Andreas Cornelius

Kampreferat: To timer i Thisted - to Corner-mål i tillægstiden

De to hold
I forhold til søndagens Lyngbykamp startede Diks, Vavro, Falk og Oskarsson i stedet for Jelert, Lund, Clem og Cornelius, mens Haraldsson afsonede karantæne, Stamenic var syg, og Victor Kristiansen blev sparet til søndag.

Thisted kom med fire nederlag i træk fra 2. division, hvor de har haft det svært dette efterår, og to dage før kampen skiftede de cheftræner, så jobbet indtil videre varetages af Peter Bechmann. Han var – ligesom Neestrup og Hjalte – også med, da vi senest spillede i Thisted i 2006.

FCK-fans i Thisted

Bechmann stillede sit hold op i en 5-3-2-formation, der indledte kampen meget afventende, så vi stort set konstant havde bolden på deres halvdel i de første 6-7 minutter. Det var også fint at dominere fra start, men første gang de var over midten, var de tæt på at komme foran!

Thisted tæt på chokstart
Emil Lagergaard løb fra Diks og Vavro ude på kanten og fandt Gero tæt under mål, og kun en fremragende refleksredning af Grabara forhindrede en chokstart.

Men det satte en stopper for vores tilsyneladende gode indledning, for hjemmeholdet kom nu meget bedre med i kampen, mens vi selv smed for mange bolde væk oppe på deres halvdel med upræcise indlæg og afleveringer.

Snart begyndte vi dog igen at have bolden mere og mere på deres halvdel, men stod over for en kompakt, blå mur på 11 spillere på den sidste tredjedel, der tvang os til at finde andre løsninger, end vi er vant til i Superligaen.

Den tunge og ujævne bane gjorde det heller ikke nemmere, men det skal ikke være nogen undskyldning – det var bare vilkårene, men så havde vi jo dødboldene, og vores første hjørne gav bonus i det 21. minut.

Orris første seniormål
Sørensen tog det kort til Daramy, fik bolden igen og løftede den til bageste stolpe, hvor Orri Óskarsson hoppede højere end Simon Trier og headede bolden forbi Alexander Kostow i Thisted-målet til sit første seniormål i F.C. København.

Orri Óskarsson

Fem minutter efter fik Falk en fin chance efter 1-2-spil med Lerager, men skød lige i benene på Kostow. Der var tilløb til andre chancer, men selv om Thisted i perioder havde rigeligt at se til i defensiven, så forsøgte de også at udnytte de chancer, der bød sig i den anden ende af banen.

1-1 før pausen
Her lukkede vi ikke lukkede lige så godt af, som vi ellers har været vant til de seneste uger, og i det 38. minut udlignede Thisted på en tilfældig chance efter en dødbold.

Et langt indkast blev headet ud af feltet, og da de sendte bolden ind igen, snittede Lerager den bagud i stedet for at cleare, og Grabara kom for sent ud af målet til at forhindre Jonas Hansen i at heade bolden i mål til 1-1.

Thisted FC udligner

Det var også pausestillingen, selv om vi var centimeter fra 2-1 i det 42. minut, da Vavro bankede et fladt langskud på stolpen, efter at Sørensen havde trillet et frispark hen til ham.

Elias Jelert og Viktor Claesson kom ind fra 2. halvlegs start i stedet for Diks og Jóhannesson, og Falk overtog islændingens rolle som defensiv midt, mens Claesson spillede 8’er.

Thisted indledte med et småfarligt langskud fra Nikolaj Agger, som ramte Vavro i ryggen på vejen, men heldigvis gik over mål. Ellers skete der ikke så meget de første ti minutter, hvor vi forsøgte, men ikke lykkedes at sætte angreb op, som vi gerne ville.

FCK-dominans med masser af chancer
Fra omkring det 55. minut begyndte vi for alvor at dominere og skabe chancer. Lerager havde en god afslutning lige på Kostow, Vavro havde også et hårdt langskud lige på keeperen, og efter en lille times tid kombinerede Falk og Roony godt i højre, inden Lerager tæt under mål sendte bolden på overliggeren.

Lidt efter kom Andreas Cornelius ind for Orri Óskarsson, men inden vi for alvor begyndte at øge trykket på dem, fik de endnu et langt indkast, som vi ikke clearede godt nok, men igen Grabara reagerede lynhurtigt, da Gero vendte rundt og afsluttede tæt under mål.

Det var dog løverne, der masede på mod et Thisted-hold, der forståeligt nok var ved at løbe lidt tør for kræfter. Midt i halvlegen burde vi have fået mere ud af en situation, hvor Claesson valgte at aflevere i stedet for at afslutte, og minuttet efter ramte Vavro igen stolpen med et hårdt, fladt langskud.

Denis Vavro

I 77. minut reddede Laurits Bust på målstregen, da Claesson sendte bolden forbi Kostow efter en fin stikning fra Daramy, og det lignede efterhånden kun et spørgsmål om tid, før vi ville afgøre kampen – men nej. Efter 90 minutter plus 5-6 tillægsminutter stod der stadig kun 1-1 på måltavlen.

William Clem afløste Falk kort før ordinær spilletids udløb, og i ”3. halvleg” var det stadig nærmest spil til et mål, men uden at komme til de helt store muligheder.

Rasmus Falk

De ca. 250 FCK-fans, herunder en enkelt bus fra København, gjorde hvad de kunne for at heppe spilleren til sejr, men da Kostow i 99. minut afværgede et Corner-hovedstød med en mirakuløs refleksredning på stregen, så begyndte man at spekulere på, om det virkelig skulle afgøres på straffespark igen.

Men spekulationerne fik hurtigt en ende, for Sørensens hjørnespark sejlede gennem målfeltet og i netmaskerne. Bolden gik tilfældigvis mellem Corners ben og ramte indersiden af den ene hæl og studsede i mål, viste det sig siden på TV-slow-billederne.

Jubel efter scoring

Den netop VM-udtagne forward var kort forinden blevet lappet sammen efter en lille flænge i hovedbunden, men han var ikke mere medtaget, end at han også headede 3-1-målet ind et par minutter senere, da han kom først i en luftduel med Simon Trier og udplacerede Kostow.

Så var tingene definitivt sat på plads, og Noah Sahsah og Valdemar Lund fik de sidste 20 minutter for Vavro og Daramy. Nu handlede det bare om at køre kampen til ende uden at bruge unødige kræfter, og det lykkedes også, så vi er videre til kvartfinalerne.

Noah Sahsah

Det holdt hårdt i Thisted igen, men det holdt – og det var vel det bedste man kunne sige om en ujævn indsats, hvor vi skabte rigeligt med chancer til at afgøre i ordinær tid, men også gav lidt vel rigeligt væk i den anden ende. Den går ikke på søndag, når vi runder et langt og travlt efterår af i Aarhus.