Vigtig udligning i overtiden

The snow must go on
Santin nåede at blive fit for fight til årets første opgør og indtog pladsen i angrebet ved sin af sin landsmand Ailton, mens nyindkøbte Dame N’Doye og Martin Vingaard indledte kampen på bænken. Også gæsterne havde haft tvivl om deres brasilianske stjerne Robinho, men også han var blevet klar til start.

Store, hvide snefnug dalede smukt og stille ned over den lækre, nyanlagte grønsvær, da den tjekkiske dommer Kralovec fløjtede opgøret i gang, men the snow must go on, som man siger - og det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Efter mindre end 2 minutter kom Santin til baglinien i venstre side, men slog bolden bag den fremstormende Ailton ved forreste stolpe.

City havde svært ved at få styr på spillet i kampens indledning, og et par forsøg på at spille Bellamy fri i dybden udløste kun et flag for offside. Københavnerne havde bolden mest og brugte den fornuftigt, men kom dog heller ikke rigtig frem til afslutninger. Shay Given tabte ved en enkelt lejlighed et hjørnespark, men heldigvis for ham røg bolden ned til en af de lyseblå, der prompte lossede den væk.

Efter små 20 minutters spil blev Santin nedlagt bagfra af Onouha og faldt uheldigt ind i Vincent Kompany ben og slog hovedet så slemt, at han måtte uden for i små 5 minutter, før han kunne fortsætte.

Midt i halvlegen fik Kvist hovedet på et godt Pospech-indlæg og blev dermed noteret for den første reelle afslutning inden for målrammen, men det voldte dog ikke Given problemer. Minuttet efter iscenesatte Robinho gæsternes første farlige tilbud, da han snød et par mand og fandt Wright-Phillips midt i feltet, og han fyrede resolut af, men måtte se Jesper Christiansen redde med en flot fodparade.

City foran på sjældent drop
Efter den gode københavnske indledning var kampen efterhånden helt jævnbyrdig på den glatte bane, men pludselig gik det helt galt i FCK-bagkæden. Efter en City-dødbold slog løverne kontra nede fra eget felt, men Pospech mistede bolden til Stephen Ireland, der kvikt sendte Onouha fri i venstre side af feltet. Den store midterforsvarer formåede dog kun at sende en svag inderside-afslutning mod mål, men desværre snød den fuldstændig den normalt så sikre Jesper Christiansen og trillede over målstregen til en bitter og helt unødvendig engelsk scoring.

Dermed fortsatte den kedelige tendens fra efteråret med at komme bagud i de europæiske hjemmekampe, og det satte sit præg på resten af halvlegen, som City havde godt styr på uden dog at virke specielt overbevisende. For hjemmeholdet virkede det som om den sjældne keeperfejl langsomt smittede flere af de andre på holdet, og bl.a. forærede anfører Laursen en giftig kontrachance til Zabaleta, som dog sparkede i sidenettet fra spids vinkel.

I halvlegens overtid fik Pospech sendt et godt, fladt langskud et par meter uden om fjerneste stolpe, men det kunne ikke fjerne indtrykket af en skuffende dansk 1. halvleg mod et engelsk hold, der trods de hurtige folk oppe foran ikke var skræmmende stærke.

Lige efter pausen var Wright-Phillips tæt på med en afslutning fra spids vinkel efter at have stjålet bolden fra Wendt, men Jesper Christiansen var godt nede og holde det flade skud. Bortset fra det kom løverne bedst i gang med halvlegen og fik lagt bedre pres på gæsterne, men det var alligevel tæt på 0-2, da Bellamy fik lov at snyde 3-4 mand i FCK-feltet og servere en stor skudmulighed for Stephen Ireland. Heldigvis kom Wright-Phillips i vejen for hans afslutning!

Ailton tændte nyt håb, inden ny fejl atter sendte City på vinderkurs
I stedet fik hjemmeholdet bragt balance i regnskabet! På et Kvist-hjørne mødte Ailton bolden perfekt og pandede den flot i netmaskerne til øredøvende jubel fra de fuldsatte lægter. Håbet var tændt, og med en halv time igen var kampen pludselig helt åben. Ståle fulgte op med at sende debutanterne N’Doye og Vingaard på banen i stedet for Santin og Kvist, men glæden blev kortvarig, da City kort efter bragte sig foran igen på et mål, der kom helt ud af ingenting.

Wright-Phillips havde bolden nede ved det ene hjørneflag og fik for meget plads af Hutch til at slå et indlæg, som en helt umarkeret Ireland resolut first-timede ind ved nærmeste stolpe. Endnu en dyr fejl af den slags, der absolut ikke er råd til i de her kampe.

Hjemmeholdet skal dog roses for aldrig at give op, selv om der stadig var alt for mange fejl i boldomgangen, selv i betragtning af det tidlige tidspunkt på sæsonen. 20 minutter før tid blev det til et glædeligt gensyn med Jesper Grønkjær, der straks gav prøver på både sine snurrige driblinger samt en glidende tackling på hidsig boldjagt.

God moral og mange gode tilbud gav bonus i overtiden
Grønkjær spillede højre midt, mens Vingaard gik over i venstre side, og Hutch ind på den centrale midtbane, og det skabte ny liv og energi på holdet. Ailton var centimeter fra at nå frem til et farligt Vingaard-indlæg fra højre, og TK havde et udmærket hovedstød ved fjerneste stolpe, der endte i sidenettet, og med 10 minutter igen var Grønkjær lige ved at komme fri til skud midt i feltet efter et flot gennemført angreb.

Et helkiks af Laursen på midterlinien gav dog Robinho en friløber, men endnu en god refleksredning af Jesper Christiansen holdt københavnerne inde i kampen, og resten af kampen blev et langt pres på City-målet. N’Doye var to gange lige ved at score tæt under mål, men man blev holdt på pinebænken til helt ind i dommerens overtid – så faldt en fortjent og forløsende udligning, da Grønkjær sendte N’Doye til baglinien, hvorfra han lagde et præcist indlæg ind til debutant-kollega Vingaard, der elegant heade bolden ind ved fjerneste stolpe.

2-2 er et svært udgangspunkt inden returkampen i Manchester, men unægtelig væsentligt bedre end 1-2!