Roony Bardghji

Midtjysk jagt på Superliga-toppen

F.C. Københavns seneste to Superligakampe har været tidlige topopgør, og lørdag kl. 15 venter en kamp, som ifølge tabellen snarere er et ”tidligere topopgør”.

Der venter dog sikkert en tæt og intens duel i den fuldsatte Parken, hvor de to hold har haft mange drabelige dyster de seneste sæsoner, uanset hvor de har ligget i tabellen.

FC Midtjylland har endda en positiv statistik i Parken i de seneste fire år: tre sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Men bortset fra, at vi vandt 4-2 i maj 2021, har det været tætte og ret målfattige opgør: 0-0, 1-2, 0-0, 0-1, 1-0 og 1-1. Samt en pokalkamp i december 2020, som også endte 1-1, inden midtjyderne vandt på straffespark.

Efter sidste sæsons skuffelse over ikke at komme i Mesterskabsspillet købte FCM stort og dyrt ind i sommerpausen, men dresultaterne har endnu ikke levet op til klubbens forventninger om at spille med i toppen.

Vores midtjyske modstandere er dog tilbage i Top 6 efter en enkelt runde på syvendepladsen, men kun takket være Charles’ overtids-sejrsmål mod OB i søndags.

Et mål, som også gav FCM den første Superligasejr i fem kampe, men i de to foregående mod Viborg og AGF smed de 2-1-sejre i de sidste ti minutter og fik kun 2-2.

Nu skal de til Parken og se om de kan gøre noget ved løvernes forspring i tabellen. Det kan blive reduceret til fem point, øget til 11 - eller blive på de nuværende otte.

Action i FCK-feltet
Den mest målrige FCM-kamp i Parken de senere år, 4-2 til FCK i maj 2019. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

De to holds pokal-midtuge
Torsdag aften medførte pokallodtrækningen til 4. runde, at de to hold mødes igen om en måneds tid i Parken på en endnu ikke fastlagt dato (31.10, 1.11 eller 2.11).

Vi kvalificerede os onsdag aften med 9-0-sejren over Lyseng, og samme aften vandt FCM sin pokalkamp 2-1 i Næstved.

Midtjyderne skiftede syv spillere fra den seneste Superligakamp, men måtte arbejde lidt mere for sejren end Neestrups udvalgte. Trods en tidlig 1-0-føring og en sjællandsk udvisning før pausen, faldt 2-0-målet nemlig først i 93. minut.

Trupperne
FCM har de seneste kampe måttet undvære bl.a. Kristoffer Olsson, Emiliano Martinez og Joel Andersson, og senest fik Marrony en alvorlig knæskade mod OB.

Vores trupstatus kommer senere i dag, når truppen offentliggøres, men Jacob Neestrup kunne berolige med, at der ikke opstod nye skader i onsdagens pokalkamp i Aarhus.

Få ledige pladser
Hvis der stadig er ledige pladser til lørdagens opgør, når du læser disse linjer, så kan du som altid finde dem på billet.fck.dk.

Der kan jo frem til kickoff blive frigivet lidt mere, når og hvis sæsonkortholdere og abonnenter frigiver pladser, de ikke selv kan benytte. Det opfordrer vi som sædvanlig til, at man gør så tidligt som muligt, og ellers glæder vi os bare til at byde alle velkomne efter fire udekampe i træk og knap en måned uden hjemmekampe i Parken.