Kampreferat: Vib vs. FCK

Onsdag aften blev der spillet pokalkamp. F.C. København var taget til Viborg i Dong Cup'ens femte runde.

På Viborg Stadion, der mere lignede en byggeplads, satte F.C. København sig fra start på kampen. Thomas Røll burde have bragt FCK foran allerede efter to minutter, da han headede tæt forbi mål. FCK pressede i de første 10 minutter, og Viborg måtte stille sig langt tilbage på banen.

Jyderne fik dog kæmpet sig tilbage i kampen efter et kvarters tid, og de havde da også et par chancer – ikke nogle virkelig farlige forsøg.

Ellers var første halvleg meget lige. Zuma fik et gult kort i slutningen, da dommeren mente at sydafrikaneren prøvede at filme sig til et straffespark.

Anden halvleg blev lidt mere livlig. Morten Poulsen burde have bragt Viborg foran efter 52 minutter, da han alene med Kihlstedt lobbede bolden over ham – men også over mål. Ikke mange minutter efter fik Zuma en chance, men Onyszko i Viborgs mål reddede skuddet.

Viborg fik et lille overtag i denne fase af kampen og havde adskillige hjørnespark. De blev dog aldrig farlige.

Efter 69 minutter kom Peter Møller på banen i stedet for Heine Fernandez og få sekunder efter stod den 1-0 til FCK. Morten Bisgaard fik fra højrekanten placeret bolden over Onyszko og ind i det lange hjørne – et rigtigt flot mål.

Herefter sad københavnerne på kampen og lukkede og slukkede syv minutter senere, da Peter Møller snød forsvaret og koldt placerede bolden forbi Onyszko. Møller var virkelig tændt i de 20 minutter han fik og voldte Viborg-forsvaret stort besvær.

Kampen endte 2-0. Ganske fortjent. Man tillader sig at sige ”Same procedure as last time”: forsvaret var solidt, midtbanen energisk, og angriberne evigt lurende. Altså endnu en flot kamp af F.C. København.