Lukas Lerager

Kampreferat: Så gik den ikke længere

På en dag, hvor tingene ikke rigtig kørte som de skulle, kunne og burde vi have spillet til nul og fået det ene point med hjem, men det glippede fem minutter før tid.

De to hold
I forhold til pokalkampen i Vejle startede Christian Sørensen, Viktor Claesson, Diogo Goncalves, Valdemar Lund og Hákon Arnar Haraldsson i stedet for Peter Ankersen, Kevin Diks, William Clem, Roony Bardghji og Mamoudou Karamoko.

Randers var uden karantæneramte Kehinde og Egho, og i stedet startede Babayan og Bundgaard samt Mads Enggaard i stedet for Mikkel M. Pedersen.

>> Se matchfacts m.m. her

Jysk trippelchance
Randers dominerede indledningen på kampen og var tæt på at komme foran efter ti minutter. Et hjørnespark blev headet videre i feltet, og Klysner afsluttede fra nært hold, men Grabara præsterede en fantastisk dobbeltredning – hvorefter Lasse Berg Johnsen også var tæt på at sparke bolden i mål forbi venner og fjender.

Efter denne trippelchance bølgede spillet frem og tilbage mellem de to felter, indtil vi midt i halvlegen fik en stor chance til at komme foran.

Daramy trak forbi to mand ind i feltet, og Diogo lagde bolden til rette for Haraldsson, som midt for mål ikke fik rent træf, så bolden trillede lige ind til Carlgren i Randers-målet.

Bare tre minutter senere måtte Grabara ud og flyve for at afværge en Bundgaard-dødbold med retning mod krydset, og siden var det igen en lige og til tider lidt ujævn kamp, hvor vi havde svært ved at spille os til afslutninger.

Gav for meget væk
Det lykkedes dog i 39. minut, da Claesson tæmmede en lang Vavro-fremlægning i Randers-feltet og spillede Daramy, men han afsluttede et godt stykke over mål.

I det defensive spil så vi ikke alt for solide ud, og i de sidste minutter af halvlegen forærede vi dem to store kontramuligheder, hvor vi let kunne være blevet straffet, hvis randrusianerne havde været en knivspids skarpere.

0-0 var umiddelbart som en pausestilling, vi kunne være mest tilfredse med, men efter pausen kom der meget mere gang i vores offensive spil, og vi kom til flere og bedre muligheder.

God indledning efter pausen
Efter seks minutter lagde Claesson en god bold til rette for Christian Sørensen et par meter uden for feltet, men hans flade skud sad lige på Carlgren.

Minuttet efter endte et fornemt opspil i venstre side med, at Lerager lagde et indlæg tilbage i feltet til Diogo, men Carl Johansson kastede sig og blokerede portugiserens firsttimer.

Diogo Gonçalves
Foto: Jan Christensen, Getty Images


Yderligere et minut senere afsluttede Claesson lige uden for feltet, og denne gang kastede Klysner sig ned og ramte også bolden, så den snød Carlgren fuldstændig – men desværre skruede på ydersiden af stolpen.

Nu begyndte det at ligne noget, men hjemmeholdet ville også være med, og Grabara måtte reagere lynhurtigt for at nå ned til et fladt Kopplin-forsøg mod den nærmeste stolpe.

Åben kamp efter Randers-stolpeskud
Vi havde ellers undgået de mange boldtab på egen halvdel, som vi så før pausen, men i 63. minut var den gal igen. Falk mistede bolden i en duel uden for vores felt, og indskiftede Stephen Odey sparkede bolden på stolpen – hvorfra den heldigvis sprang lige hen i favnen på Grabara.

Efter vores gode periode efter pausen var det nu igen en åben slagudveksling, og set med neutrale briller nok ikke nogen ret god fodboldkamp.

Gode FCK-muligheder til at afgøre
Godt ti minutter før tid fik vi en rigtig god dødbold-mulighed, efter at Haraldsson var blevet sparket ned lige uden for Randers-feltet, men Sørensen skruede frisparket et stykke over mål.

Et par minutter efter fik vi en stor kontramulighed, som Odey bremsede ved at hive Roony ned bagfra omkring midten, inden han nåede at spille bolden videre til ”medløberne” Lerager og Daramy.

Roony havde tidligere afløst Diogo, og Clem kom også ind for Falk, og det begyndte at ligne en af de kampe, hvor vi til sidst ville fremtvinge en afgørelse. I 83. minut var det også tæt på at lykkes for Lerager med en afslutning fra kanten af feltet, men Carlgren reddede igen.

Roony Bardghji
Foto: Jan Christensen, Getty Images


Ankersen afgjorde i 84. minut
Men i stedet gik det galt i den anden ende. Et boldtab af Sørensen lidt oppe på deres banehalvdel gav en kontra, hvor Vavro headede deres indlæg til hjørne.

Han var selv ved at cleare hjørnet ved forreste stolpe, men snittede i stedet bolden bagover, hvor Clem headede den ud af feltet – og der stod Jakob Ankersen og fik perfekt træf på bolden, der strøg forbi Clem og Lerager og studsede i mål, inden Grabara nåede ud til den.

Karamoko kom ind mod slutningen i stedet for Haraldsson, hvor vi selvfølgelig satsede kraftigt på udligning, og i tillægstiden var det også lige ved, da Daramy tæt under mål kastede sig frem og headede på et Sørensen-indlæg, men desværre lige i favnen på Carlgren.

Inden det var slut nåede Lerager også at fyre et langskud af, men det sad også lige på keeperen, der kort efter kunne juble med holdkammeraterne over at have tilføjet løverne det første Superliga-nederlag siden 18. september.

Det var heller ikke ufortjent, men vi kunne lige så godt have stået med et eller tre point i dag, selv om præstationen var langt under vanlig standard.