Nicolai Boilesen og Jonas Wind

Kampreferat: Solid sejr der aldrig var i fare

Ny central midtbane
Ud over skaderne til Zeca, Falk og Wilczek havde Lerager karantæne, og Jóhannesson og Singh var blevet syge, så Thorup komponerede en ny central midtbane med Stage og Pep Biel, selv om de begge måtte flyttes væk fra pladser, hvor de har præsteret godt. I stedet rykkede Diks op på kanten, og Hákon Arnar Haraldsson fik sin første kamp fra start på favoritpositionen som 10’er i rummet bag Jonas Wind.

Så selv om Vejle i Parken er en kamp, vi selvfølgelig skal vinde, så var der lidt betænkelige miner ved de mange rokeringer oven på en svær oktober, hvor vi ikke havde vundet i de fire foregående kampe.

William Bøving

Energisk start
Vi kom ud til kampen med god energi og den helt rigtige indstilling, så selv om vejlenserne gjorde det fornuftigt i starten, var vi i udmærket kontrol. Selv om de stod lavt i en 4-5-1-formation, så var der dog ikke tale om københavnsk belejring.

Men vi spillede friskt til og var ikke bange for at forsøge noget i kombinationsspillet, og efterhånden satte vi os mere og mere på spillet.

Efter et kvarter fik Jonas et diskret skub i ryggen af Kolinger, da han prøvede at nå frem til et Ankersen-indlæg, men hans protester blev afvist.

Jonas Wind

Flot Stage-mål
Minuttet efter kom vi foran på et smukt mål, skabt af vores ”nye” defensive midt. Pep Biel så, at Stage rykkede ned mod Vejlefeltet og slog bolden derop, og Bøving snittede den videre til Stage, der tog et træk ind i feltet og bankede den over i det lange hjørne via underkanten overliggeren.

Jens Stage

Målet gav os yderligere selvtillid, og få minutter efter var vi tæt på 2-0, da Jonas spillede Diks fri i højre side af feltet. Vinklen blev dog lidt for spids, og Grytebust afværgede hans afslutning med en fodparade, og en cutback til Jonas havde nok være bedre i den situation.

Vi satte flere gode angreb op, oftest med opspil til Jonas, der lagde af til Hákon, der virkelig lavede mange lækkerier med kvikke afleveringer til medspillerne. Det gjorde Grabara i øvrigt også midt i halvlegen, da han plukkede en Vejle-dødbold og med et skruet, halvt liggende vristspark sendte Bøving afsted i en kontra oppe på Vejles banehalvdel.

Hovedstødsmål af Hakón
Trods solidt spilovertag kom vi ikke til så mange chancer, men effektiviteten var i højsædet kort før den halve time, da Manjrekar James smed en bold væk på midten af banen.

Vores hurtige kontra involverede blandt andet en hælaflevering fra Haraldsson, inden Diks spillede ud til Victor på kanten, og på hans perfekte indlæg headede Haraldsson bolden i mål - og igen via underkanten af overliggeren.

Hákon Arnar Haraldsson

Tre minutter senere tog bolden den forkerte side af overliggeren, da Jonas fra nært hold headede et Pep Biel-hjørne mod mål, som strejfede Lukas Engel på vejen.

De sidste 10-12 minutter før pausen skete der ikke alverden, men Bøving havde et enkelt skud på mål, da han trak ind for venstre, men skød lige på Grytebust. Vejle var lidt mere på bolden end før, men vi var fortsat i total kontrol, og Grabara havde generelt ikke meget at lave i 1. halvleg.

Stadig fuld kontrol efter pausen
Efter pausen forsøgte vejlenserne at komme tilbage i kampen, og i en enkelt sekvens var det ved at blive farligt, men det endte med en offside.

I stedet svingede vi taktstokken igen og skabte efter ti minutter et par chancer. Først trak Bøving sig fri i feltet, men hans skud blev blokeret, hvorefter Jonas samlede returbolden op uden for feltet og skruede den tæt forbi det ene målhjørne.

Kort før vi rundede en time gjorde Ruben Gabrielsen sig klar til indhop, da Khocholava mærkede lidt for meget til nogle problemer med den ene fod, der også generede ham tidligere på ugen – men heldigvis ikke noget alvorligt.

David Khocholava og Nicolai Boilesen

3-0 på Wind-straffe
Efter 62 minutter vandt Hákon lige en luftduel med James langt oppe på deres halvdel, og Jonas sendte Bøving afsted ned mod feltet. Han blev tacklet kraftigt, men Diks fulgt op i feltet, hvor han blev nedlagt af Lukas Engel til et klart straffespark.

Jonas Wind hamrede bolden højt op i det ene målhjørne, mens Grytebust gik til den modsatte side, og nu var ingen vist længere i tvivl om, at kampen var afgjort. Men vi trængte også til sådan en kamp, hvor man kan spare lidt på kræfterne den sidste halve time…

Jonas Wind

Indskiftede Ponce havde midt i halvlegen et udmærket langskud, som dog sad lige på Grabara, og lidt senere havde Hansson også et langskud, men ellers var der ikke rigtig bud efter flere mål.

Sejren kørt stille og roligt hjem
Med ca. 20 minutter igen tog vi Stage, Ankersen og Haraldsson ud til fordel for Baldursson, Jelert og Højlund, og Jelert tog højre kant, mens Diks gik ned som back.

Ti minutter før tid blev der også debut til Valdemar Lund, der afløste Bøving, så vi nu fik den syvende spiller fra Talentafdelingen på banen i dag. Han lagde sig som tredje stopper ved siden af Gabrielsen og Boilesen.

For vores vedkommende var det nu bare en kamp, der skulle køres hjem, og det blev den også uden problemer, selv om det var tæt på et vejlensisk trøstmål. De har ellers endnu ikke scoret i den sidste halve time i denne Superligasæson, men Grabara var tæt på at bryde stimen, da han kort før tid tabte et hjørnespark ved forreste stolpe, som var tæt på at gå i eget net, men gik forbi.

3-0 var dog et ganske retvisende billede af styrkeforholdet på denne aften, hvor vi kom tilbage på sejrskurs, inden de kommende udekampe på torsdag mod PAOK og på søndag i Silkeborg.