Nathan Trott og Jordan Larsson

Lørdag med løverne - Trott er sæsonens første signing

Lørdag præsenterede F.C. København sæsonens første signing, da Nathan Trott satte sit navn på en fire-årig kontrakt.

Nathan Trotts lørdag begyndte med, at Player Care Manager, Karina Danielsson, hentede ham på hotellet ved halv 9-tiden for at køre ham til “medical check”, som varede det meste af formiddagen.

Nathan Trott


Efter frokost tog Nathan til Nummer 10 til den endelige kontraktunderskrivelse, og her hilste han selvfølgelig også på sine nye holdkammerater, der havde første træningsdag.

Nathan Trott og Victor Froholdt


De kender jo udmærket hinanden fra vores kampe mod Vejle Boldklub, hvor Nathan spillede på lejeophold fra 2022-24. I 22/23 mødtes vi to gange i pokalkvartfinalerne, mens Vejle spillede i 1. division, og i sidste sæson mødtes vi to gange i 3F Superliga.

Nathan Trott og Andreas Cornelius


Efter kontraktunderskrivelsen var der fotosession med FCK Media, så vi efter aftale med West Ham United kunne melde ud kl. 16 om sæsonens første transfer.

Nathan Trott


I dag træner Nathan Trott for første gang med, når spillerne har den første egentlige træningsdag efter lørdagens forskellige tests.

Keeperquiz
30 keepere har spillet officielle førsteholdskampe for FCK. Hvor mange kan du huske - ud fra disse hints om, hvordan de 30 fordeler sig på nationalitet (svarene finder du længere nede i artiklen)

Danmark 13
Sverige 4
Norge 3
Finland 2
Ungarn 2
Australien 2
Marokko 1
Litauen 1
Belgien 1
Polen 1

Keeper-historik
Som det fremgår af listen kan 25-årige Nathan Trott blive vores første englænder i målet - om end han er født på Bermuda og også har repræsenteret dem på ungdomsniveau, inden han fik seks U20-landskampe for England.

Trott er den 13. FCK-keeper med rygnummer 1. De tre seneste er Kamil Grabara (2021-24), Stephan Andersen (2014-21) og Kim Christensen (2010-14).

Trott er den anden FCK-spiller med fornavnet - den første var også keeper, australske Nathan Coe, der spillede 7 kampe fra 2007-08.

Trott er den femte keeper, FCK henter i en engelsk klub. De fire første var

  • Thomas Myhre, lejeaftale fra Everton (forår 2001) - 14 kampe
  • Johan Guadagno fra Manchester United (2021-22) - 0 kampe
  • Kamil Grabara fra Liverpool (2021-24) - 126 kampe
  • Alex Rúnarsson fra Arsenal (2024-) - 0 kampe

Dertil kommer Michael Stensgaard (46 kampe), hvis seneste klub var Liverpool, da vi hentede ham i 1998, hvor han et par år før var løst fra sin kontrakt på grund af en skade.

Nathan Trott og Oscar Højlund


FCK og Vejle
Som sagt har Nathan Trott senest stået to sæsoner i Vejle på udlån fra West Ham United.

Kun to gange før har FCK hentet spillere i Vejle. Den seneste er Peter Christiansen, som skiftede i januar 2000 og blev i fem år, hvor han nåede 120 kampe - inden han som bekendt vendte tilbage som sportsdirektør i 2022.

Den første var Mark Strudal, som var ejet af Vejle, da vi lejede ham i februar 1993, efter at han senest var udlejet til Næstved. Det blev dog kun til ca. to måneder i FCK (og fem førsteholdskampe), før vi afbrød lejeaftalen i april 1993.

FCK og West Ham
Vi har aldrig før købt en spiller af West Ham - det tætteste var, da vi skrev kontrakt med Lars Jacobsen i september 2011, efter han nogle måneder før ophævede sin kontrakt med West Ham.

- - - - -

Svar på keeperquiz

Danmark 13
Jesper Christiansen, Stephan Andersen, Palle Petersen, Michael Stensgaard, Rune Pedersen, Kim Christensen, Per Poulsen, Brian Flies, Benny Gall, Jakob Busk, Thomas Risum, Theo Sander og Frederik Ibsen

Sverige 4
Johan Wiland, Robin Olsen, Magnus Kihlstedt og Kalle Johnsson

Norge 3
Sten Grytebust, Thomas Myhre og Thomas Gill

Australien 2
Mathew Ryan og Nathan Coe

Finland 2
Antti Niemi og Jesse Joronen

Ungarn 2
Bálasz Rabóczki og Laszlo Köteles

Belgien 1
Thomas Kaminski

Litauen 1
Algimantas Briaunys

Marokko 1
Karim Zaza

Polen 1
Kamil Grabara