K V U T Målscore
Hjemme 28 19 5 4 63-33
Ude 30 11 7 12 49-41
I alt 58 30 12 16 112-74

I vores seneste 8 kampe mod FC Midtjylland (hjemme og ude) er der scoret mindst 4 mål pr. kamp – i alt 41 mål, eller et gennemsnit pr. kamp på over 5,2!

Vi har vundet fem: 5-3, 3-1, 3-1, 3-1, 4-3
FCM har vundet tre: 3-2, 3-1, 3-2

På hjemmebane spillede vi 0-0 i marts 2012, men i de følgende seks år har begge hold scoret i alle ni kampe (på nær en enkelt). I alt er der scoret faldet 44 mål, dvs i snit 4,9 mål pr. kamp.

Og i øvrigt har vi kun spillet uafgjort én gang i de seneste 15 kampe.

Tilskuerinfo om Lyngby-kampen

God hjemme-statistik
I 28 hjemmekampe har vi kun tabt fire gange til FC Midtjylland: i 2003, 2008 og to gange i 2014.

N'Doye topscorer mod FCM
Dame N'Doye er vores all-time topscorer mod midtjyderne med 10 mål. Corner lavede 7, og Silberbauer 5.

I den nuværende trup er William Kvist topscorer med 5 mål - dvs en tredjedel af hans i alt 15 mål for klubben.

Robin kan runde kamp nr. 100
Da Robin blev skulderskadet i Hobro i februar, var det i hans kamp nr. 99 for klubben. Han kan altså fejre 100-kamps jubilæum, hvis han kommer på banen.

Dags dato for fire år siden
I 2014 var vi også i aktion den 18. maj hjemme mod OB, og her var vi i gang med en vild medalje-slutspurt, som også involverede FC Midtjylland. Med tre runder igen førte de nemlig Superligaen side om side med AaB, mens vi og Brøndby var 8 point efter. I tredjesidste runde vandt vi, og FCM tabte, og i næstsidste runde vandt vi 3-2 i Herning på et hovedstød af Bolaños i overtiden! Dermed kunne vi stadig nå sølvmedaljerne i sidste runde, men det krævede sejr over OB og Midtjylland-nederlag i Haderslev.

Vi kom ikke godt fra start, for i det 14. minut lavede en stærkt presset Johan Wiland selvmål, og samtidig kom FCM foran mod SønderjyskE. Men Igor Vetokele udlignede inden pausen og i 2. halvleg hovedstødte Corner os foran 2-1 nogenlunde samtidig med, at SønderjyskE kom foran 2-1!

Men da fynboerne kom på 2-2, så det ud til, at vi måtte blive på tredjepladsen – indtil TK sikrede os sejren fem minutter før tid. FCM tabte nemlig 1-3, og således stjal vi sølvet ved at hente otte point på dem i de sidste tre kampe! AaB tog sig sikkert af guldet, og Brøndby endte på fjerdepladsen.

Se målene fra OB-kampen her:

Status på FC Midtjylland
FC Midtjylland har vundet seks af sine otte kampe i mesterskabsspillet, og efter 1-0-sejren i Brøndby ligger de to hold á point. Brøndby - som fredag aften spiller i Horsens - har dog +45 i målscore mod midtjydernes +38. Mandag spiller FC Midtjylland hjemme mod Horsens, og Brøndby hjemme mod AaB.

Det var i øvrigt første gang FCM vandt i Brøndby siden april 2012. Siden havde de tabt 5 og spiller 3 uafgjort.

FCM’s Superliga-topscorere:
10 mål, Marc Dal Hende, Paul Onuachu og Alexander Sørloth (skiftet til Crystal Palace FC)