Peter Ankersen

Kampreferat: Skarpheden manglede - i begge ender

Løverne dumpede ned på sjettepladsen efter det sæsonens sjette nederlag - efter en kamp, hvor skarpheden manglede i såvel defensiven som offensiven.

Chokstart...
70 sekunder… så lå bolden i nettet bag Robin Olsen! Han gik fejl af et Marc Pedersen-indlæg fra højre, så bolden tog overliggeren og studsede lige ud til Christian ’Greko’ Jakobsen, der fra et par meters afstand dundrede den op i nettaget.

Det kan man kalde en chokstart og en scoring ud af ingenting! Men ok, der var stadig 89 minutter til at rette op på tingene - det varede bare lidt for længe, før vi for alvor kom i gang. SønderjyskE sad solidt på det første kvarters tid, men skabte dog ikke noget rigtig farligt. I stedet var William ved at dundre en bold i eget net, da han i eget felt clearede et fladt indlæg faretruende nær det ene målhjørne.

Men efterhånden kom vi ind i kampen, og det blev til en hel del indlæg i feltet fra Ankersen og Bengtsson, men forsvaret clearede stort set dem alle. En enkelt gang fandt et indlæg dog vej til en helt fri Falk midt for mål, men han fik desværre ikke ordentligt træf og headede den et stykke over.

Ny fejl kostede endnu et mål
Efter godt 20 minutter fik Toutouh en skudchance lige uden for feltet, og den så ud til at have den rigtige retning, men blev blokeret af en sønderjysk fod i feltet. I stedet slog hjemmeholdet til igen kort før den halve time, da de tog et kort hjørne til Troels Kløve uden for feltet. Han snød en uopmærksom Youssef Toutouh, fik lidt heldigt bolden forbi Pieros og trykkede af, og inde foran styrede Marc Pedersen bolden i nettet til 2-0.

Bekymrede miner på trænerbænken

På det tidspunkt havde Kvist allerede trukket sæsonens ottende gule kort, hvilket sender ham i karantæne mod Lyngby om en uge. Lidt efter 2-0-målet fik Pieros og Marc Pedersen også gule kort efter et par bataljer, og så er cyprioten også ude næste gang, ligesom Verbic i forvejen mangler at afsone sin sidste karantænedag.

Som om det ikke var nok, måtte Youssef også humpe fra banen ved pausen med noget, der kan være en forstrækning i baglåret, og han måtte lade sig udskifte til fordel for Kusk.

Kasper Kusk
Kusk kom ind fra 2. halvlegs start

Bedre gang i den efter pausen
Mens det var småt med de farlige aktioner i SønderjyskE-feltet før pausen, kom der anderledes gang i den efter pausen. Kusk fik den første mulighed efter et par minutter efter fint samspil med Falk, men skød lige over. SønderjyskE var dog stadig godt med og havde også et par afslutninger, som dog ikke voldte Robin problemer.

Men vi kørte boldene udmærket frem og kom stadig også til mange indlæg, og efterhånden begyndte chancerne at opstå. Efter ca. 10 minutter brød Falk godt igennem i venstre side, men lobbede bolden lige i handskerne på Mielitz, som dog tabte den til hjørne.

Rasmus Falk

Lidt efter serverede Falk et perfekt langt indlæg til Pieros, der stod helt blank foran Mielitz, men ramte den skævt og headede langt forbi. Minuttet efter fik Pieros en ny mulighed, da Bengtsson brød godt igennem og smed en flad bold på tværs, men hans afslutning sad lige på Mielitz.

Et mål her, så… ja, det er og bliver hvis og hvis, for I kender jo slutresultatet. Men i denne periode føltes det som om, vi havde fat i den lange ende, og Kusk havde også en udmærket afslutning, der blev blokeret.

Chancerne var der
Bænken reagerede også ved at tilføre nye kræfter til offensiven. Først kom Pusic kom ind for Pavolvic, og med tyve minutter igen kom Carlo Holse også ind for Kvist, så vi spillede med en midtbanediamant med Kusk i højre, Carlo i venstre, Zeca defensivt og Falk offensivt.

Få minutter efter fik Pusic også en stor hovedstødschance tæt under mål på et Bengtsson-indlæg, men headede desværre lige på Mielitz. Et mål her, så… men nej. Men midt i den store skuffelse over endnu et nederlag, der sender os milevidt fra en topplacering, må man også have med i billedet, at vi faktisk spiller en ganske udmærket 2. halvleg og kommer til chancer nok til at få et resultat med hjem.

Og det lignede i øvrigt også et klokkeklart straffe til Carlo, da han små ti minutter før tid tog et træk med bolden i feltet og blev kantet bagfra af Zimling. Men nu skal vi nok holde op med alt det hvad-nu-hvis. Et straffespark skal jo også sparkes ind…

Carlo Holse
Carlo Holse går omkuld i SønderjyskE-feltet

Havde SønderjyskE intet offensivt i 2. halvleg? Jo, de stod ganske vist lavt og velorganiseret, men kørte resolut deres kontramuligheder, og som halvlegen skred frem fik de også sendt nogle forsøg afsted, men ikke noget der for alvor voldte Robin problemer.

Til gengæld voldte Pieros Sebastian Mielitz store problemer, da han på fornem vis kontrollerede et højt indlæg og slap helt fri, men tyskeren kom godt ud og parerede hans forsøg på at passere ham med en fladt skud.

Pieros Sotiriou
Pieros var tæt på flere gange i dag

SønderjyskE havde skarpheden
I stedet viste Troels Kløve to minutter før tid, hvordan det skal gøres… efter endnu et kort hjørne fik han plads til at fyre kanonen af uden for feltet, og han hamrede den flot over i det lange hjørne. Ikke noget hvis-og-hvis der!

Tabellen lyver aldrig, og som situationen er nu, skal vi vist bare koncentrere os om at holde os i TOP 6. Lige nu deler vi 6. pladsen med OB, og med ti runder igen af grundspillet, er der kortere til sidstepladsen end til førstepladsen. Nu gælder ”Succes is temporary, loyalty is forever” mere end nogensinde!