Direktør Lars Bo Jeppesen

Lars Bo Jeppesen: Vi håber på Basaksehir-kamp i København

UEFA har onsdag meldt ud, at de europæiske klubturneringer genoptages, og dermed kommer vores returkamp mod Istanbul Basaksehir også til at blive gennemført d. 5. eller 6. august. UEFA har endnu ikke bekræftet, hvor kampen bliver spillet, men forventningen er, at det bliver i Telia Parken.

”Vi er meget glade for, at kampen nu er bekræftet, da det jo er forudsætningen for det hele," siger Direktør Lars Bo Jeppesen.

Enormt vigtig kamp for dansk fodbold
"Det er en af de største kampe i klubbens historie, og vi står med en god mulighed for, at FCK for første gang kan spille sig i en europæisk kvartfinale. Samtidig er den enormt vigtig for dansk fodbold, da vi med en samlet sejr vil være meget, meget tæt på at sikre point nok til Danmark til, at vi den kommende sæson har to Champions League pladser at spille om i 3F Superligaen. Derfor er det en stor lettelse, at kampen nu bliver spillet.
 
Det er endnu ikke bekræftet, hvor kampen spilles. Det skyldes blandt andet, at UEFA skal gennemgå de forskellige rejse- og karantæneregler i de pågældende lande. Derfor bliver det først besluttet i løbet af de kommende uger, om kampen spilles i Telia Parken i København eller på neutral bane i Tyskland:
 
Vi tror på, at kampen spilles i København
”Jeg har både en tro og en forventning om, at kampen bliver spillet i København. Det vil for det første være mest fair sportsligt, da vi har spillet en udekamp i Istanbul, men vi mener også, at det praktiske omkring at få modstanderen til Danmark er til at løse. De har et anerkendelsesværdigt formål med opholdet her, og alle de nødvendige sundhedsmæssige foranstaltninger vil være på plads. Vi må se, hvad UEFA beslutter, men som nævnt tror vi på, at kampen bliver spillet i København, og at det er det rigtige sportsligt,” siger Lars Bo Jeppesen.
 
Der var meget stor interesse for kampen, inden den blev udsat, men det er som bekendt endnu ikke afgjort, hvordan situationen er omkring tilskuere til august. Lige nu er det tilladt med 500 personer på stadion til kampe, men i den kommende weekend vil der være tests med flere tilskuere i til tre udvalgte 3F Superligakampe.
 
Håber på mere end 500 tilskuere
”Der er stadig næsten to måneder til kampen, og meget kan ske. Vi er meget bevidste om situationens alvor omkring Coronavirus i Danmark og i Europa, men vi har da et håb om, at der kan komme tilskuere – og også flere end 500 til kampen," siger Lars Bo Jeppesen.

"Vi har tidligere fremlagt vores bud på en plan for flere på stadion, men beslutningen ligger hos sundhedsmyndighederne, og nu skal vi først vise, at vi kan leve op til tilliden til dansk fodbold med de testkampe, der kommer i den kommende runde. Lige nu glæder vi os over, at kampen bliver spillet og så må vi arbejde os frem til resten herfra,” slutter Lars Bo Jeppesen.

>> UEFA: Sådan færdiggøres de europæiske turneringer

>> Ændret kvalifikation næste sæson