Kampreferat: Sli vs. FCK

6. august 2003 klokken 20.45 oprandt så dagen, hvor 4-1-føringen fra anden kvalifikationsrundes første kamp skulle forsvares mod Sliema Wanderers på Malta.

Det var en kamp, hvor Sliema var nødsaget til at satse offensivt for at have den mindte chance for at levere et fantastisk comeback, og derfor havde maltesernes træner, Edward Aquilina, da også sat tre mand i angrebet for at sætte FCKs forsvar under pres.

Kampen startede med et fremadstormende Sliema-hold. Der gik dog kun tre minutter før det var F.C. København der skabte den første store chance, da Thomas Røll får afdriblet et par mand på venstrekanten og afslutter lige på Murphy Akanji i Sliemas mål. Tre minutter senere får malterserne sendt sin første afslutning af sted tæt forbi Balázs Rabóczkis mål.

Men FCK skulle have bragt sig foran efter 7 minutters spil, da Todi Jónsson slap alene igennem. Desværre afsluttede færingen forbi mål. Zuma kunne også have bragt Byens hold foran to minutter senere, men igen redder Sliemas keeper.

Sliema fik deres anden mulighed for at score, da Daniel Bogdanovic pludselig slap igennem i FCKs venstreside. Heldigvis sparkede også han forbi mål.

Da det første kvarter var rundet, faldt tempoet i kampen men med ét strøg Todi Jónsson igennem, og efter 17 minutter og 21 sekunder bragte F.C. København sig foran.

28 minutter inde i halvlegen kom Sliema så tæt på at udligne som muligt. Et hovedstød bliver reddet på stregen, og de lidt over 700 tilskuere på Ta'Qali fik lidt af det tabte håb tilbage efter Todis føringsmål.

Seks minutter senere leverede Thomas Røll en tro kopi af sit forsøg efter tre minutter - denne gang gik bolden over mål. To minutter senere kom kampens detalje så, da Hjalte Nørregaard definitivt slukkede håbet for Sliema Wanderers med et drømmehug fra små 30 meters afstand. Bolden susede direkte på i det ene målhjørne til 2-0.

Afmagten lyste ud af de maltesiske spillere og det blev udstillet efter 41 minutters spil, da Todi og Zuma slap fuldkommen alene igennem fem meter inde på Sliemas banehalvdel. Todi tog sagen i egen hånd, afdriblede Akanji i målet og lod bolden hvile på målstregen i et par sekunder før han trillede den en halv meter ind over stregen til 3-0.

Herefter blev det - set med maltesiske øjne - mere interessant at se på det flotte fyrværkeri der blev fyret af nogle kilometer udenfor stadion, for på banen var det forbi for de maltesiske mestre.

Fra anden halvlegs start erstattede Peter Møller den dobbelte målscorer, Todi Jónsson. Om det var udskiftningen der forvirrede det maltesiske forsvar ved vi ikke, men få sekunder senere blev det 4-0 på et pragt-selvmål af en Sliemaforsvarer.

Og det blev endnu sjovere at være FCK-fan. Få minutter senere løb Zuma gennem forsvaret og scorede til 5-0.

Det blev et glædeligt gensyn med Jörgen Pettersson, der kom på banen i det 62. minut i stedet for Sibusiso Zuma. I Zumas fravær følte Thomas Røll åbenbart, at han også måtte komme med et par lækre detaljer, for i det 68. minut fintede han et par Sliemaspillere, og knaldede bolden over i det fjerneste målhjørne. Herefter kunne kaptajnen alias Peter Nielsen godt overlade tropperne for sig selv. I stedet for Peter Nielsen kom Christian Lønstrup på banen.

Sliema Wanderers kom frem til et par afslutninger i den resterende del af kampen, men Rabo i FCK-målet stod en sikker kamp og tog sig af alt der brændte på. Desværre kunne han ikke gøre noget ved nogle af Sliemaspillernes overophedet temperament, for adskillige gange måtte malteserne ty til unødige og dumme frispark på FCK-spillerne, som i de fleste tilfælde også korrekt gav gult kort fra kampens i øvrigt udmærkede dommer, Andy D'Urso fra England.

Og det var det. 6-0 til de danske mestre. Ingen slinger i valsen. F.C. København står nu overfor Rangers F.C. fra Skotland i den tredje og afgørende kvalifikationsrunde.