Kim Madsen og Jan Koller

Man. City, Dortmund og Sevilla: Tre gamle kendinge

Manchester City, Sevilla FC og Borussia Dortmund er vores modstandere i Champions League-gruppespillet, og det er klubber, vi har mødt før - Sevilla dog kun i en træningsturnering.

2009: Manchester City
Manchester City mødte vi i 1/16-finalerne til Europa League i februar 2009, hvor vi spillede 2-2 i Parken i den første kamp - takket være en sen udligning af debutanten Martin Vingaard, mens Ailton Almeida scorede vores første.

I returkampen leverede vi også en flot indsats, og det stod 0-0 indtil det 73. minut, hvorefter City scorede to gange, inden Vingaard reducerede i 90. minut.

Martin Vingaard - scorede i begge opgørene mod City

2001: Borussia Dortmund
Dortmund mødte vi i UEFA Cup i november/december 2001, efter at vi som forsvarende mestre var slået ud af Lazio i Champions League-kvalifikationen. Siden slog vi Obilic (2-2 ude, 2-0 hjemme) og Ajax (0-0 hjemme, 1-0 ude), inden tyskerne slog os 1-0 i begge kampe på to sene scoringer.

I Parken scorede Heiko Herrlich sejrsmål i 90. minut, og i Dortmund scorede Jan Derek Sørensen i 89. minut.

Heine Fernandez
Heine Fernandez i duel med Jürgen Kohler. Foto: Birger Vogelius

2002: Sevilla FC
Sevilla har vi som nævnt kun mødt i en træningsturnering, som blev holdt efter 01/02-sæsonen og før VM-slutrunden i Sydkorea og Japan.

Men med et temmelig svækket hold nåede vi helt til finalen, hvor spanierne kørte os over med 5-0. Inden finalen havde vi slået Eintracht Frankfurt og Chievo, begge efter straffesparks-konkurrencer.

Finalen blev ikke spillet på Sevilla FC's hjemmebane, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, men den besøgte vores førsteholdstrup den 1. februar 2015 i forbindelse med en træningslejr i Portugal.

Da havde vi Christian Poulsen i truppen, og han skaffede billetter hos sin gamle klub til en hjemmekamp mod Espanyol, hvor Christian i øvrigt blev hyldet af alle, der genkendte ham - hvilket vil sige rigtig mange - og bl.a. blev interviewet nede på banen til klubbens TV-kanal i pausen.

Fodboldtur til Sevilla
Christian Poulsen blev genkendt af rigtig mange på stadion. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

- - - -

Vi ser selvfølgelig nærmere på vores modstandere anno 2022, når vi nærmer os de enkelte kampe. Det endelige program forventes tidligst fredag aften, når UEFA også har overblik over gruppeinddelingerne i Europa League og Conference League.