Gentegningerne fortsætter

Objektivt ansvar

I forbindelse med den kommende Superliga-sæson har DBU indført såkaldt ”objektivt udebaneansvar”. Det indebærer, at udeholdet er ansvarlig – og dermed kan sanktioneres – for hændelser (fx hærværk, afbrænding af romerlys m.v.) i det tilskuerafsnit, som udeholdet er blevet tildelt.

 

Det objektive ansvar er allerede kendt fra UEFA’s klubturneringer, og F.C. København bifalder, at DBU har taget skridtet i forlængelse af en række ubehagelige episoder i udebaneafsnit under kampe i Superligaen i de senere år.

 

- Uacceptable hændelser i vores afsnit på udebane har allerede kostet os dyrt i forbindelse med vores internationale kampe blandt andet i Oslo mod Stabæk og i Eindhoven mod PSV, men det er i alles interesse, at det fortsat er trygt at overvære fodboldkampe, så vi har forståelse for, at det objektive ansvar indføres i den hjemlige liga, siger Club Secretary Charles Maskelyne og fortsætter:

 

-I sidste sæson oplevede vi, at en lille gruppe personer smuglede romerlys og røgbomber ind i vores FCK AWAY-afsnit til såvel nationale som internationale kampe. I det omfang, at vi har været i stand til at identificere gerningsmændene, har de pågældende fået karantæner og krav om betaling af afgift, siger Charles Maskelyne og bekræfter desuden, at klubben ligeledes bruger alle juridiske midler for at kræve erstatning for de bøder, der rammer klubben.

 

- Vi har en velfungerende udebaneklub i form af FCK AWAY, en god dialog med klubbens officielle fanklub og det såkaldte uofficielle fanmiljø, og nu håber vi, at vores fans vil hjælpe med at eliminere romerlys og røgbomber fra vores udebaneafsnit. At antænde et romerlys – uanset om det er i PARKEN, på Farum Park eller i et FCK AWAY-afsnit på eksempelvis Old Trafford – vil udover sikkerhedsmæssigt angribeligt være lig med at påføre klubben økonomisk skade.

 

FCK.DK har talt med formanden for FCK’s officielle fanklub Michael Patuel:

 

- Efter lidt børnesygdomme kan vi nu godt se fornuften i klubbens FCK AWAY, og vi kan se, at det har haft en positiv effekt ved at holde ballademagere væk fra vores afsnit. Vi er selvfølgelig ikke interesserede i at vores klub skal betale bøder på vegne af en lille gruppe mennesker med romerlys, og vi støtter op om ethvert initiativ, som vil øge sikkerheden på de danske stadions. Halvdelen af vores medlemmer er under 16 år, og vi vil gerne have, at de synes det er festligt og sjov, men også trygt at gå til fodbold – også på udebane.

 

FCK AWAY vil som sædvanlig være gældende på Haderslev Stadion på søndag til kampen mod SønderjyskE kl.18.00. Hvis du er medlem og ikke har modtaget dit kort endnu, så kan du møde op på kampdagen på stadion og hente dit kort. Du kan også melde dig ind. Husk at komme i god tid, da der kan være ventetid for nye FCK AWAY medlemmer.