Kampreferat: Ran vs. FCK

F.C. København formåede ikke at slå kapital af overvægt i spillet mod et godt kæmpende hjemmemandskab fra Randers. Trods flere chancer til begge hold, broderparten til københavnerne, endte kampen med en nulløsning, hvilket 5.446 tilskuere i silende regn var vidner til.

Optakten til dagens kamp mod Randers forløb ikke uden problemer for cheftræner Hans Backe. Således måtte Rabózcki kort inden kampstart trække sig med en skade, hvilket turbulent gav plads til den normale 3. keeper Benny Gall i kassen. Ellers var den meget roste angrebsduo fra opgøret mod AaB, Zuma og Álvaro, naturligt genvalgt i Backes frontangreb, mens der atter var blevet plads til Ole Tobiasen i forsvarets højreside. Med Hoseth ude grundet karantæne indtrådte Silberbauer på ny i startopstillingen, dog på højremidt, hvilket skubbede Bech over på venstrekanten.

Hos oprykkerne fra Randers var der efter 12 indkasserede mål i sæsonens fire første kamp blevet plads til Martin S. Jensen i målet, der dermed fik debut, mens den tidligere Brøndby-angriber Karsten Johansen var foretrukket i cheftræner Lars Olsens proklamerede 4-4-2 formation, der i praksis dog mere viste sig som en kompakt 4-5-1 med rutinerede John Jensen og Jesper Thygesen i maskinrummet på midtbanen.

På den glatte og regnvåde bane kom mestrene fra F.C. Købehavn bedst fra start. Med en god portion overvægt i boldbesiddelse dominerede udeholdet som ventet kampen. Med tålmodige afleveringer omkring Nørregaard og Linderoth garneret med pludselig ryk af kanterne bag om Randers-mandskabet lidt tunge backs, skabte løverne indledningsvist et par rigtige gode muligheder. Den første tilfaldt Bech, der dog på et fornemt oplæg af Silberbauer måtte se sin kompetente afslutning klaret på stregen af Ralf Pedersens fremskudte brystkasse.

Københavnernes anden mulighed opstod efter et hjørnespark, hvor en nedfaldsbold havnede hos en fri Àlvaro, der tæt inde ved mål ærgerligt sendte bolden himmelhøjt over mål. Den tredje stod Silberbauer for, men hans glidende forsøg på at skubbe en Zuma-centring i kassen manglede centimeter i at blive succesfuldt.

Efter den gode københavnske indledning begyndte hjemmeholdet at slå på de dyder et oprykkermandskab ofte er kendetegnet ved - hård fight. På denne konto kæmpede Lars Olsens tropper sig tilbage i opgøret. En set med københavnske briller noget unødvendig udvikling, men ikke desto mindre en realitet, der blev underbygget af et par uhyggelige hovedstødschancer til hjemmeholdet. Med ti minutter tilbage af halvlegen blev en høj bold således sendt ind Galls målfelt og mens forsvaret satsede på off-side, stod Lars Larsen pludselig fri og headede bolden på roden af stolpen. Knapt havde chokket over denne chance fortaget sig førend en ny næsten identisk mulighed opstod til Mikkel Rask, der i fri position headede snert over mål.

F.C. København var i sidste del af halvlegen i problemer, der ikke blev gjort mindre, da Ole Tobiasen måtte til langvarig behandling grunden en voldsom blødning efter en hovedstødsduel. I hans fravær pressede Randers yderligere på og hjemmeholdet var ikke langt fra at gå til pausen med en føring på Jesper Thygesens listige afslutning fra kanten af feltet.

Fra anden halvlegs start piskede regnen igen ubønhørligt ned over dagens aktører. De vanskelige forhold satte sit præg på indledningen, der ikke bød på særligt kønt spil fra de to mandskabers side. Bedst til at finde taktstokken igen blev imidlertid F.C. København, der som halvlegen skred frem satte sig tungt på begivenhederne.

Det gav en masse spil på hjemmeholdets banehalvdel, men desværre savnede københavnernes offensiv i dag de sidste marginaler og ideér til at åbne det randrussiske forsvar, der i dag var stærkt tegnet ved Søren Holdgaard og Ralf Pedersen.

Zuma der storspillede i sin comeback mod AaB for to uger siden, forsøgte med momentvise tryllerier, dog uden held. Heldet var bestemt heller ikke tilstede, da Silberbauer tyve minutter inde i halvlegen fik en gylden mulighed for at bringe sit hold foran, men desværre afsluttede Silberbauer ikke koncentreret nok i fri position, hvorfor måltavlen stod status quo 0-0.

Det københavnske pres gav en byge af hjørnespark, hvoraf langt størstedelen viste sig ufarlige. En enkelt burde dog havde resulteret i scoring, men Dan Thomassen måtte se sit forsøg fra nært hold afværget af Martin Jensen.

Med de mange dødbolde valgte Backe at skifte Møller ind i stedet for Álvaro. En fornuftigt disposition i det udeholdet havde meget besvær med at spille sig igennem det heroisk kæmpende Randers-forsvar, hvorfor de høje bolde satte dagsordenen. Desværre fik Møller ikke meget ud af anstrengelserne i en afslutning på anden halvleg, der formede sig noget ensformigt med københavnerne som ufarligt spilstyrende og Randers som forventet kæmpende til sidste blodsdråbe.

Med dette scenario stred kampen mod ende med det ikke ulogiske resultat 0-0 til følge. Ikke just en opfyldelse af forventningerne, men ikke desto mindre en realitet Randers-mandskabet kunne være bedst tjent med.

Næste opgave for F.C. København bliver storkampen mod Brøndby IF i PARKEN næste søndag. De sidste billetter til denne kamp sælges via www.billetlugen.dk eller Super Shoppen på Øster Allé.