Carlos Zeca

Kampreferat: Sejrsstimen stoppet

Efter seks sejre i træk måtte vi mandag aften nøjes med et enkelt point mod Vendsyssel FF, som endda spillede med ti mand i hele 2. halvleg.

Papagiannopoulos startede i stedet for den skadede Andreas Bjelland, men ellers startede vi med de samme som vandt i Randers forrige søndag. Vendsyssel måtte undvære karantæneramte Thorsteinsson, som scorede et af målene, da de slog os 2-1 i efteråret.

Brændt jysk straffe
Det tegnede ret hurtigt til en aften, hvor tålmodigheden ville blive sat på spil, for trods stor overvægt i spillet i det første kvarter, havde vi svært ved at komme til noget i åbent spil. En Skov-dødbold, som Michael Tørnes halvklarede, var det nærmeste vi kom, inden Papagiannopoulos begik et klodset straffe mod Lucas Jensen i udkanten af vores felt. stod hurtigt klart, at det ville blive en tålmodigheds-test at dirke deres solide defensive organisation op.

Sander Fischer hamrede imidlertid straffesparket på underkanten af overliggeren, så vi slap med skrækken - indtil videre...

Men vores spil var stadig lidt for fantasiløst og udfordrende, og chancerne kom stadig kun på dødbolde. Et ufarligt Boilesen-hovedstød efter hjørne var vores eneste afslutning i det næste kvarters tid - og to lumsk dykkende Skov-frispark, som Tørnes tog nede ved sin ene stolpe.

Vendsyssel-keeperen tog sig (selvfølgelig) meget god tid, hver gang muligheden bød sig, men det lykkedes ham at slippe gennem kampen uden gult kort, hvorimod Zeca kort før den halve time fik et for (vist nok) at beklage sig over nøleriet. Men snart fik vi alvorligere ting at tænke på, for pludselig slog vendelboerne til ud af nærmest ingenting.

Nordjysk chokscoring
Vendsyssel fik et lidt billigt frispark midt på egen halvdel og sendte hurtigt Lucas Jensen afsted på kanten, og Jesse Joronen tabte ganske enkelt hans flade indlæg, så Moses Opondo enkelt kunne trille returbolden i tomt mål!

Kort efter afsluttede Skov lige på Tørnes, og N'Doye headede forbi på et udmærket Ankersen-indlæg, og med en times tid igen, var der stadig masser af tid til af vende slagets gang. Spilet kørte fint nok ude på banen, men der manglede stadig noget af den snert og skarphed i offensiven, som vi har set de seneste mange kampe - selv om Skov flittigt forsøgte sig med skudforsøg og måtte se endnu et suse tæt forbi mål.

Rødt kort til Vendsyssel
Et par minutter før pausen blev Vendsyssel reduceret til ti mand, da Francisco Santos fik sit andet gule kort. Tidligere i halvlegen havde han kantet Ankersen ulovligt, og denne gang fik han kortet for at stille sig i vejen, da Thomsen ville tage et frispark midt på deres halvdel. Vendsyssel-lejren protesterede dog voldsomt, formentlig fordi de mente, at frisparket skulle tages et par meter væk, men Michael Johansen trak både gult og rødt - og bortviste også assistenttræner Mike Tullberg for hans protester på sidelinjen.

Inden halvlegen sluttede, nåede Boilesen at signalere udskiftning, og derfor kom Pierre Bengtsson på banen fra 2. halvlegs start, hvor også Pieros erstattede Thomsen. Jonas Wind gik ind bag Pieros og N'Doye som en lidt hængende angriber, og Pierre skulle i stedet ligge lidt længere fremme end normalt på backen

Power play efter pausen
Vi ejede nærmest konstant bolden nu, og N'Doye var tæt på efter nogle minutters spil, men Tørnes kastede sig frem og afværgede. Nu var det virkelig en tålmodighedstest mod et Vendsyssel-hold, der spillede 5-4-0, men vi masede på og kom også til chancer.

Efter et fremragende Zeca-skift til Ankersen - som præcist headede bolden på tværs - fik N'Doye ikke ram på bolden med et akrobatisk forsøg midt for mål. Det havde karakter af rent powerplay, hvor Vendsyssel stort set kun orkede at sparke til indkast, når de var i nærheden af bolden.

1-1 efter fornem Falk-aktion
Efter en times spil fandt vi omsider nøglen til deres solide defensiv - eller rettere, Falk gjorde. Som vi har set det flere gange før i sæsonen, satte han fart ned mod feltet, forbi 3-4 modstandere med bolden klistret til støvlerne og udplacerede Tørnes med et fladt spark.

Syv minutter senere gik der et sus gennem Telia Parken, da N'Doye vendte rundt og saksesparkede bolden mod det fjerne målhjørne, men den manglede lige lidt i at overliste Tørnes, som desværre plukkede det, der ellers ville have kandideret kraftigt til årets mål!

Vi holdt ikke fast efter udligningen
Men så var det som om, vi slap foden fra gaspedalen, så gæsterne - for første gang i lange tider - kom lidt op og spille på vores halvdel og fremtvang et par hjørnespark. Det blev aldrig farligt inden foran Joronen, men tiden gik - og den tikkede deres vej. Vores spil var nu lidt for krampagtigt og forceret, som det nogen gange bliver, når man bare så gerne vil - men ikke rigtig kan få det til at lykkes.

Minutterne gik, og chancen til sejrsmålet udeblev stadig - indtil de sidste sekunder af tillægstiden. Vavro gik med frem, spillede 1-2 og kom igennem i højre side af feltet. Vinklen var nok for spids til at hugge på mål, men han havde fire mand med i feltet og lagde den skråt tilbage til Pieros, som var helt fri 13-14 meter fra mål, men bankede bolden over med venstre.

Stadig nr. 1, men forspringet skrumpede ind
Så endnu engang var der spænding til det sidste i en mandagskamp, præcis som mod FC Helsingør og AC Horsens i 2018 - den første vandt vi, den anden tabte vi, og denne gang måtte vi altså nøjes med det ene point. Vi fører dog stadig Superligaen med ét point foran FC Midtjylland her, hvor der mangler tre kampe af grundspillet - og ti kampe i Mesterskabsspillet.