Old Boys danske mestre - igen

Finalen om det danske Old Boys-mesterskab stod for tredje år i træk mellem KB/FCK og AC Odense, og denne gang var kampen henlagt til fynboernes hjemmebane OKSon Park, der til daglig er hjemmebane for OKS i Fynsserien. Her skulle man lige have afviklet en hjemmekamp mod Marstal IF, inden finalen kunne sættes i gang med nogle minutters forsinkelse, og det var hård kost for græstæppet, idet regnen væltede ned over det bløde græstæppe.

Hjemmeholdet lagde friskt ud, men første gang KB/FCK var over midten, gik det stærkt - Lars Jacobsen, der spillede højre midt, strøg forbi sin modstander og ind i feltet, hvor han blev tacklet bagfra, og dommeren tøvede ikke med at pege på 11 meter-pletten. Michael Strandquist omsatte straffesparket til en 1-0-føring ved at passere Tom Sterobo i Odense-målet. Kort efter var Casper Gille tæt på at øge til 2-0, men Sterobo reddede ved den lejlighed, og siden var det småt med københavnske chancer.

Fynboerne dominerede det meste af 1. halvleg, men kom egentlig heller ikke til ret mange chancer, og KB/FCK-keeper Peter Skov-Jensen havde ikke alverden at bestille før pausen, som for de gamle drenges vedkommende falder allerede efter 35 minutters spil.

Efter pausen fortsatte AC Odense med at presse på og kom også til et par udmærkede muligheder, men efter små 10 minutters spil slap indskiftede Lasse Lauth helt fri efter et fynsk forsvarskoks, og han kunne let fordoble den københavnske føring til 2-0.

Men fynboerne var ikke slået endnu og skruede op for blusset og pressede gevaldigt på efter scoringen, men mange afslutninger blev blokeret af forsvaret, og da Claus Madsen slap fri til en farlig afslutning viste Peter Skov-Jensen klassen med en flot redning.

Syv minutter før tid gik den dog ikke længere, og Rasmus Johansen reducerede tæt under mål efter et fynsk hjørne. Men inden fynboerne for alvor nåede at drømme om udligning, slog københavnerne til i den anden ende. Lasse Lauth fik en lang bold i dybden, og fra spids vinkel knaldede han smukt bolden op i krogen. Så vidste de fleste vist godt, hvad klokken var slået.

3-1 på en klog og velorganiseret defensiv og en kæmpe arbejdsindsats, tilsat hurtige og effektive kontraløb, der gjorde ondt på fynboerne, som ellers mønstrede mange erfarne Superliga- og landsholdsfolk i bl.a. Thomas Helveg, Morten Bisgaard, Ulrik Laursen, Henrik Hansen m.fl.

Dermed tog københavnerne sit sjette Old Boys-mesterskab efter for anden gang at have vundet det tre gange i træk. Dermed gik man forbi Lyngby, der har 5 mesterskaber, og det gik ikke ubemærket hen i KB/FCK-lejren efter kampen, hvor Michael Strandquist stolt kunne se tilbage på at have været med til at vinde alle seks titler.

Efter medaljeoverrækkelse, en mundfuld champagne, en velfortjent håndbajer (eller to), et par smøger og et varmt bad gik turen tilbage mod København, hvor der skal festes til - ja, den store guldmedalje. Men som Daniel Jensen indrømmede over for TV2 efter kampen: - Det havde vi nok også gjort, selv om vi havde tabt…

Se flere billeder fra kampen ved at klikke på pilene i topbilledet.