, i en kamp, hvor der blev givet og taget af begge hold. Kampen var i denne fase fuldstændig på vippen og forlænget spilletid et meget sandsynligt udfald, men 10 minutter før tid lykkedes det for FCK Old Boys at fastholde et angreb foran AB’s straffesparksfelt og på et indlæg fra Martin Birn, nåede Martin Johansen højest . . .  korrektion: først på bolden og på smukkeste vis, set med FCK-briller, headede Martin bolden ind ved nærmeste trekantsammenføjning.

Nærkampen i forbindelse med scoringen gav anledning til lidt ballade spillerne imellem, og der blev spillet med musklerne fra begge holds side. Balladen resulterede rimeligvis i et gult kort til hvert hold, men for AB-spilleren var det kampens anden advarsel, og dermed var AB i undertal i resten af kampen. Trods undertal skulle AB satse hele butikken, og med lidt mere koldblodighed hos FCK Old Boys var kampen blevet lukket med en afgørende scoring til 3-1.

Det lykkedes dog at hive en 2-1 sejr i land, men spændingen blev bevaret til sidste fløjt, der kom efter 4 minutters overtid i en kamp, hvor gode spillere på begge hold blev presset til det yderste og dermed leverede en fodboldkamp af højeste klasse. Alle ydede en beundringsværdig flot indsats, men skal nogen fremhæves, bliver det den centrale midtbane med Michael Mio / Martin Johansen og midterforsvaret med Christian Lønstrup / Diego Tur.

FCK Old Boys er dermed i semifinalen, hvor vinderen af Viking Rønne og Nakskov venter. I Jylland er AGF nået til kvartfinalen og ligner et godt bud på at blive Jyllands repræsentant i pokalfinalen, og dermed lever håbet for FCK Old Boys om at revanchere sidste års finalenederlag til netop AGF.

Tæt i turneringstoppen

Fra turneringen er der også godt nyt at berette om. To udekampe på tre dage i henholdvis Skovshoved og hos B.1908 endte med to gange tre points efter en 3-0 sejr over Skovshoved med Michael Strandquist som dagens spiller og en 3-2 sejr over 8’erne med Diego Tur som dagens spiller. Dermed blev den efterfølgende kamp mod rækkens nr. 1 AB 70 en ægte topkamp, hvor kun en sejr talte for FCK Old Boys.

To minutter midt i første halvleg fik væsentlig betydning for kampens udfald, hvor først AB 70
brændte et straffespark, og FCK Old Boys kort efter åbnede scoringen med et flot langskudsmål af Dennis Jacobsen. I 2. halvleg blev AB 70 reduceret til 10 mand, fik alligevel udlignet, men kort før tid afgjorde Claus Bregenborg og Piotr Haren kampen med scoringer til 2-1 og 3-1. Benny Gall blev efter kampen hyldet som hjemmeholdets bedste mand. Dermed har FCK Old Boys reduceret afstanden til AB 70 til 1 point og lagt maksimalt pres på topholdet.