Karlo Bartolec og Robert Mudrazija

Mudražija og Bartolec ser frem til mødet med deres landsmænd

Det er F.C. Københavns første møde med et kroatisk hold, men Robert Mudražija og Karlo Bartolec har et udmærket kendskab til klubben fra deres fortid i kroatisk fodbold.

"Det er et farligt hold med en god træner og et godt spilsystem, og de udgør en stærk enhed, selv om de kæmper med nogle skadede spillere og har solgt deres topscorer, Colak, til PAOK. De blev nr. 3 sidste sæson og vandt cup’en, og de har en vindermentalitet i holdet og vil naturligvis være tændte på torsdag," siger Mudražija.

"De spiller 3-5-2, og det er et stærkt og kompakt hold, der er rigtigt gode defensivt og også er gode på kontra," siger Bartolec. "I den kroatiske liga er de vant til at have bolden meget og diktere tempoet, men kvaliteten en anden end i Europa, og især på udebane mod os, vil de nok ikke forcere spillet men være mere afventende. Men der er ingen tvivl om, at de vil fighte lige til det sidste," tilføjer Mudražija.

"Ja, de vil helt sikkert give alt," siger Bartolec. "Det er knald eller fald, fordi det afgøres i én kamp på torsdag, og de har alt at vinde og ikke noget at miste. De har været i gruppespil før, men det er vist fire år siden sidst, så det vil være stort for dem at komme med igen, så vi skal virkelig være klar fra først til sidst."

"De er normalt stærkere hjemme end ude, og hjemme i Rijeka har de en god og meget hurtig bane, som de selv er vant til, mens det er svært for andre hold. Men nu er det på vores bane, som vi er vant til," siger Mudražija.

"Det med hjemme/ude betyder nok også mindre, når vi spiller uden fans," tilføjer Bartolec. "Det handler først og fremmest om, hvordan vi går ind til kampen, og om vi kan holde tempo, så vi kan dominere kampen."

Både Mudražija og Bartolec kender flere af de kroatiske spillere, og Bartolec har allerede talt med et par af dem om kampen:

"Jeg har trænet med fire af dem på Dinamo Zagrebs akademi, og med tre, da jeg var i Lokomotiv, og jeg har et godt forhold til dem. Jeg har allerede talt med dem, og de glæder sig til kampen, selv om de nok anser os for favoritter, men som sagt vil de give alt og føle, at de ikke har noget at miste."

"De har mange gode spillere," siger Mudražija, "og hvis jeg skal nævne nogen, så er der f.eks. angriberen Franko Andrijašević (udlånt fra Gent, red.), Robert Murić på højre kanten, som har en god venstre fod, og midtbanespilleren Stjepan Lončar. Men som nævnt udgør hele holdet et godt kollektiv. Men jeg tror på, at vi nok skal klare det!"