Vi blev bedre og bedre

Ståle og trænerteamet havde på forhånd bebudet ændringer i forhold til mandagssejren i Haderslev, og de indsatte fire ny mand i startopstillingen: Stephan, Gregus, Toutouh og Pavlovic i stedet for Robin, Matic, Verbic og Corner. Glen & co. havde bebudet, at de ville sælge kampen til fordel for Superligaen og fordoblede derfor indsatsen med otte ændringer, hvor kun Khodzhaniiazov, Juelsgård og Sverrison fik genvalg.

Men lad det være sagt med det samme: århusianerne solgte sig selv dyrt denne aften, og det blev på ingen måde en walk-over for hjemmeholdet. AGF skal nok ikke have hele æren, for det var heller ikke alle københavnere, der “ramte dagen” denne aften.

De første 45 minutter var ret begivenhedsløse hvad angår chancer og spektakulære situationer. Løverne var klart mest på bolden, men kom meget sjældent til afslutninger mod et påpasseligt AGF-mandskab, som godt vidste, at selv den mindste lille blottelse kunne blive fatal.

Vi skulle næsten tyve minutter ind i kampen, før vi havde vores første forsøg på mål - et relativt ufarligt langskud fra Toutouh, som ikke voldte Steffen Rasmussen kvaler i AGF-målet. Kort efter var det lidt mere farligt i den anden ende, da Gribenco spillede Danny Olsen fri i feltet, men Ludwig Augustinsson fik i sidste ende afværget med en tackling.

Erik Johansson og forsvaret havde ikke så meget at se til.

Lidt efter den halve time lignede det en god mulighed for Pavlovic, da han med hælen fik bolden forbi en forsvarer og ind i feltet, men han fik ikke trykket af, og i stedet løb angrebet ud i sandet, da Gregus prøvede at finde Augustinsson.

Nej, vi skulle helt frem til det 42. minut, før hjemmeholdet for alvor viste tænder. Først headede Erik Johansson et Ludwig-hjørne mod mål, men forsvaret fik afværget - Gregus samlede dog returbolden op og lagde den ind i panden på Kasper Kusk tæt under mål, men hans hovedstød var ikke præcist nok til at passere Steffen Rasmussen.

Men det lugtede da lidt af noget, og helt ufortjent var det ikke, at vi endte med at gå til pausen med en 1-0-føring. Igen var Ludwig manden bag et giftigt indlæg, og inde foran snittede Pavlovic bolden ind i det lange hjørne med maven. Vores opmærksomme twitter-følgere ville ned under bæltestedet, men FCK TV-optagelserne viser dog noget andet. Men lad os bare sige, at han i hvert fald var et skridt foran… og ind kom den i hvert fald. Som man siger.

Pavlovic med forårets tredje scoring

Men hvis man troede, det knækkede århusianerne, så tog man fejl. De kom godt ud til 2. halvleg og gik friskt frem på banen i forsøget på at holde sig inde i kampen, og det lykkedes efter bare tre minutter. Erik Johansson må dog bære sin del af skylden, da han kiksede en clearing foran eget mål, og så kunne Spelmann hugge returbolden i kassen fra nært hold uden chance for Stephan.

Vi lod os dog ikke slå ud, men reagerede godt og professionelt ved straks at gå et gear op og lægge tryk på gæsterne. Det brændte lidt på efter et Ludwig-hjørne, som Erik fik hovedet på, og minuttet efter piskede Kvist en clearet dødbold tæt forbi det ene målhjørne fra kanten af AGF-feltet.

Midt i halvlegen sendte vi Corner og Verbic ind for Pavlovic og Kusk, og det bragte både mere fysik og energi i det offensive spil. Verbic fik en hovedstødschance lidt efter på et Ludwig-indlæg, men headede lige over, og Corner headede også over på et Ankersen-indlæg efter godt forarbejde af Verbic.

Trykket tog til, og vi blev ganske enkelt bedre og bedre, efterhånden som tiden gik, mens århusianerne fik sværere og sværere ved at holde på bolden og etablere modangreb.

Khodzhaniiazov var tæt på at heade en clearing i eget net, da Ankersen headede en bold på tværs i feltet, og Ståle øgede trykket yderligere med nye kræfter fra bænken i form af Matic, der afløste Gregus.

Og otte minutter før tid kom belønningen efter et af vores smukkeste opspil i kampen. Ludwig fandt Toutouh i feltet, han lagde den videre til Santander, der med en fremragende stikning sendte Ludwig mod baglinjen - men i stedet for endnu et indlæg fra hans venstrefod, hamrede han kuglen ind i det fjerneste sidenet fra en meget spids vinkel.

- Da jeg ikke lige kunne se Corner, tog jeg chancen selv, forklarede Ludwig bagefter.

AGF prøvede til det sidste, men havde bare ikke nok at skyde med, bortset fra et Stephan Petersen-langskud forbi mål, og i stedet fik Ankersen en stor chance i overtiden, men skød over mål, og Uros Matic en endnu større chance i de døende sekunder, men afsluttede for svagt på Stefan Rasmussen.

Matic med en god chance i overtiden.

Men 2-1 er nok - 15 pokalkampe i streg uden at tabe, og dermed er vi klar til semifinalen mod Vendsyssel FC, FC Midtjylland eller vinderen af Randers FC-Brøndby. Svaret får vi fredag kl. 12, når DBU trækker lod.

Torsdag den 6. april 2017, kl. 19.30 i Telia Parken. DBU Pokalen, kvartfinale.
F.C. KØBENHAVN-AGF 2-1 (1-0)
45.: 1-0 Andrija Pavlovic
48.: 1-1 Martin Spelmann
82.: 2-1 Ludwig Augustinsson
7.755 tilskuere. Dommer: Anders Poulsen

Advarsler: 38.: Danny Olsen, 74.: Christopher Ikonomidis