Klar sejr efter dårlig start

Samme 11 startede som mod AaB
Byens Hold indledte kampen med samme 11, som i søndags nedkæmpede AaB 3-0 i PARKEN. Jesper Grønkjær var tilbage efter sin lyskeskade, men var ikke klar til 90 minutter og startede derfor på bænken. Hos gæsterne kiggede man forgæves efter FCK-lejesvenden José Junior, der ifølge FCN’s hjemmeside er færdig i klubben, idet han nægtede at møde op i PARKEN, hvis han skulle starte ude…

Det var gæsterne fra Farum, der kom bedst i gang i kampen, og et par giftige indlæg kunne med lidt større held og træfsikkerhed godt have givet hjemmeholdet en temmelig ubehagelig indledning på kampen. Det største tilbud fik Martin Bernburg i det 18. minut, men en meget stærkt spillende Mikael Antonsson nåede at indhente ham i feltet og kaste sig ned og prikke bolden til hjørne.

Efterhånden fik løverne arbejdet sig ind i kampen og sat sig på begivenhederne, men trods megen boldbesiddelse kneb det med at splitte den røde mur af FCN-spillere, der stod lavt og forsvarede sig dygtigt og kløgtigt. Og som samtidig var friske på at løbe kontra, når mulighederne bød sig.

FCK-dominans uden de helt store chancer
De sidste 20 minutter af halvlegen blev FCK-presset mere og mere intensivt, og efter et blandt mange hjørnespark var kaptajn Laursen nærgående med et hovedstød, der tog overkanten af overliggeren. Men hverken hjørnespark eller relativt mange frispark uden for feltet gav udbytte, selv om der blev vist et par nye varianter af dødboldsituationer, som var ved at snyde nordsjællænderne. Farligst blev det, når Pospech tog sine raid op langs højrekanten og enten lagde ind over eller trak på tværs og fyrede af med venstre benet.

Fire minutter før pausen reddede Hjalte Nørregaard sig en ufrivillig fridag på onsdag, da han indkasserede et gult kort, der udløser karantæne i topbraget mod OB. Det var muligvis derfor, at Ståle Solbakken valgte at tage ham ud i pausen og rykke Atiba Hutchinson ind centralt for samtidig at give plads til Jesper Grønkjær på kanten. Desuden kom Nordstrand på banen i stedet for Santin, og det skulle vise sig at være et klogt træk at foretage allerede på dette tidspunkt af kampen.

De to sultne offensivspilleres entre bragte ny kreativitet og gejst ind hos topholdet, der fra første fløjt fortsatte det tunge og tålmodige pres, de havde sat gæsterne under i slutningen af 1. halvleg.

Nordstrand på pletten to gange
Efter fire minutters spil havde William Kvist en glimrende afslutning lige over mål efter forarbejde af Grønkjær og Ailton, Og bare to minutter efter var Kvist igen på færde i højre side og chippede fikst et indlæg ind foran nærmeste stolpe, hvor Ailton forsøgte at overliste Novakovic med hælen, men det blev Nordstrand, der fik fornøjelsen af at heade bolden det sidste stykke over stregen til 1-0.

Den følgende halve snes minutter fortsatte de hvidklædte presset, og nordsjællænderne var stort set ikke over midten i denne fase af kampen, men pludselig ud af ingenting fik Martin Bernburg bragt sig på skudhold under en sjælden kontra, og fra kanten af feltet trykkede han af og sendte bolden forbi Jesper Christiansen til en noget uventet udligning.

Københavnernes moral og tålmodighed blev dermed sat på nye prøver, men der skulle kun gå seks minutter før man viste, at man ikke havde tænkt sig at smide point i topstriden denne lørdag. Grønkjær sendte Oscar Wendt til baglinien i venstre side, hvorfra han slog et af sine velkendte skruede indlæg. Inde i feltet vidste Nordstrand hvad der kom og placerede sig behændigt i passende afstand fra 3 uopmærksomme forsvarere, der alle havde travlt med at dække William Kvist. Så lang snor giver man ikke ustraffet den knivskarpe topscorer, der køligt firsttimede kuglen i kassen til sin 14. sæsonscoring, der bragte ham op på siden af Frank Kristensen på topscorerlistens førsteplads.

Saksesparks-scoring af Ailton
Det knækkede de tappert kæmpende nordsjællændere, som med ni minutter igen måtte se Ailton sætte en seværdig trumf på. Optakten var et hjørnespark fra Oscar Wendt, der passerede helt over til Grønkjær i modsatte side. Han løftede den tilbage foran mål, hvor Laursen headede videre, og med ryggen til mål sendte Ailton halvt liggende bag over sig selv og i netmaskerne.

Med sejren lagde Byens Hold maksimalt pres på forfølgerne fra Brøndby og OB, der i morgen har vanskelige udekampe i Jylland mod henholdsvis Esbjerg og Randers. Og netop OB og Brøndby venter i de to næste spændende kampe onsdag og søndag…