To mål af Corner sikrede et point i Slagelse

To mål af Corner sikrede et point i Slagelse

Midt mellem de to vigtige CL-kval.kampe mod FC Dnipro gik turen til Slagelse og en svær udekamp mod et FC Vestsjælland-hold, der er kommet ganske godt fra start og før kampen var det mest scorende efter de første to runder. Eftersom Zanka havde døjet med lidt sygdom efter hjemkomsten fra Kiev, blev den i mandags hjemvendte Mikael Antonsson smidt for løverne vikingerne med det samme. På midten lå Claudemir og Amartey centralt med Toutouh og Nicolai på kanterne.

Kampen blev indledt i adstadigt tempo og med københavnerne mest på bolden, og bortset fra et behjertet langskud fra Amartey var der ikke optræk til de store chancer. Det var der egentlig heller ikke i det 9. minut, da Anders Due slog en bold ind fra venstre, men Høgli var uheldig at rette den af, så det blev en perfekt aflevering til Henrik Madsen i venstre side af feltet. Og på hans flade indlæg kunne Dennis Sørensen prikke bolden forbi en chanceløs Stephan Andersen til sjællandsk 1-0-føring.

Efter lige at have sundet sig begyndte københavnerne at presse spillet op i den anden ende, og efter et kvarters tid var et hjørnespark fra Toutouh ved at volde Thomas Mikkelsen i FCV-målet lidt problemer, og lidt efter sendte Nicolai også en fornem stikning frem til en helt fri de Ridder, som dog hårfint og en anelse tvivlsomt blev vinket offside.

Men mere blev det ikke til, før Stephan Andersen igen måtte hente bolden ud af netmaskerne. Igen var optakten et Due-indlæg, som denne gang endte hos Henrik Madsen i modsatte side, og han spillede den straks ind foran, hvor Marc Dal Hende stod helt umarkeret i det lille felt og enkelt kunne prikke bolden ind. Enkelt og effektivt…

Det kunne man ikke sige om løvernes offensive spil før pausen, men det blev selvfølgelig heller ikke nemmere at komme til mod et velorganiseret FCV-mandskab, der nu kunne stille sig roligt tilbage på banen, koncentrere sig om det defensive arbejde og lure på kontraerne. Og en sådan kom også 10 minutter før pausen, hvor Rasmus Festersen kom på skudhold i højre side og sendte et kompetent hug af sted, som Stephan Andersen dog tog sig af.

Det kneb til gengæld med afslutningerne i den anden ende, selv om det blev til en del dødbolde og enkelte gode dribleture i feltet af Nicolai og Toutouh, men nærmere end et hovedstød over mål af Cornelius kom man ikke, før Jens Maae fløjte til pause.

Ståle reagerede på den utilfredsstillende 1. halvleg ved dels at sende Remmer og Pourié på banen i stedet for Høgli og Claudemir og dels ved at ændre formationen mere offensiv, så den periodevis mere lignede 4-2-4 med Nicolai og de Ridder lige bag Corner og Pourié, mens Toutouh og Amartey holdt skansen på midten. Men inden vi glæder os over, at de bar frugt, minder vi om at Dennis Sørensen fik en kæmpe chance for at øge til 3-0, da han smuttede fra både Pelle Nilsson og Mikael Antonsson, inden han i helt fri position ramte helt skævt og sendte bolden langt forbi.

Men som sagt bar københavnernes satsning frugt, da Remmer fremtvang et hjørne i højre side, som Pierre sendte ind over med vanlig præcision, og tæt under mål kom Corner først på bolden og pandede den ind bag Thomas Mikkelsen.

Hjemmeholdet svarede igen med et godt forsøg fra Marc Dal Hende, som Stephan Andersen dog dykkede stærkt ned og parerede, og lidt efter gentog det samme sig i den anden ende med Pourié og Mikkelsen i hovedrollerne. Kort efter uret rundede de 60 minutter tog Nicolai et godt initiativ i feltet, hvor han i stedet for at sende Remmer til baglinien valgte at drible, og da Oliver Lund stak benet bagud og hægtede ham, var Jens Maae ikke i tvivl og pegede på 11 meter-pletten. Corner steppede op og sparkede den hårdt ind, så Mikkelsen ikke kunne nå den, selv om han gik til den rigtige side.

Dermed havde vestsjællænderne for anden gang i tre kampe smidt en tidlig 2-0-føring, men i modsætning sidst (hvor det endte med 2-3-nederlag i Farum), formåede de denne gang at sætte proppen i, og faktisk var de i stedet meget, meget tæt på at bringe sig foran igen. Først da Festersen i det 65. minut fik en god skudchance på kanten af feltet, men især minuttet efter da indskiftede Thiago Borges blev headet totalt fri midt for mål, men først fantomreddede Stephan hans afslutning, og i samme moment viftede han returbolden væk for næsen af Borges.

Zanka havde kræfter til at spille de sidste 25 minutter i stedet for en tydeligt træt Antonsson, der ikke har spillet en kamp i månedsvis. Som tiden gik kunne man også se træthedstegn hos flere andre FCK'ere, og især de Ridder lignede en der også gerne ville have været ud, så han måtte til sidst bytte plads med Pourié, som havde kræfter i behold til det nødvendige løbearbejde.

Ingen af holdene satsede for alvor på at gå efter sejren, men mod slutningen var gæsterne tættest på, da Nicolai sendte et godt fladt langskud tæt forbi den ene stolpe. Men alt i alt var det nok ganske fortjent, at begge hold fik point med hjem, selv om en vinder ville have indtaget førstepladsen – i hvert fald for en stund.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli (46.: 20 Christoffer Remmer), 4 Pelle Nilsson (anf.), 15 Mikael Antonsson (67.: 25 Mathias Zanka Jørgensen), 3 Pierre Bengtsson – 18 Daniel Amartey – 6 Claudemir (46.: 23 Marvin Pourié), 24 Youssef Toutouh – 10 Nicolai Jørgensen - 11 Andreas Cornelius, 22 Steve De Ridder

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 7 Franco Mussis, 8 Thomas Delaney og 9 Bashkim Kadrii