Ståle: - De første 70 min. er perfekte

Lønstrups Roskilde debuterer i Telia Parken

Mandag kl. 12 spiller vi årets første træningskamp, når FC Roskilde kommer til Telia Parken. Der er kick-off kl. 12.00, og der er gratis adgang via Imerco-tribunen A9/A10.

Dermed får vi endnu et gensyn med Christian Lønstrup, som overtog trænerjobbet i FC Roskilde i begyndelsen af september. Lønstrup var her senest med FC Helsingør i marts 2018, hvor vi med stort besvær vandt 4-3 på et overtids-mål af Santander og en sidste-sekunds kanonredning af László Köteles.

Testsejr i Brøndby
Mens det altså er vores første testkamp, kom FC Roskilde i gang i torsdags med en 3-1-sejr over Brøndby på Brøndby Stadion. Andreas Bruus bragte ørnene foran efter bare tre minutter, og efter en halv times tid øgede Emil Nielsen til 2-0. Brøndby reducerede kort efter pausen, men indskiftede Morten "Skrappe" Nielsen sørgede for 3-1-sejren.

Roskilde-holdet
FC Roskilde startede med disse 11: Frederik Schram, Anders Nielsen, Stefan Hansen, Daniel Stenderup, Patrick da Silva, Mikkel Nøhr, Nicklas Halse, Mikkel Thygesen, Nicolai Vallys, Andreas Bruus, Emil Nielsen

På bænken havde de bl.a. den tidligere FCK-reservekeeper Frederik Vang Larsen, og alt i alt har FC Roskilde en trup med en del Superliga-erfaring i benene. Senest er Lasse Rise også begyndt at træne med, men i skrivende stund uden der er indgået nogen aftale om kontrakt.

Roskildes efterår rakte kun til en tredjesidste plads i Nordic Bet Ligaen - á point med Hvidovre og ét point foran bundproppen Helsingør. Roskilde sluttede dog efteråret udmærket med tre sejre i træk og en målscore på 13-3, inden de tabte 0-4 i Lyngby i den sidste kamp inden juleferien.

Sidste møde: Pokalfeber og Roskilde-syge
Vi har kun mødt Roskilde-holdet en enkelt gang før, og der var det også lige ved at galt. Det var en pokalkamp i oktober 2014, hvor vi førte 3-0 efter et kvarter på mål af Steve de Ridder, Andreas Cornelius og Danny Amankwaa.

Men hvad der lignede en stille og rolig cruise control-walkover udviklede sig til en gyser, da Bajram Fetai scorede to gange i de sidste tyve minutter. I den hektiske tillægstid pressede Roskilde intenst, og Kristian Geertsen hamrede en stor skudchance lige over mål.

Vi slap dog med skrækken - eller som vores udsendte Onkel Clickbait-reporter skrev: "Pokalfeber var ved at udvikle sig til Roskilde-syge".

Svingdøren i sving
Denne gang står der ikke lige så meget på spil, for som altid handler det blot om at få noget kamptræning i benene for flest mulig spillere. Derfor er det heller ikke usandsynligt, at vi får to forskellige FCK-hold at se i de to halvlege.

Der er udtaget 23 spillere til kampen, herunder fem U19-spillere: centerforsvarerne Niklas Vesterlund og Jacob Haahr, offensivspillerne Ahmed Daghim og Mohamed Daramy samt den centrale midt Felix Winther. De fire førstnævnte fik debut i efterårets pokalkamp i Viby, mens Felix for nylig fik debut på U19-landsholdet under en træningsturnering på Cypern.

I sidste uge fik Carlo Holse i øvrigt også U21-landsholdsdebut sammen med udlejede Mads Roerslev, da de fik spilletid i Danmarks testkampe i Mexico.

Viktor Fischer er tilbage i truppen efter sin skadepause siden november, mens Michael Lüftner, Guillermo Varela og Andreas Bjelland genoptræner planmæssigt efter skader. Umiddelbart er Bjelland tættest på at være klar, og tiden må vise, om han kommer i kamp under træningslejren i Dubai.