Klar til City-braget

Det var kun den sidste finpudsning af detaljer, der stod på programmet til F.C. Københavns afsluttende træning onsdag aften på den nyanlagte grønsvær i PARKEN – løverne er klar til kamp og glæder sig bare til klokken bliver 20.05 torsdag aften.

Som omtalt andetsteds er det endnu uklart, om César Santins bliver 100 % klar, men han deltog i træningen og er med i truppen, og den endelige beslutning om hans deltagelse træffes formentlig først torsdag.

I truppen er der også et glædeligt gensyn med Jesper Grønkjær, der ikke har spillet en betydende kamp siden sidste forår. Den realistiske nordjyde afviser dog enhver spekulation om en plads i startopstillingen:

- Jeg er hvor jeg skal være i forhold til min skade, men slet ikke ikke i forhold til det spillemæssige. Det går støt og roligt fremad, og i og med at jeg sidder på bænken er jeg selvfølgelig en joker, som Ståle kan sætte i spil. Men jeg kan ikke sige, hvor længe jeg kan holde til at spille. Vi taler i hvert fald ikke om en hel time!

Jesper Grønkjærs træningsmængde må stadig doseres omhyggeligt, og han springer nogle af de normale træningspas over til fordel for specialtræning.

- Jeg skal måske bruge hele foråret på at komme helt op i niveau, så City-kampene er ikke vigtige i det store billede. Jeg vil heller ikke risikere, at der pludselig dukker følgeskader op, som vil sætte mig yderligt tilbage, forklarer den elegante 10’er.

Blandt de nye ansigter i truppen er Johan Wiland som bekendt spærret og slet ikke med i truppen. Dame N’Doye mangler endnu det sidste i at kunne gå for fuld damp i alle 90 minutter, mens Martin Vingaard er 100 % klar og vel sammen med William Kvist bejler til pladsen på højre midtbane, hvor Libor Sionko desværre ikke er aktuel i denne omgang på grund af sygdom.

- Jeg er ikke mere nervøs end ellers, forsikrede Vingaard, jeg glæder mig bare til min første optræden i PARKEN foran mit nye hjemmepublikum, og hvis jeg får chancen, så er jeg klar.

Klar er Jesper Christiansen også, og han trives som sædvanlig med de store kampe og de store udfordringer:

- Hele holdet har mange gange vist, at vi virkelig kan præstere når det gælder. Det viste vi både i Valencia, hvor vi kom stærkt igen til sidst, og senest i Brügge. Men vi skal selvfølgelig også have heldet på dagen i de her kampe, vurderede den stærke målmand.

FCK.DK’s faste fotograf, Carl Redhead, fulgte som sædvanlig træningsseancen gennem sine objektiver, og det kom der disse billeder ud af: