Knusende 5-1-sejr til FCM

Ståle og trænerteamet havde på forhånd valgt at se bort fra rutinerede kræfter som Lars Jacobsen og Claudemir, og lige inden spillerne skulle på banen, måtte Johan Wiland melde fra med hold i ryggen, og i stedet Jakob Busk måtte vogte løveburet.

Hjemmeholdet dominerede den første halve snes minutter med optimistisk og offensivt spil, men uden de helt farlige afslutninger, før der var spillet et lille kvarter. Da fik Gíslason en fin skudmulighed uden for feltet, men sendte bolden lige over mål.

Indtil da havde gæsterne haft et par hjørnespark, hvor Busk & co. ikke så helt solide ud nede bagved, og i det 15. minut måtte løverne se Erik Sviatchenko komme først på et Juelsgård-hjørne og heade bolden ind fra nært hold.

Fem minutter senere brændte det igen på i FCK-feltet, da Jakob Poulsen fik en stor skudchance i feltet, men Busk fik vippet bolden til hjørne, og det snittede Rúrik i tæt duel med Kristian Bak på egen opstander og til nyt hjørne! Et par minutter senere havde den unge keeper problemer med et langskud fra Juelsgård, som han ikke kunne holde fast på, men denne gang fik han i samarbejde med Mellberg raget kastanierne ud af ilden.

I stedet slog løverne kontra, og Cornelius blev nedlagt ude i venstre side, hvilket indbragte Izunna et gult kort. Og på det efterfølgende frispark fra Toutouh snittede Mellberg bolden i netmaskerne i tæt luftduel med Sviatchenko og Cornelius og bragte dermed balance i regnskabet og glæde blandt de mange fans i PARKEN.

Glæden blev desværre kortvarig, for allerede minuttet efter måtte Busk igen gå den tunge gang ind i målet efter et studsende langskud fra Pione Sisto, som den talentfulde keeper må tage på sin kappe.

Efter tre mål på otte minutter stilnede det lidt af det næste kvarters tid, men stadig med gæsterne som de mest målfarlige med et par langskud, som Busk dog tog sig udmærket af, en næsten-friløber til Duncan som Stadsgaard fik afværget, samt et farligt hovedstød fra Sviatchenko.

Men fem minutter før pausen blev det alligevel 3-1, da Duncan slog et fladt indlæg fra venstre, og inde foran var Mellberg uheldig med at rette bolden af, så den sneg sig over stregen via den fjerneste stolpe.

Remmer nåede at få sendt et udmærket forsøg af sted kort før pausen, men måtte se det blokeret i feltet, så stillingen forblev 1-3 efter de første 45 minutter.

Trænerteamet benyttede pausen til at sætte Daniel Braaten ind for Nicolai Jørgensen og samtidig gå over til at spille med 4-3-3 med Pierre Bengtsson som en meget offensiv venstre back. Efter få minutters spil troede man et kort øjeblik, at kampen for alvor blev åbnet op igen, da Braaten sparkede bolden i nettet under Lössl, men desværre havde liniedommeren flaget oppe for offside.

I stedet skabte midtjyderne to kæmpe chancer på to minutter. Først fyrede Sviatchenko af midt for mål og gav Busk lejlighed til at vise klassen med en fornem refleksredning, og minutter efter fik Duncan en stor skudchance i udkanten af feltet, men bankede bolden lige over mål.

Efter den hektiske og afvekslende indledning stilnede det dog lidt af, og selv om løverne sled og kæmpede for at komme tilbage i kampen, formåede de ikke at spille sig til chancer mod det velorganiserede FCM-hold, der havde kampen præcist hvor de havde den.

Små tyve minutter før tid kunne der måske være skabt spænding om udfaldet, da Vetokele tilsyneladende blev revet omkuld i feltet, men Kenn Hansens fløjte var tavs.

Og et kvarter før tid fornemmede man for alvor, at det ville blive svært at få point i dag. I kamp om bolden langt oppe på FCM's banehalvdel stak Cornelius en albue bagud og ramte Patrick Banggaard i brystet, så Kenn Hansen - efter at have konsulteret sin liniedommer - ikke så anden udvej end at hive det røde kort op af baglommen.

Det lignede slet ikke en kamp som den for halvandet år siden, hvor løverne også var 10 mand og alligevel fik vendt 0-2 til 4-2-sejr. Tværtimod gik det denne gang værre end man kunne have frygtet om i sit værste mareridt, da midtjyderne udbyggede føringen med to flotte mål i det 80. og 82. mål. Først afsluttede Pione Sisto en dribletur med at sparke den ind via den ene opstander, og lidt efter hamrede Jakob Poulsen et langskud op i det ene målhjørne.

Der er ikke meget andet at sige end at hjemmeholdet havde en rigtig skidt aften, men der skal ikke herske tvivl om, at midtjyderne vandt fuldt fortjent efter en flot præstation, der viser at det ikke er nogen tilfældighed, at de nu fører ligaen med 5 point foran de nærmeste forfølgere fra Aalborg og 8 point ned til løverne.

Holdet: Jakob Busk - Christoffer Remmer, Kris Stadsgaard, Olof Mellberg, Pierre Bengtsson - Rúrik Gíslason (62.: Claudemir), Thomas Delaney (anf.) (84.: Thomas Kristensen), Youssef Toutouh, Nicolai Jørgensen (46.: Daniel Braaten) - Igor Vetokele, Andreas Cornelius

Ikke benyttet: Kim Christensen, Lars Jacobsen, Georg Margreitter og Christian Bolaños