Lüftner scorer til 1-0

Kampreferat: Nu topper vi tabellen

Løverne kom udmærket ud til kampen og var i fin kontrol de første 5-10 minutter, men uden dog at komme til de helt store muligheder. Toutouh ville gerne have haft et straffe, da han blev “sandwichet” af et par tjekker i deres felt, men det var også det mest dramatiske i en kamp, som efterhånden blev en mere rodet affære.

Zlin kom mere og mere med og overtog efterhånden spillet, hvilket kunne aflæses af UEFA’s possession-statistik, hvor vi fra det 15. til 35. minut faldt fra 63-37 til 52-48.

Det siger ikke alt, og f.eks. spillede vores forsvar meget solidt og påpasseligt, så det blev aldrig rigtig farligt nede hos Robin. Kampens første reelle chance kom først i det 36. minut, da Toutouh brysttæmmede en Uros-fremlægning lidt uden for deres felt og resolut vendte rundt og firsttimede bolden lige over og i nettaget.

Det blev startskuddet til en god afslutning på 1. halvleg - som blev endnu bedre, da Lüftner steg til vejrs på en Bengtsson-dødbold og gjorde det onde ved sine landsmænd med sit første mål i FCK-trøjen.

Inden pausefløjtet havde vi flere muligheder for at øge, og især Kusk var nærgående med et fladt skud tæt forbi.

Vi skulle dog kun lidt ind i 2. halvleg, før føringen blev fordoblet på smukkeste vis. Pieros snittede en fremlægning videre, og Verbic kontrollerede bolden uden for Zlin-feltet og så muligheden, hvorefter han med en følt højre inderside sendte bolden over i det fjerne målhjørne.

Benjamin Verbic

Det var det, syntes spillerne at tænke, og pludselig var bolden igen på tjekkiske fødder i lige lovlig lange perioder. Det kastede også hurtigt et par store chancer af sig for at reducere, men Robin var stærkt ude og parere, da Vukadinovic hamrede løs i fri position.

Ståle havde foretrukket, at vi hvilede med bolden i stedet for at lade dem have den, så der skulle arbejdes lidt mere end ønskeligt. Men arbejdet blev der, og selv om de kom til et par ganske pæne muligheder i løbet af halvlegen, så sad man aldrig og frygtede for, at vi ville smide sejren.

Falk og Pavlovic kom ind i stedet for henholdsvis Kusk og Pieros, og Falk gik op foran, mens Verbic gik ned på kanten, hvor der skal bruges flere kræfter. Og som de fleste nok ved, skal han jo desværre ikke spille Derby om to et halvt døgn…

Amankwaa kom også ind for Toutouh, der syntes lidt mærket af at have blokere  et skud i vores felt med den del af kroppen, som mænd mindst af alt ønsker at  “sætte på spil”… Og den hurtige Danny var tæt på at øge til 3-0 kort før tid, da han fløj igennem i højre side, men fra spids vinkel sendte bolden på stolpen og ud.

Danny Amankwaa sender bolden på stolpen

I stedet fik Verbic fornøjelsen af at sætte det sidste punktum, da han inde i overtiden øgede til 3-0.

Dermed fører vi faktisk puljen inden de to sidste runder på bedre målscore end FC Sheriff, der i aftes vandt 2-1 ude over Lokomotiv Moskva. Spændingen lever, men vi gjorde hvad vi skulle i aften og kan fortsat selv afgøre det.