Nyt fra Sydafrika

UPE-FCK bibeholdte positionen som nummer 1 i ligaen med en glimrende 2-1 sejr over Maclear Cosmos, som inden kampen lå nummer 3.

Kampen startede i et opskruet tempo, hvor UPE-FCK formåede at skabe to store chancer i kampens indledning. Den første tilfaldt Mlungisi Mchunu, der affyrede et skud fra kanten af feltet, som lige akkurat strejfede stolpen, mens Warren Reid fra nært hold flugtede over på et indlæg fra Lwazi Sahula.

Efter et kvarters spil viste den unge målmand Lee Langeveltd i UPE-FCK-målet stor klasse, da han tog sig sikkert at en godt affyret frispark fra kanten af feltet.

Minutter efter fik Warren Reid endnu en stor chance, på et oplæg fra Lwazi Sahula, men han brændte desværre friløberen. Dette gentog sig omkring den halve time, da Reid tøvede på en stor chance og stillingen stadig 0-0.

Maclear havde også deres chancer. Efter den halve time måtte Lee endnu engang agere redningsplanke efter en fejl af Mzoli Foster. Lee kunne dog ikke stille noget op ti minutter senere, da off-side fælden kiksede og Maclear bragte sig ved den lejlighed foran 1-0.

Straks efter målet kom UPE-FCK op i gear. Med hurtigt pasningsspil blev bolden presset ned mod modstanderens mål, og det resulterede i et kraftfuldt spark fra Anele "Bullet" Mxoli. Bolden blev parreret til hjørne, og på dette steg Mzoli Foster til vejrs og headede udligningen i mål.

Samarbejdet mellem Warren Reid og Lwasi Sahula var en fornøjelse at følge. Fra anden halvlegs start var det først Reid, der lagde et godt indlæg til Sahula, der dog missede sit hovedstød. Minutter efter var det så Sahula der fandt Reid, men flugteren blev blokeret af forsvaret. Samarbejdet de to imellem, bar dog frugt midt i halvlegen, da Sahula fandt Reid, der fra nært hold sendte læderet i kassen til 2-1 føring.

I resten af kampen var UPE-FCK tættere på 3-1 end Maclear var på 2-2, og da dommeren fløjtede af, kunne det konstateres, at det var en fortjent sejr til FCK's unge afrikanske løver, skabt på flot og inspireret angrebsspil.

Næste kamp er d. 2. november, hvor holdet drager 400 km nordpå for at møde rækkens nummer 2, New Chiefs i et vaskeægte topopgør.