Nye oplevelser

På lørdag skydes SAS Ligasæsonen 2004/2005 i gang. De danske mestre F.C. København tager en tur til nyoprykket Silkeborg IF, for at tage første skridt i forsvaret af guldet. Sommerpausen er blevet nydt, holdet har spillet de nødvendige træningskampe, et par udskiftninger i truppen er det blevet til og succestræner Hans Backe er stadig ved roret for Byens Hold.

Silkeborg IF er et gammelt bekendtskab. Sidste sæson spillede jyderne i 1. division, men det blev kun til et kort ophold, da de allerede er oppe i landets bedste række igen i år. Mange nye spillere er kommet til SIF siden vi sidst mødte dem, og det bliver spændende at se holdets styrke på lørdag.

F.C. København har haft noget nær en optimal sæsonopstart. Træningskampe af forskellige karakter er blevet spillet, mens Hans Backe kun har haft to spillere ukampdygtige - Kihlstedt og Zuma. Kihlstedt blev klar for nogle uger siden, men pådrog sig i mandags en skulderskade. Om han bliver klar til SIF-kampen er stadig tvivlsomt. Sibusiso Zuma har været ude i hele opstartsperioden, men har trænet med på forskellige niveauer på KB's anlæg. Zuma er formentlig tilbage i midten af august.

På målmandsposten er der - som altid i F.C. København - kamp om pladsen. Byens Hold råder over tre kompetente målmænd med Magnus Kihlstedt og Balázs Rabóczki som de to der umiddelbart kæmper og startpladsen. I sommeren har "Rabo" naturligt nok fået mest spilletid, da Kihlstedt har været skadet. Om Rabo har overbevist Backe om en startplads er dog uvist - det må vi se på lørdag.

I forsvaret er der sket flest ændringer. Muskelmaskinen Albrechtsen er skiftet til West Bromwich, mens finske Janne Saarinen er købt ind for at styrke venstre forsvarsside og Dan Thomassen er kommet til i midterforsvaret. Træningskampene har vist meget stærkt spil af Lars Jacobsen, Ole Tobiasen, Bo Svensson og Janne Saarinen, og det tyder på, at Hans Backe her har noget der minder om den bedste forsvarskæde i Danmark. Ser man samtidig på hvem der ellers kunne spille i forsvaret, så råder FCK over spillere som Rooba, PC og Thomassen - det må man sige er en meget stærk kæde!

På midtbanen har man sagt farvel til Morten Bisgaard der skiftede til Derby County. I stedet er Carsten Fredgaard vendt hjem efter endt lejeophold i FC Nordsjælland. To talenter - William Kvist og Morten Bertolt - er rykket op i truppen, og disse to er der meget stort potentiale i. Skal man kigge på en forventet startopstilling på midten, må man dog stadig sige, at Bergvold, Hjalte og Traoré alle tre har fortsat det flotte spil fra foråret. Thomas Røll er ydermere stærkt på vej tilbage i topform og Michael Silberbauer bliver bare bedre og bedre. Derudover er der også Jesper Bech som både kan spille på midten og i angrebet, så et bud bliver meget svært at komme med og det vil vi overlade til Hans Backe.

I angrebet har F.C. København nok aldrig set stærkere ud end nu. Álvaro har vist skræmmende styrke siden han kom, og hans udvikling fortsætter. Jesper Bech er kommet ind og gjort det lige så godt. Todi Jónsson har nu været skadesfri i en længere periode og har også vist sit værd. Peter Møller er en mand man altid kan regne med. Sidst men ikke mindst må man ikke glemme Sibusiso Zuma, der trods sin skade altid vil være en ener på en fodboldbane. Når Zuma bliver klar igen, så står trænerteamet med et virkelig luksusproblem - hvis de da ikke allerede gør.

Med sådan en trup så er der igen i år garanti for store oplevelser. Det bliver svært at overgå en sæson, hvor man har vundet "The Double", men F.C. København er klar til at tage udfordringen op. I tirsdags hev man sæsonens første pokal hjem, og hverken klubben, spillere eller fans bliver trætte af at løfte nye pokaler.

En pokal der nok bliver svær at løfte er Champions League-trofæet - mindre kan vel også gøre det. Det store mål i disse måneder er at kvalificere sig til Champions League's gruppespil, og det kræver både lodtrækningsheld og en god gang fodbold. I første omgang gælder det om at besejre NK Gorica over to kampe, hvorefter tredje og afgørende kvalkampe står for døren.

DM-pokalen står i PARKEN, og der skulle den helst blive ved med at stå. For at det skal lykkes så kræver det fuld koncentration i alle kampe. Vi har set at meget er blevet afgjort på marginalerne i de sidste par sæsoner, og derfor er der absolut ingen grund til at tro at det skulle blive anderledes i år. Silkeborg kommer helt sikkert med en stor gejst på lørdag, og sidst vi gæstede Silkeborg Stadion, der tabte vi 3-0. Vi gik så senere hen og vandt mesterskabet, mens Silkeborg rykkede ned.

På lørdag starter de store oplevelser - vi ses i Silkeborg!