Kom tættere på Uros Matic

Kom tættere på Uros Matic

Torsdag aften svarede vores nye serbiske midtbaneprofil Uros Matic på spørgsmål fra vores Facebook-følgere, og her kan du se et udvalg af spørgsmål/svar.

Om valget af FCK…
Kasper Nielsen Pedersen: Velkommen til klubben. Hvad syntes du indtil videre er den største forskel på de andre klubber du har været i og FCK?

Hej Kasper, hvis jeg sammenligner med Sturm Graz, så spiller FCK mere europæisk, og det var vigtigt for hvorfor jeg valgte klubben. Men ud over de sportslige ambitioner var det også fordi jeg tror København vil være et godt sted at bo for mig og min familie.

Jonas Poulsen: Hvordan er FCK kontra din gamle klub?
Hej Jonas, jeg var heldig at min tidligere klub også havde gode supportere, det var en stor klub i Østrig. Jeg har hørt så mange historier om FCK's fans, så jeg kan næsten ikke vente med at spille foran dem på hjemmebane.

Om “arven” fra Delaney…
Anders Hornstrup Hansen: Holdet præsterede på højeste niveau før jul, og den daværende kaptajn Thomas Delaney havde stor andel i det. Har du hvad der skal til for at gå ind og tage over, så vi kan indfri Youssef Toutouh's drømme om at vinde Europa League (eller i hvert fald komme langt)?

Hej Anders. Det er altid et stort tab for en klub, når en spiller som Delaney forlader den. Men jeg har min stil og min måde at spille på, og jeg håber at fansene vil anerkende det og være tilfredse med min indsats. Vi er alle forskellige, og jeg vil i hvert fald altid gøre mit bedste.

Om storebror i Chelsea…

Tobias Thomsen: Hvordan er det kan have en bror der også spiller fodbold men i en lidt større klub?

Hej Tobias - og I andre der spørger til min bror i Chelsea :-) Det er dejligt at have en bror, der også spiller fodbold! Men vi ser ikke hinanden så tit, når vi bor i hvert sit land. Men vi har en meget tæt relation og er i kontakt næsten hver dag om alt muligt. Men når vi er sammen i familien taler vi egentlig ikke så meget om fodbold. Men det er min eneste bror, og han betyder meget for mig, og jeg er stolt over, at han gør det så godt på dét niveau.

Om Uros' nationalitet…

Saif Salim: Hvordan kan det være du er fra Serbien, og der står i FIFA du fra Makedonien. Tjek det selv :)

Hej Saif. Det er nok fordi min mor er fra Makedonien. Men hun er født i Beograd i Serbien, så jeg har dobbelt statsborgerskab og havde mulighed for at vælge begge landshold og valgte Serbien. For mig er klubben altid det vigtigste, men det er altid en stor ære at spille for sit landshold.

Om FIFA-stats…
Jonas Lund: Synes du at dine stats i FIFA er for lave, tilpas eller for høje?

Hej Jonas, det er 69, og jeg skal nok kæmpe for at den bliver mindst 5 højere næste gang :-) Jeg spiller selv FIFA, når jeg har tid, og det er jeg okay til...

(Dette spørgsmål præmierede Uros bagefter med fire billetter til en FCK-hjemmekamp mod AC Horsens eller Esbjerg)

Om Uros’ idol…
André Blyme: Hvilken spiller er dit idol?

Hej André, ja, da jeg var yngre var det Zidane og Kaka, da han spillede for AC Milan. Det var mine forbilleder dengang. Men i dag følger jeg bare mine drømme og prøver at være mig selv.

Hvad Uros glæder sig mest til…
Albert Aagesen Kleinert: Hvad ser du mest frem til i FCK trøjen?

Hej Albert - først og fremmest at vinde mesterskabet og lave et godt resultat i Europa League! Og selvfølgelig starte Superligaen med at slå Brøndby, jeg har hørt meget om de derbyer og også set flere videoer, så det bliver fantastisk at opleve selv!


>> Se eller gense Uros Matics første interview med FCK TV

>> Læs også spørgsmål/svar med Rasmus Falk