Michael Johansen dømmer søndagens kamp

OM DOMMERNE
DBU har valgt den 40-årige Michael Johansen som søndagens dommer. Michael Johansen har indtil videre dømt 130 Superligakampe, godkendt 386 mål, vist 410 gule kort og udvist 2 spillere. De 130 kampe er endt med 52 sejre til hjemmeholdene, 40 uafgjorte og 38 sejre til udeholdene.

F.C. København har deltaget i 18 af Michael Johansens 130 Superligakampe, 11 kampe er vundet, 6 endt uafgjorte og blot en gang er det endt med et nederlag. Målscoren er 38-16 i de 18 kampe.

Michael Johansens seneste Alka Superligakamp med F.C. København var den 3. april 2016. Her besejrede F.C. København på hjemmebane SønderjyskE med 1-0, matchvinder blev Benjamin Verbic på et drøn af et langskud.

Michael Johansen har aldrig dømt en Alka Superligakamp mellem F.C. København og Viborg FF.

Søndagens to linjedommere er Heine Sørensen og Amir Sabic. Kampens 4. dommer er Sandi Putros og dommerudvikleren er Lars Østergaard Poulsen.

OM DATOEN 24. APRIL
F.C. København har spillet to Superligakampe på datoen 24. april. Første gang var i 1994 mod Brøndby IF. Michael Johansen bragte F.C. København foran, Mark Strudal udlignede men Peter Møller sikrede F.C. København en 2-1 sejr.

Anden gang F.C. København spillede Superliga på datoen 24. april, var i 2008 mod AGF. Kampen endte 1-1, Atiba Hutchinson scorede F.C. Københavns mål og Peter Graulund scorede for AGF.

KARANTÆNE-INFORMATION
Ingen spillere fra F.C. København har karantæne til søndagens kamp. Hos Viborg FF er Lukas Lerager i karantæne.

Karantæne ved gult kort for en mild forseelse:
Mathias 'Zanka' Jørgensen (41 strafpoint)
Thomas Delaney (28 strafpoint)
Kasper Kusk (12 strafpoint)

Karantæne ved gult kort for en grov forseelse:
Benjamin Verbi? (9 strafpoint)

Gult kort giver 3, 4 eller 6 strafpoint. Rødt efter to gule kort giver ni point i tillæg. Direkte rødt giver 24 point i tillæg.
En spiller kommer i karantæne, når disse grænser passeres: 15, 30, 44, 58, 72, 86, 100, 114, 128…
Passeres mere end en grænse, giver det en spilledag for hver grænse der passeres.

STATISTISKE VINKLER, F.C. KØBENHAVN vs VIBORG FF
 Todi Jónsson er – med seks mål – den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes Superligaopgør mellem F.C. København og Viborg FF. Álvaro Santos, Martin Johansen og Peter Møller har alle scoret fem mål.

Søren Frederiksen er – med fem mål – den Viborg-spiller, der har scoret flest mål i Superligaen mod F.C. København. Heine Fernandez har scoret fire mål mod F.C. København, og har desuden scoret et mål for F.C. København mod Viborg FF.

Mads Kjøller Westh scorede to Superligamål for F.C. København, det første af dem i en alder af blot 18 år 71 dage var mod Viborg FF i 1999. Han udlignede til 1-1 i sidste minut af 1. halvleg – og i 2. halvleg sikrede Todi F.C. København en 2-1 sejr.

Normalt er det farligste minuttal i Alka Superligakampene kampens 90. minut – da dette inkluderer tillægstiden. Det er dog ikke tilfældet mod Viborg FF, for er er det 45. minut det farligste med syv ud af 130 mål scoret i dette minuttal (der så også inkluderer en smule tillægstid).

Der er uddelt fem røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og Viborg FF. Bo Svensson fik to gule vekslet til et rødt kort i 2004 og Ailton Almeida fik direkte rødt i 2007.

Der er dømt 15 straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og Viborg FF. F.C. København er blevet tildelt 10 styks, og har scoret på syv af dem, mens viborgenserne har scoret på alle fem.