Carlos Zeca

Kampreferat: Vi kæmpede os til en sølv-matchbold

Ny formation gav andet udtryk
AGF’s uafgjorte kamp mod FC Nordsjælland onsdag aften gav os en gylden mulighed for at tilbageerobre andenpladsen, men det krævede en sejr i Aalborg, som bortset fra Herning er den udebane, hvor vi har hentet færrest point i de seneste ti udekampe.

Nordjyderne kom endda med en god stime på tre sejre og en uafgjort uden at lukke mål ind, mens vi selv blot havde en enkelt sejr i otte kampe. Men med en ny og uvant 3-4-2-1-formation – med Stage og Daramy bag Jonas Wind på toppen – fik vi et andet udtryk i holdet, hvor vi først og fremmest lukkede meget bedre af bagude.

Chancer til begge sider i starten
Det tog dog lige lidt tid at vænne sig til den nye formation, men alligevel kom Jonas til kampens første store mulighed, da Daramy fandt ham midt i feltet efter en kontra, men afslutningen sad lige på AaB-keeper Jacob Rinne.

Jonas Wind

I stedet var hjemmeholdet meget tæt på at komme foran efter 12 minutter efter en hasarderet hovedstødsclearing af Bartolec lige ud foran eget felt, og det endte med at Patrick Olsen blev spillet fri tæt under mål, men Papagiannopoulos nåede heldigvis ned i sidste øjeblik og blokerede til hjørne.

Vi svarede dog fint igen, da Stage kort efter var tæt på at overliste Rinne med et hovedstød, da han kom forkert ud af sit mål på et Bartolec-indlæg, men bolden gik tæt forbi mål.

Jens Stage

Tæt på pauseføring
Nogen flot og velspillet kamp var der dog ikke tale om, og AaB gjorde sit til at slå vores rytme i stykker med et utal af store og små frispark, og selv om vi heller ikke var de rene engle, er det stadig en gåde, at kampen endte med fire advarsler til os og ingen til aalborgenserne.

Efter en længere periode uden de store chancer til nogle af holdene, så sluttede vi halvlegen stærkt af og var med lidt held gået til pause med en føring. Først afsluttede Jonas fint efter et Daramy-oplæg, og bolden strejfede endda 100-kamps jubilaren Jores Okore og var ved at snyde Rinne, som dog reddede til hjørne. Det snittede Stage tæt forbi den fjerneste stolpe, men det blev ved 0-0.

Kaptajnen slog til med fornem firsttimer
Vi fortsatte de gode takter efter pausen, og efter otte minutter faldt belønningen for den solide og koncentrerede indsats.

Mathias Ross headede et Pierre Bengtsson-indlæg ud af feltet, og Zeca timede sit tilløb til bolden og firsttimede den fladt ned i det ene hjørne af målet. En forløsende scoring, hvilket også kunne ses på den måde, spillerne, reserverne og staben fejrede scoringen på ude ved sidelinjen.

Jubel efter scoring

Et fint billede på det sammenhold, der efter de seneste ugers trængsler bar holdet igennem kampen i dag, hvor alt stadig ikke kørte som det skulle, men det der kørte, det kørte til gengæld meget solidt.

Holdt stadig AaB fra chancer
Kort efter målet kiksede Falk en tæmning på midten og kastede sig resolut ned for at tackle bolden tilbage, men kom til at pløje en AaB’er voldsomt i græsset, og det gule kort betyder, at han har karantæne på søndag. Kort efter blev han i øvrigt erstattet af Nicolaj Thomsen.

AaB dominerede spillet efter scoringen, men stadig holdt vi dem helt fra fadet, og måske var det derfor, tilskuerne begyndte at råbe ”Skyd, skyd”, hver gang de nærmede sig den sidste tredjedel af banen.

Kalle Johnsson

Det skete der ikke noget ved, men til gengæld burde vi have lukket og slukket med tyve minutter igen. Først i en 4-mod-2-kontra, hvor Jonas sendte Oviedo afsted i venstre side af feltet, men han afsluttede lige på Rinne – og i samme minut kom Jonas en brøkdel af et sekund for sent til at prikke et fladt Bengtsson i mål fra nært hold.

AaB forsøgte stadig at vende kampen, men vi stod bundsolidt i defensiven, og især Nelsson var her og der allevegne, når kuglen skulle losses eller heades ud af kommunen. Først seks minutter før tid fik Mathias Ross, der var sendt frem i angrebet, en god hovedstødschance midt i feltet, men sendte bolden forbi, og det var ret beset kun deres anden chance i hele kampen.

Lidt nervøs er man jo altid...
Men selvfølgelig er man altid lidt nervøs, når der er så meget på spil, og man kun fører med en enkelt pind. Tanken om at smide sejren på et eller andet åndssvagt mål i de sidste sekunder var uudholdelig, og især med tanke på hvad denne sæson har budt på af og- og nedture. Men tiden gik med den hastighed, som tiden nu engang har for vane, og vi undgik da også det værste AaB-stormløb.

Victor Nelsson

Oviedo havde afløst en af mange trætte FCK'ere, Daramy, og til sidst kom Kaufmann og Boilesen også ind for Wind og Stage, og da vi havde to venstre backs på banen i forvejen, fik Boile fornøjelsen af at slutte af som defensiv midt.

De sidste tillægsminutter holdt vi bolden højt oppe på deres banehalvdel, og da Thomsen helt cool lavede en tunnel på Patrick Olsen og trak et frispark på kanten af feltet, så vidste man, at den var hjemme. Men Peter Kjærsgaard sidste fløjt kom alligevel som en stor befrielse!

Vi er ikke i mål endnu
Midt i glæden over, at vi endelig kom på sejrskurs igen, så lad os dog lige vente og se, hvordan det går på søndag, når vi møder FC Nordsjælland, mens AGF tager imod Brøndby. Vi er trods alt kun ét point foran, så arbejdet skal gøres færdigt.

Det handler ikke så meget om medaljer, når det nu ikke kan blive guld, men det er særdeles vigtigt med den andenplads, fordi det giver en markant bedre forberedelse til næste sæson, da vi som nr. 2 først skal spille Europa League-kvalifikation i midten af september i stedet for allerede i slutningen af august.