Kasper Kusk

Kampreferat: Solid indsats mod stærke russere

Veloplagt Kusk nærgående i starten
Løverne havde ændret på tre pladser siden søndagens 4-3-sejr over FCM: Ankersen på højre back i stedet for Thomsen, Kusk på højre kanten i stedet for Falk, og Greguš på den centrale midt i stedet for Kvist. Russerne kom nogenlunde som forventet i deres 3-4-2-1-formation med kun peruvianeren Farfan på toppen, men med de to kreative og målfarlige offensivspillere Fernandes og Miranchuk lige bagved.

Efter en indledning på kampen, hvor holdene på klassisk europæisk vis lige skulle se hinanden an, tog københavnerne mere og mere over rent spillemæssigt og dominerede stort set hele halvlegen. En meget veloplagt Kasper Kusk kunne have givet holdet en drømmestart efter 12 minutters spil, da han efter et par fikse, snævre driblinger – og samspil med Boilesen – knaldede bolden lige over den russiske overligger fra kanten af feltet.

Ellers manglede der lige det sidste i, at de offensive pasninger førte til chancer, men tålmodigt og koncentreret holdt vi presset og forhindrede dem totalt i at komme op og etablere noget, der lignede et pres. Måske var de heller ikke for alvor interesseret i at satse fremad, for de kom virkelig ikke til noget som helst, der kunne give Robin & co. sved på panden.

Stigende overtag før pausen
Mod slutningen af halvlegen blev vi til gengæld skarpere og mere pågående i deres felt, og Verbic fik en udmærket mulighed midt for mål, da Boilesen snittede et hjørne videre, men han fik ikke rent træf på den. Zeca havde også en udmærket skudchance nogle meter uden for mål, men sendte bolden over mål – og lad os da bare også få med, at Pavlovic headede en bold i netmaskerne på et smukt indlæg for Ankersen, bortset lige fra at serberen stod lidt, men klart offside…

Alt i alt en klart godkendt halvleg mod en meget kompetent modstander, som dog tydeligvis også viste behørig respekt for løverne.

Lokomotiv kom længere frem
Efter pausen kom russerne lidt længere frem på banen i det første kvarters tid, men det blev kun rigtig farligt en enkelt gang, da Fernandes hamrede et skud tæt forbi Robins mål. I den anden ende lignede det et (lille) straffe til Pieros, da han blev revet ned bagfra i feltet, mens bolden var på vej mod ham, men generelt kan man ikke rigtig indvende noget mod den tyrkiske dommers linje.

Efter en god time kom Falk ind for Kusk, som Ståle i øvrigt roste meget efter kampen for en flot indsats på højt internationalt niveau. Falk var efter få minutter tæt på at komme til afslutning efter en hurtig 1-2-kombination med Verbic, men bolden blev en anelse for lang. Men det blev signalet til, at vi pressede mere og mere på i kampens sidste fjerdedel, hvor russerne gerne solgte kampen for det ene point.

Solidt FCK-overtag i sidste fjerdedel
Det fik de, og det skyldes især en solid defensiv, der specielt i luftrummet kom først på det meste – selv om den indskiftede debutant Pusic var tæt på i de døende minutter. Men vi kom aldrig til de helt åbne muligheder, så alt i alt er det vel OK med et uafgjort resultat. Det var trods alt et tophold i den russiske liga, vi var oppe mod, og efter at have lukket seks mål ind i de seneste to kampe, var det på mange måder dejligt at se en koncentreret og påpasselig defensiv holde nullet.