Michael og Martin Johansen i Legends Club

Michael og Martin Johansen i Legends Club

Dermed bliver Michael og Martin Johansen en del af de fine selskab, som på søndag mod FC Midtjylland vil blive præsenteret som de første medlemmer af Legends Club.

Om Michael Johansen
Allerede efter første sæson i FCK var der bud efter den offensive midt, men han valgte at fortsætte i klubben i endnu tre år og var med resten af holdet tæt på mesterskab nummer to allerede i sæsonen 93-94.

Michael Johansen scorede to mål i næstsidste runde mod Silkeborg IF (4-1), der dog endte med at tage guldet. Drog som den første af tvillingerne til udlandet, da Bolton Wanderers FC gav 1,25 millioner pund for det røde guld. Han fik en flot karriere i Bolton, hvor han blandt andet opnåede at blive kåret til årets spiller.

Antal kampe for FCK:
134

Første kamp:
12. august 1992: BK Frem – F.C. København 0-3

Sidste kamp:
23. maj 1996: F.C. København – Brøndby IF 0-4

Antal mål:
24

Hvad laver han i dag?
Michael Johansen er i dag spilleragent sammen med blandt andre Niclas Jensen i firmaet Pro 11


Om Martin Johansen

Martin Johansen havde den afgørende fod med, da det første mesterskab blev spillet hjem på Brøndby Stadion. Den 168 centimeter høje rødtop scorede både kampens første og sidste mål den 13. juni 1993 i sæsonens næstsidste kamp, som afgjorde mesterskabet.

Grundlaget for 23 års rivalisering blev lagt. Siden spillede han i Coventry City FC, Lyngby FC og Farum BK, men det var med F.C. København han fik sine eneste titler og her, hjertet stadig slår. Og hvor han stadig spiller på old boys-holdet med blandt andre Niclas Jensen, Diego Tur, Todi Jónsson og tvillingebror Michael Johansen.

Antal kampe for FCK:
142

Første kamp:
12. august 1992: BK Frem – F.C. København 0-3

Sidste kamp:
5. juni 1997: AaB – F.C. København 0-1

Antal mål:
40

Hvad laver han i dag?
Martin Johansen arbejder i dag som sælger for GOLFmagasinet


>> Se FCK TV's Legends-portræt af Michael og Martin Johansen 


Se tvillingernes tryllerier i guldkampen mod Brøndby i 1993: