Kampreferat: Stu vs. FCK

Træningslejrens første træningskamp var mod det østrigske storhold, Sturm Graz, der havde taget cirka 1.000 tilhængere med til Bad Gleichenberg, til det der skulle vise sig at blive en underholdende kamp, men en lidt bizar afslutning.

Ståle Solbakken havde inden kampen proklameret, at 20 spillere ville komme i aktion i aftenens kamp, og det løfte holdt han. Ud af de elleve der startede første halvleg, blev kun tre på banen i de sidste 45 minutter, mens også Saban Özdogan kom på banen senere i kampen. De mange udskiftninger i pausen medførte også to forskellige halvlege fra F.C. Københavns side.

Første halvleg var ikke prangende hos Byens Hold. Den tunge bane sad godt i benene på de københavnske spillere, og der kom aldrig for alvor tempo i spillet. Alligevel kunne Ailton bringe løverne foran efter kun syv minutters spil efter et godt indlæg fra Thomas Kristensen. Sturm Graz svarede tilbage lidt efter med to hurtige mål, hvor meget tydede på at linievogterne sov i begge situationer, men ikke desto minde kunne østrigerne på to minutter gå fra at være nede 0-1 til at føre 2-1.

I resten af halvlegen blev det til et par gode aktioner fra Ailton og N’Doye fremme på banen, men ellers var der ikke de store chancer at skrive hjem om for FCK. Sturm Graz havde også et par forsøg, men det var heller ikke noget der fik pulsen op i det røde felt hos hverken tilskuere eller trænere.

I anden halvleg blev hele FCK-holdet skiftet på nær Wiland og Zanka, der begge fik 90 minutter. Det nye blod så ud til at virke, for løverne kom ud til de sidste 45 minutter med mere tempo og energi i spillet, og derfor var det også fuldt fortjent at Cesar Santin kunne udligne på straffespark efter et glimrende angreb, hvor Sturm Graz kun kunne stoppe FCK’erne med en ulovlighed inde i feltet.

Unge Thomas Delaney var kommet på banen fra anden halvlegs start, og de nyoprykkede førsteholdsspillere spillede en glimrende kamp, og det var absolut ikke til at se, at det var en 17-årig dreng, der løb derinde. Delaney tog ansvar, erobrede og satte angreb i gang….det var sgu’ flot!

Ligeledes havde Saban Özdogan flere gode aktioner på højrekanten, som han fik spilletid på i det sidste kvarter af kampen.

Det blev ikke til flere mål i den ordinere spilletid, og herefter gik man direkte til straffespark. Det så sort ud i starten af, da Santin og Würtz brændte, men afbrændere og redninger fra Wiland fik FCK tilbage i straffesparksturneringen, og efter 11 spark med Johan Wiland som den afsluttende sparker, kunne F.C. København kalde sig vindere med  7-8 i straffespark og 9-10 samlet.