Løvetimen er tilbage!

Målrig kamp på Frederiksberg

Søndag morgen var der atter kamp på Frederiksberg Idrætspark. Her tog FCK2/KB imod Brønshøj Boldklub, der inden dagens opgør lå som nummer tolv i 2. Division Øst. ’Hvepsene’, som søndagens gæster kaldes, havde blot tre point ned til nedrykningsstregen, mens FCK2/KB efter sidste rundes nederlag var rykket ned på en fjerdeplads. Der var derfor lagt op til en kamp, hvor begge hold ville være sultne efter sejr.

Af Mikkel Faartoft

Kampen startede meget jævnbyrdigt. Bolden var primært at finde omkring midten af banen, og det lykkedes ikke rigtigt nogen af holdene i kampens første minutter at komme frem til egentlige chancer. Der var da også gået hele fem minutter af kampen, før Brønshøjs Rasmus Andersen stod for kampens første afslutning, der dog ikke skabte problemer for Thomas Villadsen i FCK2/KB-målet.

Herefter begyndte kampen at tage fart. Allerede to minutter senere var FCK2/KB ganske tæt på at bringe sig foran. Efter et indlæg fra Mathias Gravesen mod bageste stolpe, headede Jamil Fearrington bolden på tværs til en helt udækket Kennth Beck, der satte hovedet på. Til københavnernes ærgrelse ramte bolden overliggeren, og en god mulighed for en tidlig føring syntes spildt. Men der skulle blot gå to minutter, før FCK2/KB fik endnu en stor mulighed. Efter et fladt indlæg fra Kim Tandrup sprang Kenneth Beck over bolden, der således landede for fødderne af Fosu Boateng. Bolden blev spillet videre til Mathias Gravesen, der sikkert lagde bolden ind bag Morten Olesen i Brønshøj-målet, og derved bragte hjemmeholdet i front.

Efter målet fulgte en periode, hvor begge hold kom frem til enkelte chancer. Disse udmøntede sig dog ikke i andet end målspark og sikre redninger fra de to målmænd. Farligt blev det først i kampens 22. minut, da Rasmus Andersen fra kanten af feltet bankede bolden i mål. Gæsternes fremmødte tilhængere nåede knapt nok at få hænderne ned, før Brønshøj bragte sig foran 2-1 på et kontramål. Patrick Tronborg fik fra en spids vinkel skudt bolden forbi Thomas Villadsen, hvorefter en helt fri Thomas Maale kunne prikke bolden over målstregen.

Brønshøj fik efter scoringerne godt styr på kampen. Bolden var primært i gæsternes besiddelse, og FCK2/KB kom sjældent op i modstanderens straffesparksfelt. Når dette endelig skete, var det som følge af en kontra eller en dødbold. Brønshøj holdt bolden i egne rækker, men kom i denne periode heller ikke frem til synderligt mange chancer.

Da stadionuret havde rundet den halve time, begyndte FCK2/KB at komme bedre med i kampen igen. Om end det ikke blev til de åbne chancer, formåede Løverne at holde bedre på bolden og trinvist skubbe spillet længere op på Brønshøjs banehalvdel. Med omkring fem minutter tilbage af den ordinære spilletid af første halvleg, lykkedes til hjemmeholdet at etablere et mindre pres. Først måtte Jacob Neestrup efter fine aktioner fra Kim Tandrup og Fosu Boateng se sit hårde langskud pareret til hjørne. Hernæst fulgte en række store chancer til blandt andre, Nikolaj Hansen og Kim Tandrup, inden Fosu Boateng i det 42. minut ramte undersiden af overliggeren. Men på trods af første halvlegs afslutning med noget, der mindede om et skydetelt, gik holdene til pausen ved stillingen 1-2.

Starten af anden halvleg mindede en del om første halvlegs ditto. Spillet bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene formåede at skabe farlige chancer. Men som i første halvleg blev der på trods af de få chancer scoret et tidligt mål. En bold blev stukket i dybden til gæsternes Tommy Lauridsen, der efter et par træk uden om Thomas Villadsen blev væltet omkuld, hvilket resulterede i et straffespark. Patrick Tronborg eksekverede fra ellevemeterpletten, og kampen syntes nu afgjort.

Men blot fem minutter senere var der igen håb for majoriteten af de 404 fremmødte tilskuere. Fosu Boateng blev væltet omkuld i straffesparksfeltet, og Dommer Darko Haramija pegede straks på pletten. Kim Tandrup scorede via underkanten af overliggeren på straffesparket, og bragte således spænding i kampen.

Med et mål bagud var det et FCK2/KB-mandskab, der efter reduceringen ville fremad banen i håbet om en udligning. Det blev til en del gode muligheder ved anfører Nikolaj Hansen og Casper Windfeld, men afslutningerne manglede kvalitet. Dette var langt fra tilfældet i det 81. minut, hvor indskiftede Kenneth Thinter på fornemmeste vist fik headet bolden op mod det ene målhjørne, men som så mange gange før i dagens opgør kunne de medrejsende Brønshøjtilhængere ånde lettede op efter en redning fra den velspillende Morten Olesen i Brønshøjmålet.

I kampens slutminutter forsøgte FCK2/KB at etablere et massivt pres, men gæsterne fik gang på gang bold ud af farezonen og formåede i stedet, at holde på bolden på FCK2/KB’s banehalvdel. Det lykkedes derfor ikke Løverne at komme frem til nogen stor chance til sidst, og kampen endte således med et 2-3 nederlag til gæsterne fra Brønshøj.

- Jeg synes, at vi spillede en OK kamp. Vi spillede måske en smule naivt og fik ikke rigtigt spillet bolden derind, hvor det gør ondt på modstanderen. Vi blev ved med at spille lidt for småt, men overordnet set synes jeg som sagt, at vi spillede en god kamp. Vi var så lidt uheldige at tabe kampen, for vi havde efter min mening langt flere chancer end dem, sagde Benny Gall til FCK.DK efter kampen.

Startopstilling
Thomas Villadsen
Mike Hansen, Bongumusa Mthethwa, Jamil Fearrington, Nicklas Svendsen
Kim Tandrup, Jacob Neestrup, Nikolaj Hansen, Mathias Gravesen
Kenneth Beck, Fosu Boateng

Udskiftninger, FCK2/KB:
45. min.: Kenneth Beck ud – Kenneth Thinter ind
73. min.: Jacob Neestrup ud – Casper Windfeld ind

Kort:
23. min.: Gult kort, Fosu Boateng, FCK2/KB
50. min.: Gult kort, Anders Steffensen, Brønshøj
53. min.: Gult kort, Rasmus Andersen, Brønshøj
58. min.: Gult kort, Michael Barfoed, Brønshøj