Dame N'Doye

OB Moments: Mest målrige, bedst besøgte og Bashkim som matchvinder

Inden søndagens sæsonpremiere i 3F Superligaen har vi gravet nogle OB Moments frem fra arkiverne - ud over dem, vi  nævnte inden vores seneste udekamp i Odense.

Den kamp rummede jo også en mindeværdig milepæl, da Dame N'Doye scorede sit mål nr. 100 for F.C. København!

15.09.96: Sent comeback i den mest målrige
Den mest målrige kamp vi har spillet i Odense var i september 1996, hvor vi spillede 3-3 - efter at have været bagud 1-3 til der manglede fire minutter! Hvis OB troede, at 2-måls-føringen var ensbetydende med sejr, så havde de usædvanlig dårlig hukommelse, for fem dage før havde de smidt en 2-0-føring mod Boavista og tabt 2-3...

Og denne søndag gik det galt igen for Viggo Jensens mandskab, da FCK-mandskabet mobiliserede stor fightervilje mod slutningen. "Der er tendenser til, at vi er ved at få lidt moral," lød det fra Kim Brink, der for første gang stod i spidsen for løverne på hans gamle, fynske hjemmebane.

OB dominerede 1. halvleg klart og førte 1-0 på et mål efter små 20 minutter af Jesper Hjorth, men kort efter pausen udlignede Iørn Uldbjerg, da Lars Høgh kun halvklarede et tordenende frispark fra Lars Højer. Nu lignede vi et hold, der var kommet for at få noget. Men så sendte OB Ronnie Ekelund på banen til hans fynske debut, og han sparkede dem i front midt i 2. halvleg, hvorefter Morten Bisgaard øgede til 3-1 med et 12 minutter igen.

Men da Henrik Larsen spillede Jesper Sørensen helt fri til scoring, øjnede løverne chancen for at stjæle det ene point, og det lykkedes for kroaten Mate Sestan langt inde i overtiden, da han energisk erobrede bolden fra OB-forsvaret og hamrede den fladt ind bag Lars Høgh og sikrede vores fjerde uafgjorte i sæsonens første otte kampe.

13.05.09: Den bedst besøgte
Tilskuerrekorden til OB-FCK-kampe i Odense blev sat denne majdag i 2009, hvor 15.486 så hjemmeholdet vinde 3-2 og sætte en kæp i hjulet på vores mesterskabsdrømme.

Efter et forrygende forår med ti sejre og to nederlag førte vi Superligaen, men måtte efter denne kamp se Brøndby gå forbi, inden de sidste tre runder. Heldigvis endte det lykkeligt, bl.a. efter en gang svensk pølseret i Parken ugen efter!

Demba-Nyrén bragte OB foran efter 18 minutter, og inden pausen øgede Henrik Hansen til 2-0. Ailton reducerede dog på hovedstød lige efter pausen (vores første mål i Odense i fire år), men kort efter scorede Demba-Nyrén igen.

Det fik Ståle til at satse offensivt og tage Kvist ud og sætte Dame N'Doye ind - på den offensive midtbane! Men det var ikke nok - selv om Martin Vingaard bragede bolden ind via underkanten af overliggeren små ti minutter før tid, kørte OB sejren hjem.

En yngre og endnu ikke etableret Dame N'Doye

31.08.14: Matchvinder Bashkim
Det var en helt særlig dag for Bashkim Kadrii, da han i halvlegens sidste minut scorede kampens enlige mål og gjorde det onde ved hans tidligere klub, som nu blevet hans nuværende.

Sejren faldt også på et tørt sted, fordi vi kom lige fra fire nederlag i træk - to hjemme til Hobro og Midtjylland og to til Leverkusen i CL-kval'en!