Jan Gregus

Kampreferat: Vigtige point i topstriden

Det lignede længe en smal hjemmesejr, men efter FCM's udligning lå kampen på vippen, indtil Gregus fire minutter senere sikrede os en vigtig sejr i topstriden.

Jonas Wind afløste Pieros i front, efter cyprioten havde døjet med en mindre skade siden AaB-kampen, og ny i forhold til den kamp var også Thomsen i stedet for Gregus. Midtjyderne stillede med samme hold som i deres seneste kampe.

Inden kampen overrakte Niels Chr. Holmstrøm 100-kamps jubilæumsblomster til Rasmus Falk og Jan Gregus.

Midtjyderne bedst fra start
Det første kvarters tid var midtjyderne bedst og lagde et vist pres, men uden at de kom til afslutninger. Nærmest var de efter en kontra, hvor de til sidst var tre mod én, men Mabil sløsede med tværpasningen, da han fik bolden i højre side af WIkheim. Et par gange fik gæsterne også hjælp af et par tøvende FCK-indgreb på egen halvdel, mens vi til gengæld havde meget svært ved at komme til noget oppe i nærheden af deres felt.

Jonas Wind

Langsomt arbejdede vi os dog ind i kampen og hen mod midten af halvlegen var det os, der havde bolden mest, mens de mere levede på kontraer og dødbolde - men uret nåede næsten at runde 30 minutter, før vi fik kampens første afslutning. Et forkølet Falk-forsøg fra distancen var dog ikke noget at skrive hjem om, men det talte da som et skud inden for målrammen...

Måske var der bare for meget på spil og for stor respekt, så ingen af holdene for alvor satsede hele butikken? Eller "tog de bare hinanden ud" rent taktisk? Selv om vi syv runder før afslutningen på grundspillet, ligner mesterskabskampen jo unægteligt et parløb mellem disse to hold, sådan som tabellen ser ud i øjeblikket.

Skov-straffe satte os i gang
Men vi havde bedst fat i spillet i denne periode, og N'Doye fik vores hidtil bedste mulighed efter et boldtab af Sviatchenko midt på deres halvdel, men senegaleseren kunne ikke komme fri til afslutning i feltet. Minuttet efter sendte Vavro en flad stikning frem af banen til Wind, der fikst snittede den videre til Falk og Skov, men i første omgang tacklede Sviatchenko bolden fra Falk i feltet. Skov fulgte dog op, og da Sviatchenko kastede sig ned, ramte han hans støtteben, og Kehlet pegede prompte på 11-meter pletten.

Jesper Hansen gik til sin højre side, men havde næppe nået den, selv om han var gået til den rigtige side - Skov sparkede den nemlig hårdt ind via indersiden af stolpen!

Robert Skov scorer på straffe

Minuttet efter var det tæt på 2-0, da vi igen spillede godt op, og Ankersen slog indlæg til fjerneste stolpe, hvor N'Doye hoppede højere end Kian Hansen og headede mod det fjerne hjørne. Jesper Hansen kiggede langt efter den, men åndede lettet op, da den sneg sig tæt forbi mål.

En god københavnsk afslutning på en halvleg, hvor vi helt holdt mestrene fra afslutninger - men man sad ikke med en klar fornemmelse, af at det har afgjort...

Første FCM-afslutning efter 48 min.
Tre minutter efter pausen trak Wikheim godt ind i feltet fra venstre og sendte et fladt forsøg afsted, som Joronen holdt i to omgange, og det var gæsternes første afslutning på mål i kampen.

I den anden ende havde Jonas Wind et langskud over mål, men ellers skabte vi heller ikke noget særligt i et tæt og lige indledning på 2. halvleg.

Pierre Bengtsson

Midt i 2. halvleg kom Gregus ind på den centrale midt, mens Falk rykkede ud på kanten, og Thomsen gik ud på bænken. Midtjyderne havde på det tidspunkt fået et vist spilovertag, men stadig holdt vi dem helt fra chancer. De svarede igen ved at sende Hassan og Onyeka ind for Mabil og Evander, og netop de to nye skabte tyve minutter deres hidtil største mulighed for at udligne.

Onyeka tacklede bolden fra Bjelland ude ved sidelinjen og spillede 1-2 i feltet med Hassan, men hans afslutning endte også i Joronens handsker.

Det var dog en advarsel om, at de nu skruede lidt mere op for blusset, men igen skulle der en dødbold til at hjælpe scoringen på glad. Onuachu var i duel med Ankersen nede ved vores hjørneflag, og til Ankersens store raseri, gik Onuachu frisparket i duellen. Det sparkede Jakob Poulsen fladt ind i feltet, og mellem venner og fjender snittede Onuachu selv bolden ind til 1-1 - hvis den da ikke også snittede en af vores på vejen... (Opdateret: Det gjorde den - DBU har efterfølgende noteret det som et selvmål af Gregus).

På det tidspunkt stod Kvist klar til at komme ind, men i stedet kom Pieros på banen i stedet for Wind. Som kampen havde udviklet sig, var udligningen vel ikke tyveri ved højlys dag, men den slags der kan ske i kampe som denne. Flere af vores spillere så lidt tunge ud i benene, så man kunne godt frygte, at midtjyderne nu ville få momentum - eller bare endnu flere dødbolde, som vi ikke kunne stå imod.

Gregus-langskud snød Hansen
Men sådan gik det ikke! Tre-fire minutter efter udligningen trak Skov ind fra højre og fyrede kanonen af, men måtte se Sviatchenko blokere skuddet i feltet. Men vi har jo andre, der kan sparke fra distancen - bolden gik uden for feltet, hvor Ankersen og Gregus lurede, og Gregus samlede den op, tog et træk og fyrede af fra ca. 25 meters afstand - og Jesper Hansens var muligvis dækket, for han nåede ikke at reagere, for bolden blafrede i netmaskerne.

Jan Gregus

Så kom Kvist ind for Falk, men i stedet for at vi "bare" stillede os ned og forsvarede den hjem, så skabte vi en kæmpe dobbeltchance for at lukke og slukke! Pieros sled sig forbi to mand i højre side og fandt Zeca tæt under mål, men anføreren blev tacklet i skudøjeblikket. Bengtsson smed et nyt indlæg, og Pieros lagde i stedet bolden til rette for Skov med et fint hovedstød, men hans afslutning sad lige i fødderne på Hansen, der afværgede med en fodparade.

Vi ligger nr. 1...
Nu blev det ubehageligt spændende til sidst, og indskiftede Mayron George fik en ganske god mulighed, da han vendte rundt i feltet og sparkede fladt forbi den fjerneste stolpe. Men nærmere kom de heller ikke i en tillægstid, som desværre blev forlænget 3-4 minutter, da Alexander Scholz uheldigt trådte bagud og ramte med knopperne lige omkring øjet på N'Doye. Det kunne være gået helt galt, men trods skrammerne kunne heldigvis fuldføre kampen efter nogle minutters behandling.

Igen viste vi stor styrke ved helt at holde dem fra fadet i tillægstiden, og da Kehlet fløjtede af efter 97 minutter og 10 sekunder havde FCM tabt for første gang i Superligaen siden 20. juli, og vi var nyt tophold med et forspring på tre point i tabellen.