Kampreferat: OB vs. FCK

Det blev et rent københavnsk eventyr i H.C. Andersens fødeby, da de danske mestre fra F.C. København var på besøg hos OB. Med paralleller til eventyret om Den Grimme Ælling, fik Silberbauer vendt spillets gang, da landsholdsspilleren to gange brugte hovedet, hvilket resulterede i scoringer henholdsvis midtvejs og i overtiden af anden halvleg. To mål der var nok til at overtrumfe Mitis indledende scoring og med tre point på kontoen intensiveres i den grad spændingen i årets SAS Liga efter Brøndbys pointtab lørdag.

Cheftræner Hans Backe måtte til dagens vigtige udebaneopgør mod OB undvære Rabóczki, der i ugens løb pådrog sig en lyskenskade. Rutinerede Benny Gall overtog pladsen på stregen. Derudover var der fældet dom over Dan Thomassen grundet for mange gule kort, hvilket gav adgang til startopstillingen for Christian Traoré.

Hos hjemmeholdet var der gensyn med måltyven, Mwape Miti, der forårsdebuterede efter to karantænedage - to kampe vel at mærke uden scoringer for fynboerne. Derudover nyt norsk centerforsvar hos OB i Aas og Ophaug.

Jagten på henholdsvis forårets tredje løvetriumf i rap for Backes danske mestre og første sejr for Bechs tropper indledtes ganske forårskådt. To skarpe hovedstødsafslutninger fra hjemmeholdets Højer og gæsternes Silberbauer kickstartede rundens sene kamp. To påpasselige målmandspræstationer forhindrede dog lystavlen i at blinke.

F.C. København har ofte haft "taget" på fynboerne på Odense Stadion - senest med den mindeværdige sejr på 4-0 sidste forår. Og efter en lige indledning tippede vægtskålen mest til københavnsk side. Med energibundterne Nørregaard og Linderoth i teten tilkæmpede midtbaneduoen sig overtaget på den strategisk vigtige position. Det gav plads til et par modige wings i Hoseth og Silberbauer, mens Lars Jacobsen på sin gamle hjemmebane ligeledes var ivrig i det fremadrettede.

På chancefronten udmøntede det sig i et par halve til Hoseth, der dog i dagens opgør manglede de sidste par kampes skarphed, mens Jacobsen i forårets lune vejr sendte en forkølet afslutning af sted på en ellers god mulighed.

To kompakte mandskaber medvirkede imidlertid til at kampens første halve time egentlig blev ganske chancefattig, hvilket den københavnske overvægt i boldbesiddelse ikke kunne løsne op for.

Med nul mål fra rækkens ellers mest scorende hold, OB, i forårets to afviklede kampe, skulle der et kontraløb til at tænde den halvslukkede gnist. Et godt rush af højrebacken Vincent resulterede således i en 100 % chance til Miti, der dog kom til kort overfor Gall i kassen, der smidig som en kat fik smidt sig og afværget kampens bedste mulighed.

Gnisten og færten af mere var dog tændt hos hjemmeholdet der i første halvlegs sidste kvarter fik tilkæmpet sig et mindre overtag. Det gav mod halvlegens slutning et hjørnespark, der skulle vise sig vældigt ubehageligt for de københavnske gæster. Således stod der hele tre stribede spillere betragteligt fri i det lille felt, og da bolden dumpede ned til Miti, kunne zambianeren fra nært hold bringe sit hold i front.

Noget af en chok for Backes tropper, der tog den våde klud i ansigtet et godt stykke med sig ind i anden halvleg. Her var det således hjemmeholdet, der dominerede med aggressivitet og løbevillighed som ingredienser.

Det gav også et par farlige forsøg, men topscorer Højer måtte sande at det ikke var hans dag, da et hovedstød tæt ved mål strøg lige udenom Galls opstander.

Det så sort ud for københavnernes muligheder i anden halvleg. Hele tiden halsende efter de opsatte fynboer var der langt fra forårets hidtidige præstationer og udsigten til de tre point endsige ét point virkede særdeles diset.

Midtvejs i halvlegen skulle en luftbold imidlertid åbne kampen op for alvor igen. En tændt indskiftet Jesper Bech fandt i venstresiden Zuma, der efter et par driblinger, sendte et højt indlæg mod fjerneste stolpe. Forbløffende og unægtelig på vej ind i maskerne dukkede målsøgende Silberbauer op uden "fjender" i nærheden og headede bolden den sidste nanomilimeter over stregen.

Det udlignende mål gav i den grad udeholdet mod på mere og angrebene bølgede ned mod fynboernes mål. Et sandt momentum, hvori det burde være blevet til yderligere scoring, da tre gode muligheder tilfaldt københavnerne i minutter efter udligningen, men især Zuma sløsede med den sidste skarphed.

Med kræfterne bedst i behold hos københavnerne blev kampens afsluttende del et langt pres mod fynboernes mål. I sær må roses Jesper Bech for et energi-og initiativrigt indhop i en kamp, der længe så ud til at koste forårets første point.

Et formidabelt rush af den unge kantspiller skulle dog blive forløberen til den lykkelige forvandling og afslutning. Med ulovlige midler blev Bech stoppet lige udenfor målfeltet, og såmænd om ikke det efterfølgende frisparksindlæg havnede hos højtflyvende Silberbauer, der i to omgange fik pandet bolden ind i nettet i dommer Svendsens absolut sidste tillægsminut. En fantastisk vigtig scoring, der forstærker spændingen i årets SAS Liga.

København og Odense delte i går værtskabet for fejringen af H.C. Andersen og i dag så det længe ud til at de to byers fodboldhold skulle følge trop, men Silberbauer ville det anderledes. Næste store opgave i SAS Ligaen bliver på søndag, når Brøndby IF kommer på besøg. 16, 14, 12, 9?