Knapt 3 år uden nederlag

F.C. KØBENHAVN OG DBU POKALEN
F.C. Københavns jagt på den 3. pokaltitel fortsætter, og torsdag aften tager F.C. København hjemme imod sidste sæsons pokalfinalister fra AGF. Nu er det jo knapt et år siden, at den seneste pokalfinale blev spillet – og altså mod AGF – og den kamp blev vundet med 2-1. Nicolaj Jørgensen bragte F.C. København foran 1-0, Duncan udlignede lige inden pausen, og i 2. halvleg blev William Kvist matchvinder med scoringen til 2-1.

Finalesejren var F.C. Københavns 12 pokalkamp i træk uden nederlag, og siden da er den stime blevet forlænget til 14 kampe uden nederlag, da F.C. København jo i denne sæson har besejret Jammerbugt FC med 6-1 og B.93 med 3-0.

F.C. Københavns 14 pokalkampe uden nederlag*: FC Roskilde (3-2), Greve (3-0), Randers FC (0-0, 5-4 str), Esbjerg (1-1, 1-0), FC Vestsjælland** (3-2, efs), FC Vestsjælland (2-0), FC Fredericia (2-1), Randers FC (2-1, efs), Brøndby (1-1, 1-0), AGF** (2-1), Jammerbugt FC (6-1) og B.93 (3-0)

1 mål, Christopher Oikonomidis

Derudover et selvmål af Simon Gasberg fra Aalborg Freja.

Fordelingen af AGF’s mål i DBU Pokalen 2016/17
1. halvleg: 7 mål
2. halvleg: 4 mål
Forlænget spilletid: Ikke været i forlænget spilletid

AGF I LIGAEN
AGF sluttede på 12. pladsen i Superligaens grundspil, og endte dermed i gruppespillets pulje 2 sammen med AaB, Silkeborg IF og Viborg FF. AGF hentede i løbet af de 26 spillerunder i grundspillet 25 point efter seks sejre, syv uafgjorte og 13 nederlag, og den præstation rakte altså blot til en 12. plads.

I den forgangne weekend skød AGF så gruppespillet i gang med en udekamp mod Viborg FF, og da der var spillet 43 minutter og Viborg FF netop var kommet foran 2-0, var der ikke meget der pegede i retning af en sejr til AGF. Men en reducering – på et pragtmål – i halvlegens sidste minut af Mustapha Bundu gav århusianerne håb. Og det hele gik hen og endte lykkeligt, altså set med AGF-briller, for efter scoringer af Danny Olsen, Elmar Bjarnason og Stephan Petersen endte AGF med at vinde kampen 4-2.

Efter sejren er AGF på 3. pladsen i gruppespillets pulje 2 med 28 point. Det er tre point mere end Viborg FF, men også tre point efter Silkeborg IF og seks point efter AaB, og med den nye struktur skal AGF’erne slutte i top-2, hvis ikke de skal til at spille knald-eller-fald kampe om en potentiel nedrykning til 1. division. AGF møder i de kommende to runder Silkeborg IF (hjemme) og AaB (ude).

Men efter sejren over Viborg FF er AGF dog kommet godt fra land i gruppespillet – og må forventes at gå ind til kampen torsdag aften med tro på en sejr – og med håb om en gentagelse af sidste års pokalfinale. Men mon ikke F.C. København håber på det samme, det tror vi i hvert fald – og vi tror naturligvis også på en københavnsk sejr!